OIE

Najavljena izgradnja fabrike solarnih panela u Bugarskoj

Najavljena izgradnja fabrike solarnih panela u Bugarskoj

Photo: Andreas160578 from Pixabay

Objavljeno

24.12.2021.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

24.12.2021.

Država

Komentari

1

Podeli

Nemačka kompanija za obnovljive izvore energije AE Solar uložiće više od 150 miliona evra u izgradnju fabrike solarnih panela u blizini bugarskog grada Plovdiva 2022. godine, izjavio je bugarski ministar energetike Aleksandar Nikolov.

AE Solar će biti deo zajedničkog preduzeća tri kompanije koje će realizovati projekat, rekao je Nikolov novinarima, ne otkrivajući imena ostalih članova konzorcijuma.

Investitor planira kapacitet proizvodnje solarnih panela od jednog gigavata godišnje i da počne rad već sledeće godine, navodi ministar. Novo postrojenje, koje će se nalaziti u Trakijskoj ekonomskoj zoni (TEZ) kod Plovdiva, uključivaće centar za istraživanje i razvoj i ugljenički neutralni industrijski park, dodao je Nikolov.

Na sajtu kompanije AE Solar iz Kenigsbruna informacije o ovoj investiciji još uvek nisu objavljene. Osnovana je 2003. godine i do sada je izvela preko 3.200 instalacija u više od 95 zemalja i ima fabrike u Evropi i Aziji. AE Solar je dobitnik nagrade UN Global Compact Partnership for Sustainability Award 2021, u kategoriji Planet.

Ranije ove godine, AE Solar je najavio plan za otvaranje fabrike solarnih panela u Kajseriju u Turskoj. Postrojenje za proizvodnju fotonaponskih modula je rezultat zajedničkog ulaganja s kompanijom Energate Corp. iz Sjedinjenih Država. Predviđeno je da kapacitet proizvodnje bude do jedan gigavat godišnje.

Komentara: (1)
Nenad / 24.04.2022.

U nasem narodu se kaze jedna ko nijedna. Poenta je u izgradni industrije Sunca kao matematicke zvezde ciju izgradnju cu uskoro zapoceti u Srbiji

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

24. decembar 2021. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

24. decembar 2021. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

24. decembar 2021. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

24. decembar 2021. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine