Životna sredina

Pozivi za učešće u programima Climate-KIC Akcelerator i Pioniri u praksi

Pozivi za ucesce u programima Climate-KIC Akcelerator i Pioniri u praksi

Slika: climate-kic.org

Objavljeno

16.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Zeleni startapovi i preduzetnici zainteresovani da se uključe u najveći evropski akcelerator u oblasti čistih tehnologija – Climate-KIC Akcelerator, imaju šansu da se prijave do 3. aprila. U okviru istog projekta, EU program Pioniri u praksi (PiP) poziva profesionalce zainteresovane za razmenu zelene eskpertize da se, bilo kao gosti ili domaćini, prijave do 15. aprila.

Treće izdanje Climate-KIC Akceleratora, najvećeg evropskog akceleratora u oblasti čistih tehnologija, omogućava startapovima i preduzetnicima da pokrenu sopstveni posao, da se pripremite za prve investitore i kupce, i da izgrade svoju poslovnu mrežu na međunarodnom tržištu.

Projekat se trenutno, osim u Srbiji, sprovodi u još 8 država (Bugarska, Estonija, Kipar, Letonija, Malta, Portugalija, Rumunija i Slovenija), ali je poziv otvoren i za timove iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, s tim što kandidati iz tih država moraju prisustvovati svim obaveznim programskim komponentama u nekoj od devet zemalja u kojima se program standardno sprovodi.

Svi timovi koji rade na pokretanju poslova sa novim tehnologijama ili razvoju komercijalno održivih usluga u oblasti klimatski promena mogu da se prijave za učešće, a Climate KIC Akcelerator će odabranima omogućiti finansijsku podršku, u zavisnosti od faze za koju se prijavljuju (najviše do 50.000 evra) lično mentorstvo, učešće na 3 lokalne i 1 međunarodnoj ekspertskoj radionici, kao i umrežavanje.

Prijave se primaju zaključno sa 3. aprilom, 2018. Više informacija o programu i prijavljivanju na sajtu projekta www.climate-kic.org/ris/accelerator

Program Pioniri u praksi

Program Evropske unije Pioniri-u-praksi, koji i ove godine realizuje Privredna komore Srbija u okviru projekta Climate-KIC Srbija, otvoren je za profesionalce u oblasti životne sredine, klimatskih promena i održivosti koji su zainteresovani da nauče nove veštine i provedu 4 do 6 nedelja na radnoj praksi u inostranstvu.

Ovaj program šansu pruža i kompanijama u oblasti održivosti, klimatskih promena i životne sredine koje bi želele da budu domaćini nekom međunarodnom profesionalcu tokom 4 do 6 nedelja, i angažuju ga na konkretnom projektu, bez ikakvih troškova.

Program Pioniri u praksi omogućava i onlajn obuku o sistemu inovacija, učešće na 2 nacionalne radionice, mentorstvo za unapređenje vaših inovativnih veština, grupni projektni zadatak u vezi sa realnim izazovima, i finansijsku podršku za putne troškove i smeštaj.

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2018. Godine. Više informacija o programu se može dobiti na sajtu https://pioneers.climate-kic.org, na kome se zainteresovani mogu i prijaviti za učešće u programu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

probni rad sistema odsumporavanje TENT A

Kreće probni rad sistema za odsumporavanje u TENT-u A

16. mart 2018. - Odsumporavanje dimnih gasova u TENT-u A najveći je ekološki projekat u termoelektranama u Evropi, kaže ministarka Đedović Handanović

Međunarodni dan šuma 2024: šume i inovacije, nova rešenja za bolji svet

Međunarodni dan šuma 2024 – Šume i inovacije: nova rešenja za bolji svet

16. mart 2018. - Međunarodni dan šuma 2024. obeležiće inovacije. One nam mogu pomoći da obnovimo, zaštitimo i koristimo naše šume na održiv način.

EU-Zakonu-o-kriticnim-sirovinama-propise-zastiti-stanovnistva-prirode

EU u Zakonu o kritičnim sirovinama olabavila propise o zaštiti stanovništva, prirode

16. mart 2018. - S idejom o strateškoj autonomiji, EU je usvojila Zakon o kritičnim sirovinama, ali posle velikog zastoja u poslednjoj fazi

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

16. mart 2018. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja