Električna energija

Prijavite se za četvrtu Letnju školu Energetske zajednice

Slika: Energetska zajednica

Objavljeno

22.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.01.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Prijavljivanje za četvrtu Letnju školu Energetske zajednice otvoreno je danas i trajaće do 31. marta. Ukupno će 40 kandidata biti izabrano za ovogodišnje izdanje škole koja će biti održana u Krakovu, u Poljskoj.

Domaćin Letnje škole od 24. do 31. avgusta biće Jagiellonian University i AGH University of Science and Technology u poljskom gradu Krakovu, saopštio je Sekretarijat Energetske zajednice (EnZ).

Letnja škola će ove godine obuhvatiti naučne, pravne, ekonomske, kulturne, političke i tehničke aspekte snabdevanja energijom.

Tokom održavanja škole, polaznici će biti u prilici da čuju predavanja profesora, kao i eksperata i stručnjaka vodećih energetskih kompanija.

Škola nudi mogućnost da 40 postdiplomaca i mladih profesionalaca stekne temeljno znanje o svim aspektima energetskih sektora i pruži im platformu za razmenu mišljenja i iskustava, kao i doprinos oblikovanju sektora u budućnosti, navodi se u saopštenju.

Letnja škola, kako je naveo Sekretarijat, je namenjena visoko motivisanim postdiplomcima (magistrima ili doktorima nauka), istraživačima iz svih energetskih disciplina, mladim stručnjacima iz vladinih institucija, kompanija, istraživačkih centara i organizacijama civilnog društva.

Po prvi put ove godine, Letnja škola će biti otvorena za najviše pet učesnika iz zemalja koje nisu članice Energetske zajednice.

Učešće je besplatno za sve kandidate koji budu izabrani (link za prijavljivanje).

Prva Letnja škola održana je 2016. godine u Tirani (Albanija), druga u Ohridu (Makedonija) 2017, a treća u Splitu (Hrvatska) prošle godine.

Projekat organizuje Sekretarijat Energetske zajednice u saradnji sa Višegradskim fondom, Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE), koji finansira Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Od 2016. godine, projektni partneri su univerziteti Polis iz Tirane, Comenius iz Bratislave, Jagiellonian iz Krakova, Masaryk iz Brna i REKK iz Budimpešte. DOOR i splitski Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) su se pridružili timu partnera prošle godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

22. januar 2019. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

22. januar 2019. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

22. januar 2019. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

22. januar 2019. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji