Električna energija

MEPSO od leta gradi 100 kilometara novih dalekovoda

MEPSO od leta gradi 100 kilometara novih dalekovoda

Slika: Pixabay

Objavljeno

28.02.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.02.2018.

Komentari

0

Podeli

Makedonski operator prenosnog sistema MEPSO objavio je poziv za 14 miliona evra vredan tender za gradnju četiri nova dalekovoda napona po 110 kV na 100 kilometara duge prenosne mreže.

Tender je otvoren za kompanije iz celog sveta. Krajni rok za podnošenje prijava je 16. april.

Reč je o dalekovodima koji će biti građeni na postojećoj trasi koja povezuje stanice Bitola 1-Prilep, Skoplje 4-Veles, Štip-Ovčje Polje i Veles-Ovčje Polje. Svi ovi dalekovodi stari su oko 50 godina i postavljeni su na armirano-betonskim stubovima koji će biti zamenjeni čelično-rešetkastim.

Izvođači radova će, između ostalog, imati obaveze da pripreme dizajn i ostalu tehničku dokumentaciju, nabave material i opremu, sagrade pristupne puteve, instaliraju, testiraju i provere objekte, objavljeno je u pozivu.

Radovi počinju 2.jula 2018 i trajaće oko 18 meseci. Ovaj projekat MEPSO finansira iz sopstvenih sredstava kao i zajma Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Tender će se sprovoditi putem e-nabavke, korištenjem EBRD portala za e-nabavke klijenata (ECEPP), gde se zainteresovane firme mogu i prijaviti.

Ovaj projekat je deo investicionog ciklusa za revitalizaciju mreže u Makedoniji, vrednog više od 50 miliona evra i započetog pre šest meseci kada su MEPSO i konzorcijum Siemens – SisKon potpisali ugovor o revitalizaciji trafostanice 400/110kV Dubrovo, vredan 4.6 miliona evra.

Investicioni ciklus uključuje, osim trafostanice Dubrovo, i radove na 110 kV dalekovodu koji povezuje stanice Štip i Probitštip, rekonstrukciju trafostanica Bitola, Valandovo 2, Oslomej i Skopje 4 – projekat vredan oko 8 miliona evra, kao i nabavku i ugradnju nove opreme za trafostanice u hidroelektranama Globočica, Špilje, Vrutok i Tikveš.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

28. februar 2018. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

28. februar 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

28. februar 2018. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

28. februar 2018. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije