Električna energija

Prijavite se za četvrtu Letnju školu Energetske zajednice

Slika: Energetska zajednica

Objavljeno

22.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Prijavljivanje za četvrtu Letnju školu Energetske zajednice otvoreno je danas i trajaće do 31. marta. Ukupno će 40 kandidata biti izabrano za ovogodišnje izdanje škole koja će biti održana u Krakovu, u Poljskoj.

Domaćin Letnje škole od 24. do 31. avgusta biće Jagiellonian University i AGH University of Science and Technology u poljskom gradu Krakovu, saopštio je Sekretarijat Energetske zajednice (EnZ).

Letnja škola će ove godine obuhvatiti naučne, pravne, ekonomske, kulturne, političke i tehničke aspekte snabdevanja energijom.

Tokom održavanja škole, polaznici će biti u prilici da čuju predavanja profesora, kao i eksperata i stručnjaka vodećih energetskih kompanija.

Škola nudi mogućnost da 40 postdiplomaca i mladih profesionalaca stekne temeljno znanje o svim aspektima energetskih sektora i pruži im platformu za razmenu mišljenja i iskustava, kao i doprinos oblikovanju sektora u budućnosti, navodi se u saopštenju.

Letnja škola, kako je naveo Sekretarijat, je namenjena visoko motivisanim postdiplomcima (magistrima ili doktorima nauka), istraživačima iz svih energetskih disciplina, mladim stručnjacima iz vladinih institucija, kompanija, istraživačkih centara i organizacijama civilnog društva.

Po prvi put ove godine, Letnja škola će biti otvorena za najviše pet učesnika iz zemalja koje nisu članice Energetske zajednice.

Učešće je besplatno za sve kandidate koji budu izabrani (link za prijavljivanje).

Prva Letnja škola održana je 2016. godine u Tirani (Albanija), druga u Ohridu (Makedonija) 2017, a treća u Splitu (Hrvatska) prošle godine.

Projekat organizuje Sekretarijat Energetske zajednice u saradnji sa Višegradskim fondom, Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE), koji finansira Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Od 2016. godine, projektni partneri su univerziteti Polis iz Tirane, Comenius iz Bratislave, Jagiellonian iz Krakova, Masaryk iz Brna i REKK iz Budimpešte. DOOR i splitski Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) su se pridružili timu partnera prošle godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U Nevesinju se planira treca solarna elektrana u Hercegovini

U Nevesinju se planira treća solarna elektrana u Hercegovini

17 September 2021 - Firma iz Banjaluke traži od Vlade Republike Srpske koncesiju za izgradnju i korišćenje elektrane Nevesinje.

eps e3 international energetski usevi vrba kolubara

EPS planira da sagoreva biomasu i ugalj u termoelektranama

17 September 2021 - Elektroprivreda Srbije pokrenula je sa američkom kompanijom E3 International pilot projekat za korišćenje biomase iz energetskih zasada.

Zorana Mihajlovic prva aukcija za premije za vetroparkove i solarne elektrane u decembru

Mihajlović: prve aukcije za solar i vetar u decembru

15 September 2021 - Ministarstvo rudarstva i energetike je najavilo da će do februara sledeće godine Srbija objaviti trogodišnji plan aukcija.

Termoelektrana-Sostanj-TES-trazi-drzavnu-pomoc-jer-je-cene-CO2-guraju-u-bankrot.jpg

Cene CO2 guraju slovenačku termoelektranu u bankrot

13 September 2021 - Termoelektrarna Šoštanj je u finansijskim problemima izazvanim visokim troškovima za emisije CO2, zbog čega traži državnu pomoć.