Električna energija

Poskupela struja za privredu u Srbiji – megavat-sat po 95 evra

cena struje Srbija avgust 2022

Photo: iStock

Objavljeno

30.08.2022.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

30.08.2022.

Država

Komentari

1

Podeli

Cena električne energije za privredu, koju snabdeva Elektroprivreda Srbije (EPS), biće 95 evra za megavat-sat (MWh) od 1. septembra. To će biti poskupljenje od oko 27 odsto u odnosu na trenutnu cenu od 75 evra.

Vlada Srbije danas je saopštila da je donet zaključak o ceni električne energije na komercijalnom tržištu koja će važiti od 1. septembra do 31. decembra.

Vlada Srbije saopštila je da je preporučila EPS-u da se sa kupcima na komercijalnom tržištu zaključuju ugovori po ceni od 95 evra po MWh bez PDV-a za taj period.

Da podsetimo, Vlada Srbije je prvu odluku da interveniše na tržištu gde se cene formiraju slobodno donela u novembru kada je EPS-u naložila da ne menja cene svima kojima ugovori ističu u tom mesecu. Zatim je ista odluka produžena i na decembar.

Promena je napravljena za period 1. januar-30. jun ove godine kada je odlučeno da cena za privredu bude 75 evra po MWh, kao i da se poveća cena za rezervno snabdevanje sa 67 na 97,5 evra.

Komentara: (1)
Z.Lj. / 02.09.2022.

Lepo.ja sam postavio solarne panele da šdedim struju i koristim zelenu energiju a distribucija Leskovac umesto subvencije daje mi račun za krađu struje isključuje mi struju i zabranjuje korišćenje mini solarne elektrane…..itd
Pozdrav.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

30. avgust 2022. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

30. avgust 2022. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

30. avgust 2022. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

30. avgust 2022. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.