Konferencija 22 februar registracija - srpski
Električna energija

Prihvaćene ostavke uprave ERS-a, Radmila Čičković novi v.d. direktora

Prihvacene ostavke uprave ERS-a, Radmila Cickovic novi v.d. direktora

Slika: ers.ba

Objavljeno

24.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Nadzorni odbor Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) prihvatio je ostavke uprave ovog javnog preduzeća i imenovao nove članove. Za vršioca dužnosti  direktora ERS imenovana je Radmila Čičković.

Ostavke su zbog gubitaka u prethodnoj godini podneli v.d. generalnog direktora Željko Kovačević, njegov zamenik Branislav Milekić, kao i članovi Maksim Skoko, Blagoje Šupić i Nenad Radović.

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je da su članovi uprave ERS podneli ostavke zbog rekordnih gubitaka u poslovanju u 2017.godini. Podsetila je pritom, kako prenosi agencija Srna, na opredeljenje vlade da ostavke ili smene slede kod gubitaša kod kojih nije moguće utvrditi realno ili objektivno objašnjenje za nastale gubitke.

Radmila Čičković, koja je nasledila Željka Kovačevića na mestu v.d. direktora, dužnost je preuzela 23. aprila. Do tada, bila je na dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Nadzorni odbor ERS-a je, osim generalnog direktora, imenovao Dragoljuba Reljića za v.d. direktora za organizaciono-pravne poslove i Darka Milunovića za v.d. direktora za ekonomsko-finansijske poslove, rekao je novinarima zamenik predsednika ovog odbora Nebojša Rikalo, i dodao da će ostali članovi uprave biti uskoro imenovani.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Projekti zarobljavanja CO2 rezultata tehnologiju se racuna

Projekti zarobljavanja CO2 za sada bez rezultata, ipak na ovu tehnologiju se računa

17 јануара 2022 - Rešenja za prikupljanje CO2 su eksperimentalna, a šansu za ekspanziju mogu da dobiju dobrim sistemom finansiranja i funkcionalnim tržištem

Slovenija i Češka napuštaju ugalj do 2033.

Slovenija i Češka napuštaju ugalj najkasnije 2033. godine

14 јануара 2022 - Slovenija je usvojila Nacionalnu strategiju za prestanak upotrebe uglja najkasnije 2033, a istu godinu za izlazak je najavila nova češka vlada

Energetsko trziste Zapadnog Balkana integrise energetske tranzicije finansiranja

Energetsko tržište Zapadnog Balkana treba da se integriše radi lakše energetske tranzicije, finansiranja

14 јануара 2022 - Zajednički pristup zapadnobalkanskih zemalja olakšaće finansiranje zelene energije i napuštanje uglja, no izvori sredstava su još nedovoljni

Prekogranicna taksa na CO2 bi trebalo da se placa na jos vise proizvoda i godinu dana ranije

Prekogranična taksa EU na CO2 bi trebalo da se plaća na još više proizvoda i godinu dana ranije

13 јануара 2022 - Predlog da se proširi opseg i ubrza primena dolazi iz Evropskog parlamenta gde su u toku pregovori o ovoj naknada za zemlje van EU