Električna energija

MEPSO od leta gradi 100 kilometara novih dalekovoda

MEPSO od leta gradi 100 kilometara novih dalekovoda

Slika: Pixabay

Objavljeno

28.02.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.02.2018.

Komentari

0

Podeli

Makedonski operator prenosnog sistema MEPSO objavio je poziv za 14 miliona evra vredan tender za gradnju četiri nova dalekovoda napona po 110 kV na 100 kilometara duge prenosne mreže.

Tender je otvoren za kompanije iz celog sveta. Krajni rok za podnošenje prijava je 16. april.

Reč je o dalekovodima koji će biti građeni na postojećoj trasi koja povezuje stanice Bitola 1-Prilep, Skoplje 4-Veles, Štip-Ovčje Polje i Veles-Ovčje Polje. Svi ovi dalekovodi stari su oko 50 godina i postavljeni su na armirano-betonskim stubovima koji će biti zamenjeni čelično-rešetkastim.

Izvođači radova će, između ostalog, imati obaveze da pripreme dizajn i ostalu tehničku dokumentaciju, nabave material i opremu, sagrade pristupne puteve, instaliraju, testiraju i provere objekte, objavljeno je u pozivu.

Radovi počinju 2.jula 2018 i trajaće oko 18 meseci. Ovaj projekat MEPSO finansira iz sopstvenih sredstava kao i zajma Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Tender će se sprovoditi putem e-nabavke, korištenjem EBRD portala za e-nabavke klijenata (ECEPP), gde se zainteresovane firme mogu i prijaviti.

Ovaj projekat je deo investicionog ciklusa za revitalizaciju mreže u Makedoniji, vrednog više od 50 miliona evra i započetog pre šest meseci kada su MEPSO i konzorcijum Siemens – SisKon potpisali ugovor o revitalizaciji trafostanice 400/110kV Dubrovo, vredan 4.6 miliona evra.

Investicioni ciklus uključuje, osim trafostanice Dubrovo, i radove na 110 kV dalekovodu koji povezuje stanice Štip i Probitštip, rekonstrukciju trafostanica Bitola, Valandovo 2, Oslomej i Skopje 4 – projekat vredan oko 8 miliona evra, kao i nabavku i ugradnju nove opreme za trafostanice u hidroelektranama Globočica, Špilje, Vrutok i Tikveš.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Bolnica u Pancevu smanjila potrošnju energije 39 odsto usaid

Bolnica u Pančevu smanjila potrošnju energije skoro 40 odsto

04 октобра 2022 - Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) obezbedila je 230.000 dolara za renoviranje svih šest bolničkih podstanica

Bezbednost telekomunikacija restrikcija struje Evropa

Bezbednost telekomunikacija u slučaju restrikcija struje – evo šta Evropa radi

04 октобра 2022 - Neadekvatna priprema za restrikcije struje u Evropi može da dovede do prekida u telekomunikacijama, vodosnabdevanju i drugim sektorima

Tople probe od 3. oktobra, grejna sezona od 15. oktobra

Počele tople probe, grejanje od 15. oktobra

04 октобра 2022 - Miroslav Čučković, gradski menadžer, je istakao da će temperature u stanovima tokom zime biti kao i prethodnih godina

epcg gvozd 2024.

EPCG obezbedio finansiranje za vetropark Gvozd

03 октобра 2022 - EPCG je okrivila pandemiju za kašnjenje realizacije projekta gradnje vetroparka Gvozd, čija je planirana snaga 54,6 MW