Električna energija

Prihvaćene ostavke uprave ERS-a, Radmila Čičković novi v.d. direktora

Prihvacene ostavke uprave ERS-a, Radmila Cickovic novi v.d. direktora

Slika: ers.ba

Objavljeno

24.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Nadzorni odbor Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) prihvatio je ostavke uprave ovog javnog preduzeća i imenovao nove članove. Za vršioca dužnosti  direktora ERS imenovana je Radmila Čičković.

Ostavke su zbog gubitaka u prethodnoj godini podneli v.d. generalnog direktora Željko Kovačević, njegov zamenik Branislav Milekić, kao i članovi Maksim Skoko, Blagoje Šupić i Nenad Radović.

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je da su članovi uprave ERS podneli ostavke zbog rekordnih gubitaka u poslovanju u 2017.godini. Podsetila je pritom, kako prenosi agencija Srna, na opredeljenje vlade da ostavke ili smene slede kod gubitaša kod kojih nije moguće utvrditi realno ili objektivno objašnjenje za nastale gubitke.

Radmila Čičković, koja je nasledila Željka Kovačevića na mestu v.d. direktora, dužnost je preuzela 23. aprila. Do tada, bila je na dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Nadzorni odbor ERS-a je, osim generalnog direktora, imenovao Dragoljuba Reljića za v.d. direktora za organizaciono-pravne poslove i Darka Milunovića za v.d. direktora za ekonomsko-finansijske poslove, rekao je novinarima zamenik predsednika ovog odbora Nebojša Rikalo, i dodao da će ostali članovi uprave biti uskoro imenovani.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

24. april 2018. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

24. april 2018. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

24. april 2018. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

24. april 2018. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.