Životna sredina

Pozivi za učešće u programima Climate-KIC Akcelerator i Pioniri u praksi

Pozivi za ucesce u programima Climate-KIC Akcelerator i Pioniri u praksi

Slika: climate-kic.org

Objavljeno

16.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Zeleni startapovi i preduzetnici zainteresovani da se uključe u najveći evropski akcelerator u oblasti čistih tehnologija – Climate-KIC Akcelerator, imaju šansu da se prijave do 3. aprila. U okviru istog projekta, EU program Pioniri u praksi (PiP) poziva profesionalce zainteresovane za razmenu zelene eskpertize da se, bilo kao gosti ili domaćini, prijave do 15. aprila.

Treće izdanje Climate-KIC Akceleratora, najvećeg evropskog akceleratora u oblasti čistih tehnologija, omogućava startapovima i preduzetnicima da pokrenu sopstveni posao, da se pripremite za prve investitore i kupce, i da izgrade svoju poslovnu mrežu na međunarodnom tržištu.

Projekat se trenutno, osim u Srbiji, sprovodi u još 8 država (Bugarska, Estonija, Kipar, Letonija, Malta, Portugalija, Rumunija i Slovenija), ali je poziv otvoren i za timove iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, s tim što kandidati iz tih država moraju prisustvovati svim obaveznim programskim komponentama u nekoj od devet zemalja u kojima se program standardno sprovodi.

Svi timovi koji rade na pokretanju poslova sa novim tehnologijama ili razvoju komercijalno održivih usluga u oblasti klimatski promena mogu da se prijave za učešće, a Climate KIC Akcelerator će odabranima omogućiti finansijsku podršku, u zavisnosti od faze za koju se prijavljuju (najviše do 50.000 evra) lično mentorstvo, učešće na 3 lokalne i 1 međunarodnoj ekspertskoj radionici, kao i umrežavanje.

Prijave se primaju zaključno sa 3. aprilom, 2018. Više informacija o programu i prijavljivanju na sajtu projekta www.climate-kic.org/ris/accelerator

Program Pioniri u praksi

Program Evropske unije Pioniri-u-praksi, koji i ove godine realizuje Privredna komore Srbija u okviru projekta Climate-KIC Srbija, otvoren je za profesionalce u oblasti životne sredine, klimatskih promena i održivosti koji su zainteresovani da nauče nove veštine i provedu 4 do 6 nedelja na radnoj praksi u inostranstvu.

Ovaj program šansu pruža i kompanijama u oblasti održivosti, klimatskih promena i životne sredine koje bi želele da budu domaćini nekom međunarodnom profesionalcu tokom 4 do 6 nedelja, i angažuju ga na konkretnom projektu, bez ikakvih troškova.

Program Pioniri u praksi omogućava i onlajn obuku o sistemu inovacija, učešće na 2 nacionalne radionice, mentorstvo za unapređenje vaših inovativnih veština, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim izazovima, i finansijsku podršku za putne troškove i smeštaj.

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2018. Godine. Više informacija o programu se može dobiti na sajtu https://pioneers.climate-kic.org, na kome se zainteresovani mogu i prijaviti za učešće u programu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Sat za našu planetu, pridruži se najvećoj ekološkoj akciji na svetu

Sat za našu planetu, pridruži se najvećoj ekološkoj akciji na svetu

16. mart 2018. - Građani, kompanije i ustanove će 25. marta u 20.30 časova pogasiti svetla na jedan sat radi simbolične podrške planeti i podizanja svesti.

Evropska komisija planira zaštitu potrošača od grinvošinga i garantovanje prava na popravku

EU će zaštititi potrošače od lažnih zelenih proizvoda i zagarantovati pravo na popravku

16. mart 2018. - Evropska komisija je usvojila predlog direktiva o grinvošingu i pravu na popravku sa ciljem da zaštiti potrošače i životnu sredinu

Zaštita ugroženih vrsta ptica važnija od izgradnje vetroparka

Zaštita ugroženih vrsta ptica važnija od izgradnje vetroparka u Grčkoj

16. mart 2018. - Nadležne institucije u Grčkoj su se opredelile u korist zaštite ptica i dale negativno mišljenje o izgradnji vetroparka u Akarnaniji

srbija sistem za pracenje emisija GHG svetska banka

Srbija bi do 2026. trebalo da dobije funkcionalan sistem za praćenje, izveštavanje i verifikaciju emisija

16. mart 2018. - Uvođenje sistema deo je programa koji je dogovoren sa Svetskom bankom prilikom uzimanja dva kredita vredna skoro 220 miliona evra