x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Pozivi za učešće u programima Climate-KIC Akcelerator i Pioniri u praksi

16.03.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: climate-kic.org
Pozivi za učešće u programima Climate-KIC Akcelerator i Pioniri u praksi

Zeleni startapovi i preduzetnici zainteresovani da se uključe u najveći evropski akcelerator u oblasti čistih tehnologija – Climate-KIC Akcelerator, imaju šansu da se prijave do 3. aprila. U okviru istog projekta, EU program Pioniri u praksi (PiP) poziva profesionalce zainteresovane za razmenu zelene eskpertize da se, bilo kao gosti ili domaćini, prijave do 15. aprila.

Treće izdanje Climate-KIC Akceleratora, najvećeg evropskog akceleratora u oblasti čistih tehnologija, omogućava startapovima i preduzetnicima da pokrenu sopstveni posao, da se pripremite za prve investitore i kupce, i da izgrade svoju poslovnu mrežu na međunarodnom tržištu.

Projekat se trenutno, osim u Srbiji, sprovodi u još 8 država (Bugarska, Estonija, Kipar, Letonija, Malta, Portugalija, Rumunija i Slovenija), ali je poziv otvoren i za timove iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, s tim što kandidati iz tih država moraju prisustvovati svim obaveznim programskim komponentama u nekoj od devet zemalja u kojima se program standardno sprovodi.

Svi timovi koji rade na pokretanju poslova sa novim tehnologijama ili razvoju komercijalno održivih usluga u oblasti klimatski promena mogu da se prijave za učešće, a Climate KIC Akcelerator će odabranima omogućiti finansijsku podršku, u zavisnosti od faze za koju se prijavljuju (najviše do 50.000 evra) lično mentorstvo, učešće na 3 lokalne i 1 međunarodnoj ekspertskoj radionici, kao i umrežavanje.

Prijave se primaju zaključno sa 3. aprilom, 2018. Više informacija o programu i prijavljivanju na sajtu projekta www.climate-kic.org/ris/accelerator

Program Pioniri u praksi

Program Evropske unije Pioniri-u-praksi, koji i ove godine realizuje Privredna komore Srbija u okviru projekta Climate-KIC Srbija, otvoren je za profesionalce u oblasti životne sredine, klimatskih promena i održivosti koji su zainteresovani da nauče nove veštine i provedu 4 do 6 nedelja na radnoj praksi u inostranstvu.

Ovaj program šansu pruža i kompanijama u oblasti održivosti, klimatskih promena i životne sredine koje bi želele da budu domaćini nekom međunarodnom profesionalcu tokom 4 do 6 nedelja, i angažuju ga na konkretnom projektu, bez ikakvih troškova.

Program Pioniri u praksi omogućava i onlajn obuku o sistemu inovacija, učešće na 2 nacionalne radionice, mentorstvo za unapređenje vaših inovativnih veština, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim izazovima, i finansijsku podršku za putne troškove i smeštaj.

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2018. Godine. Više informacija o programu se može dobiti na sajtu https://pioneers.climate-kic.org, na kome se zainteresovani mogu i prijaviti za učešće u programu.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.