Električna energija

Poskupela struja za privredu u Srbiji – megavat-sat po 95 evra

cena struje Srbija avgust 2022

Photo: iStock

Objavljeno

30.08.2022.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

30.08.2022.

Država

Komentari

1

Podeli

Cena električne energije za privredu, koju snabdeva Elektroprivreda Srbije (EPS), biće 95 evra za megavat-sat (MWh) od 1. septembra. To će biti poskupljenje od oko 27 odsto u odnosu na trenutnu cenu od 75 evra.

Vlada Srbije danas je saopštila da je donet zaključak o ceni električne energije na komercijalnom tržištu koja će važiti od 1. septembra do 31. decembra.

Vlada Srbije saopštila je da je preporučila EPS-u da se sa kupcima na komercijalnom tržištu zaključuju ugovori po ceni od 95 evra po MWh bez PDV-a za taj period.

Da podsetimo, Vlada Srbije je prvu odluku da interveniše na tržištu gde se cene formiraju slobodno donela u novembru kada je EPS-u naložila da ne menja cene svima kojima ugovori ističu u tom mesecu. Zatim je ista odluka produžena i na decembar.

Promena je napravljena za period 1. januar-30. jun ove godine kada je odlučeno da cena za privredu bude 75 evra po MWh, kao i da se poveća cena za rezervno snabdevanje sa 67 na 97,5 evra.

Komentara: (1)
Z.Lj. / 02.09.2022.

Lepo.ja sam postavio solarne panele da šdedim struju i koristim zelenu energiju a distribucija Leskovac umesto subvencije daje mi račun za krađu struje isključuje mi struju i zabranjuje korišćenje mini solarne elektrane…..itd
Pozdrav.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

zelene tranzicije održivost upravljanje rizicima HROTE Darjan Budimir

Budimir (HROTE): Održivost i upravljanje rizicima presudni za energetsku tranziciju u Hrvatskoj

30. avgust 2022. - Ključ uspeha zelene tranzicije su održivi poslovni modeli i kvalitetno upravljanje rizicima, poručio je direktor HROTE-a Darjan Budimir

Metsamor Nuclear Power Plant surrounded by high mountains in Armenia

Francuski EDF plasirao prve zelene obveznice za nuklearnu energiju u Evropi

30. avgust 2022. - EDF je upravo prikupio milijardu evra za produženje rada nuklearnih elektrana od prodaje zelenih obveznica, prvih te vrste u Evropi

federacija bih vlada cena struje ugrozena sigurnost snabdevanja

Vlada Federacije BiH: Struja bi trebalo da poskupi 60 odsto

30. avgust 2022. - Vlada Federacije BiH donela je danas odluku kojom se proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdevanja električnom energijom za 2024.

canu akademija energetika epcg cges cedis

Državne energetske kompanije dogovorile saradnju sa Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti

30. avgust 2022. - Memorandumom su potpisale Elektroprivreda Crne Gore, Crnogorski elektroprenosni sistem i Crnogorski elektrodistributivni sistem