Električna energija

Prijavite se za četvrtu Letnju školu Energetske zajednice

Slika: Energetska zajednica

Objavljeno

22.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Prijavljivanje za četvrtu Letnju školu Energetske zajednice otvoreno je danas i trajaće do 31. marta. Ukupno će 40 kandidata biti izabrano za ovogodišnje izdanje škole koja će biti održana u Krakovu, u Poljskoj.

Domaćin Letnje škole od 24. do 31. avgusta biće Jagiellonian University i AGH University of Science and Technology u poljskom gradu Krakovu, saopštio je Sekretarijat Energetske zajednice (EnZ).

Letnja škola će ove godine obuhvatiti naučne, pravne, ekonomske, kulturne, političke i tehničke aspekte snabdevanja energijom.

Tokom održavanja škole, polaznici će biti u prilici da čuju predavanja profesora, kao i eksperata i stručnjaka vodećih energetskih kompanija.

Škola nudi mogućnost da 40 postdiplomaca i mladih profesionalaca stekne temeljno znanje o svim aspektima energetskih sektora i pruži im platformu za razmenu mišljenja i iskustava, kao i doprinos oblikovanju sektora u budućnosti, navodi se u saopštenju.

Letnja škola, kako je naveo Sekretarijat, je namenjena visoko motivisanim postdiplomcima (magistrima ili doktorima nauka), istraživačima iz svih energetskih disciplina, mladim stručnjacima iz vladinih institucija, kompanija, istraživačkih centara i organizacijama civilnog društva.

Po prvi put ove godine, Letnja škola će biti otvorena za najviše pet učesnika iz zemalja koje nisu članice Energetske zajednice.

Učešće je besplatno za sve kandidate koji budu izabrani (link za prijavljivanje).

Prva Letnja škola održana je 2016. godine u Tirani (Albanija), druga u Ohridu (Makedonija) 2017, a treća u Splitu (Hrvatska) prošle godine.

Projekat organizuje Sekretarijat Energetske zajednice u saradnji sa Višegradskim fondom, Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE), koji finansira Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Od 2016. godine, projektni partneri su univerziteti Polis iz Tirane, Comenius iz Bratislave, Jagiellonian iz Krakova, Masaryk iz Brna i REKK iz Budimpešte. DOOR i splitski Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) su se pridružili timu partnera prošle godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Energetska tranzicija razvojna sansa EPCG Crnu Goru

Energetska tranzicija je razvojna šansa za EPCG, celu Crnu Goru

22. januar 2019. - Energetska tranzicija se pokazala kao razvojna šansa za Crnu Goru, naveli su glavni govornici na Simpozijumu energetike EPCG Net 2023

aukcije srbija maksimalna cena premije

Vlada Srbije odredila maksimalnu cenu na aukcijama za premije za vetar i solar

22. januar 2019. - U isto vreme su donete i nove uredbe o balansnoj odgovornosti i premiji i fid-in tarifi, što sve predstavlja pripremu za prve aukcije u Srbiji

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara, usvojene uredbe o balansiranju i premiji i fid-in tarifi

22. januar 2019. - Vlada Srbije odredila je kvotu za solar i definisala pravila u vezi sa balansiranjem i premijama i fid-in tarifama

Zakon o energetici izmene vlada srbije

Srbija menja Zakon o energetici: osniva se Republička komisija za energetske mreže

22. januar 2019. - Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici kojim se usklađuje nacionalno zakonodavstvo sa propisima EU