Električna energija

Prihvaćene ostavke uprave ERS-a, Radmila Čičković novi v.d. direktora

Prihvacene ostavke uprave ERS-a, Radmila Cickovic novi v.d. direktora

Slika: ers.ba

Objavljeno

24.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Nadzorni odbor Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) prihvatio je ostavke uprave ovog javnog preduzeća i imenovao nove članove. Za vršioca dužnosti  direktora ERS imenovana je Radmila Čičković.

Ostavke su zbog gubitaka u prethodnoj godini podneli v.d. generalnog direktora Željko Kovačević, njegov zamenik Branislav Milekić, kao i članovi Maksim Skoko, Blagoje Šupić i Nenad Radović.

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je da su članovi uprave ERS podneli ostavke zbog rekordnih gubitaka u poslovanju u 2017.godini. Podsetila je pritom, kako prenosi agencija Srna, na opredeljenje vlade da ostavke ili smene slede kod gubitaša kod kojih nije moguće utvrditi realno ili objektivno objašnjenje za nastale gubitke.

Radmila Čičković, koja je nasledila Željka Kovačevića na mestu v.d. direktora, dužnost je preuzela 23. aprila. Do tada, bila je na dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Nadzorni odbor ERS-a je, osim generalnog direktora, imenovao Dragoljuba Reljića za v.d. direktora za organizaciono-pravne poslove i Darka Milunovića za v.d. direktora za ekonomsko-finansijske poslove, rekao je novinarima zamenik predsednika ovog odbora Nebojša Rikalo, i dodao da će ostali članovi uprave biti uskoro imenovani.

Tagovi:

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Kako su operatori prenosnih sistema BiH, Hrvatske i Srbije ujedinili evropsku sinhronu zonu posle raspada na dva dela?

03 March 2021 - Najnoviji izveštaj evropske agencije ENTSO-E objašnjava kako su kompanije iz regiona obavile spajanje sinhrone zone Kontinentalna Evrope.

vetropark-vetroturbina-EPBiH

Završena izgradnja VE Podveležje 1, prve vetroelektrane u vlasništvu EPBiH

03 March 2021 - EPBiH je završila izgradnju svoje prve vetroelektrane, VE Podveležje 1, koja je ujedno i prvi proizvodni objekat koji je EPBiH sagradila u poslednjih skoro 40 godina.

srbija predlozi wbif grant transbalkanski koridor otpadne vode

Srbija nominovala projekte za grantove iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan

03 March 2021 - Ministarstvo za evropske integracije predložilo je devet projekata za dobijanje bespovratnih sredstava u iznosu od 157 miliona evra.

Timmermans Ugalj buducnost radnici

Timmermans: Ugalj nema budućnost, ali je imaju radnici u tom sektoru

25 February 2021 - Izvršni potpredsednik Evropske komisije kaže da EU treba da pomogne da ugalj prestane da se koristi, ali i da isto čeka naftni i petrohemijski sektor