Životna sredina

Pozivi za učešće u programima Climate-KIC Akcelerator i Pioniri u praksi

Pozivi za ucesce u programima Climate-KIC Akcelerator i Pioniri u praksi

Slika: climate-kic.org

Objavljeno

16.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Zeleni startapovi i preduzetnici zainteresovani da se uključe u najveći evropski akcelerator u oblasti čistih tehnologija – Climate-KIC Akcelerator, imaju šansu da se prijave do 3. aprila. U okviru istog projekta, EU program Pioniri u praksi (PiP) poziva profesionalce zainteresovane za razmenu zelene eskpertize da se, bilo kao gosti ili domaćini, prijave do 15. aprila.

Treće izdanje Climate-KIC Akceleratora, najvećeg evropskog akceleratora u oblasti čistih tehnologija, omogućava startapovima i preduzetnicima da pokrenu sopstveni posao, da se pripremite za prve investitore i kupce, i da izgrade svoju poslovnu mrežu na međunarodnom tržištu.

Projekat se trenutno, osim u Srbiji, sprovodi u još 8 država (Bugarska, Estonija, Kipar, Letonija, Malta, Portugalija, Rumunija i Slovenija), ali je poziv otvoren i za timove iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, s tim što kandidati iz tih država moraju prisustvovati svim obaveznim programskim komponentama u nekoj od devet zemalja u kojima se program standardno sprovodi.

Svi timovi koji rade na pokretanju poslova sa novim tehnologijama ili razvoju komercijalno održivih usluga u oblasti klimatski promena mogu da se prijave za učešće, a Climate KIC Akcelerator će odabranima omogućiti finansijsku podršku, u zavisnosti od faze za koju se prijavljuju (najviše do 50.000 evra) lično mentorstvo, učešće na 3 lokalne i 1 međunarodnoj ekspertskoj radionici, kao i umrežavanje.

Prijave se primaju zaključno sa 3. aprilom, 2018. Više informacija o programu i prijavljivanju na sajtu projekta www.climate-kic.org/ris/accelerator

Program Pioniri u praksi

Program Evropske unije Pioniri-u-praksi, koji i ove godine realizuje Privredna komore Srbija u okviru projekta Climate-KIC Srbija, otvoren je za profesionalce u oblasti životne sredine, klimatskih promena i održivosti koji su zainteresovani da nauče nove veštine i provedu 4 do 6 nedelja na radnoj praksi u inostranstvu.

Ovaj program šansu pruža i kompanijama u oblasti održivosti, klimatskih promena i životne sredine koje bi želele da budu domaćini nekom međunarodnom profesionalcu tokom 4 do 6 nedelja, i angažuju ga na konkretnom projektu, bez ikakvih troškova.

Program Pioniri u praksi omogućava i onlajn obuku o sistemu inovacija, učešće na 2 nacionalne radionice, mentorstvo za unapređenje vaših inovativnih veština, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim izazovima, i finansijsku podršku za putne troškove i smeštaj.

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2018. Godine. Više informacija o programu se može dobiti na sajtu https://pioneers.climate-kic.org, na kome se zainteresovani mogu i prijaviti za učešće u programu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Levčani blokirali istraživanja litijuma - Naš narod je naša nova institucija

Levčani blokirali istraživanja litijuma – naš narod je naša nova institucija

29 септембра 2022 - Meštani Levačkog kraja, zajedno sa ekološkim aktivistima iz cele Srbije nalaze se već više od...

hrvatska waste expo 2022 energetski tretman otpada

Hrvatska i dalje bez postrojenja za energetski tretman otpada

27 септембра 2022 - Hrvatska nema nijednu energanu na otpad, pa gubi dok neki drugi na njoj zarađuju, i to u energetskoj krizi, poručili su učesnici skupa Croatia Waste Expo 2022

ekolosko pravo regionalni centar

Osnovan prvi Regionalni centar za ekološko pravo na Zapadnom Balkanu

27 септембра 2022 - Regionalni centar za ekološko pravo (The Regional Centre for Environmental Law – RCEL) sa sedištem...

Aktivan vikend za posmatranje ptica u Srbiji

Prvi vikend u oktobru rezervišite za posmatranje ptica

26 септембра 2022 - Na tridesetak lokacija u Srbiji tokom sledećeg vikenda biće organizovani besplatni izleti posmatranja ptica za...