Životna sredina

Pozivi za učešće u programima Climate-KIC Akcelerator i Pioniri u praksi

Pozivi za ucesce u programima Climate-KIC Akcelerator i Pioniri u praksi

Slika: climate-kic.org

Objavljeno

16.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Zeleni startapovi i preduzetnici zainteresovani da se uključe u najveći evropski akcelerator u oblasti čistih tehnologija – Climate-KIC Akcelerator, imaju šansu da se prijave do 3. aprila. U okviru istog projekta, EU program Pioniri u praksi (PiP) poziva profesionalce zainteresovane za razmenu zelene eskpertize da se, bilo kao gosti ili domaćini, prijave do 15. aprila.

Treće izdanje Climate-KIC Akceleratora, najvećeg evropskog akceleratora u oblasti čistih tehnologija, omogućava startapovima i preduzetnicima da pokrenu sopstveni posao, da se pripremite za prve investitore i kupce, i da izgrade svoju poslovnu mrežu na međunarodnom tržištu.

Projekat se trenutno, osim u Srbiji, sprovodi u još 8 država (Bugarska, Estonija, Kipar, Letonija, Malta, Portugalija, Rumunija i Slovenija), ali je poziv otvoren i za timove iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, s tim što kandidati iz tih država moraju prisustvovati svim obaveznim programskim komponentama u nekoj od devet zemalja u kojima se program standardno sprovodi.

Svi timovi koji rade na pokretanju poslova sa novim tehnologijama ili razvoju komercijalno održivih usluga u oblasti klimatski promena mogu da se prijave za učešće, a Climate KIC Akcelerator će odabranima omogućiti finansijsku podršku, u zavisnosti od faze za koju se prijavljuju (najviše do 50.000 evra) lično mentorstvo, učešće na 3 lokalne i 1 međunarodnoj ekspertskoj radionici, kao i umrežavanje.

Prijave se primaju zaključno sa 3. aprilom, 2018. Više informacija o programu i prijavljivanju na sajtu projekta www.climate-kic.org/ris/accelerator

Program Pioniri u praksi

Program Evropske unije Pioniri-u-praksi, koji i ove godine realizuje Privredna komore Srbija u okviru projekta Climate-KIC Srbija, otvoren je za profesionalce u oblasti životne sredine, klimatskih promena i održivosti koji su zainteresovani da nauče nove veštine i provedu 4 do 6 nedelja na radnoj praksi u inostranstvu.

Ovaj program šansu pruža i kompanijama u oblasti održivosti, klimatskih promena i životne sredine koje bi želele da budu domaćini nekom međunarodnom profesionalcu tokom 4 do 6 nedelja, i angažuju ga na konkretnom projektu, bez ikakvih troškova.

Program Pioniri u praksi omogućava i onlajn obuku o sistemu inovacija, učešće na 2 nacionalne radionice, mentorstvo za unapređenje vaših inovativnih veština, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim izazovima, i finansijsku podršku za putne troškove i smeštaj.

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2018. Godine. Više informacija o programu se može dobiti na sajtu https://pioneers.climate-kic.org, na kome se zainteresovani mogu i prijaviti za učešće u programu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija prikupila milijardu evra prvoj emisiji zelenih obveznica

Srbija prikupila milijardu evra u svojoj prvoj emisiji zelenih obveznica

17 September 2021 - Srbija je uspela da svoje prve zelene obveznice plasira uz najmanju godišnju kuponsku stopu u svojoj istoriji, jedan odsto, i prikupi milijardu evra

izvestaj o kvalitetu vazduha sepa 2020 gradovi prekomerno zagadjenje

Vazduh prekomerno zagađen u 15 gradova u Srbiji u 2020.

16 September 2021 - Godišnji izveštaj Kvalitet vazduha u Republici Srbiji za 2020. godinu još jednom je pokazao da je širom zemlje zagađenje vazduha veliko.

Merkel Nemacka zainteresovana za litijum u Srbiji

Merkel: i Nemačka zainteresovana za litijum u Srbiji

14 September 2021 - Angela Merkel je u oproštanoj poseti Srbiji i regionu s obzirom da ubrzo silazi sa vlasti posle 16 godina na mestu nemačkog kancelara.

Termoelektrana-Sostanj-TES-trazi-drzavnu-pomoc-jer-je-cene-CO2-guraju-u-bankrot.jpg

Cene CO2 guraju slovenačku termoelektranu u bankrot

13 September 2021 - Termoelektrarna Šoštanj je u finansijskim problemima izazvanim visokim troškovima za emisije CO2, zbog čega traži državnu pomoć.