Električna energija

Međunarodna konferencija ENERGETIKA 2022 od 21. do 23. septembra na Ohridu

Zemak poziva na Međunarodnu konferenciju Energija 2022 na Ohridu

Foto: kjbax from Flickr / https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/

Objavljeno

08.09.2022.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.09.2022.

Komentari

0

Podeli

Međunarodna konferencija ENERGETIKA 2022 biće održana od 21. do 23. septembra u Strugi na Ohridskom jezeru u Severnoj Makedoniji. Događaj organizuje Udruženje radnika u enegetici Severne Makedonije – ZEMAK, koje poziva sve zainteresovane da prisustvuju, učestvuju na konferenciji i upoznaju se sa novim dostignućima u oblasti energetike.

Međunarodna konferencija ENERGETIKA 2022 biće održana od 21 do 23. septembra u Strugi, u hotelu Drim na obali Ohridskog jezera. Domaćini konferencije iz udruženja ZEMAK su pripremili tematske oblasti za razmenu iskustva i planova u sektoru energetike, na regionalnom, ali i na globalnom nivou.

Teme konferencije fokusirane su na energetske strategije i sisteme, obnovljive izvore, upravljanje energetskim sistemima, životnu sredinu, aktuelne projekte u energetici i bezbednost na radu. Organizatori očekuju više od 100 radova na ove teme.

Organizatori očekuju više od 100 radova na aktuelne teme

Cilj konferencije je da se stvori prilika za demokratsko i stručno predstavljanje iskustava, dostignuća i istraživanja stručnjaka i profesionalaca iz oblasti energetike. Na konferenciji će biti predstavljeni izazovi sa kojima se suočava energetski sektor, posebno kompanije, investitori i korisnici.

Na konferenciji će biti predstavljeni izazovi sa kojima se suočavaju kompanije, investitori i korisnici

ZEMAK poziva relevantne energetske kompanije, predstavnike industrije, istraživačke centre, univerzitete, stručnjake iz zemlje i inostranstva i druge relevantne aktere da se prisustvuju konferenciji, ali i da uzmu aktivno učešće.

Konferencija i jubilej udruženja

Udruženje ZEMAK ove godine obeležava jubilej – 30 godina postojanja. Njegovi članovi rade u najvažnijiim obrazovnim, naučnim i državnim institucijama, kao i u većini energetskih kompanija u državi.

Ovo strukovno udruženje ističe da direktno pomaže i učestvuje u percepciji, analizi i kreiranju energetske sfere Severne Makedonije.

Plenarne sednice, diskusije i prezentacije pružiće pravu platformu za identifikovanje odgovarajućih mehanizama i aktivnosti u cilju prevazilaženja problema u zemlji i regionu, kao i jačanja međusobne saradnje, ističu u udruženju.

Na konferenciji će se paralelno odvijati prezentacije i poster-sesije. Poseban poziv za učestvovanje upućen je studentima osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija, mladim stručnjacima i istraživačima.

Za dodatne informacije zainteresovani mogu da se obrate udruženju putem imejla na info@zemak.mk.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Elektrana biogas Hrvatskoj bankrotirala ogranicenja cene struje

Elektrana na biogas u Hrvatskoj bankrotirala zbog ograničenja cene struje

8. septembar 2022. - Vlada Hrvatske mora hitno da pomogne elektranama na biogas ili će 70 odsto kapaciteta obustaviti rad, objavila je njihova asocijacija

Lokacije-elektrana-u-razvoju-Srbiji-prikljucenje-prenosnu-mrezu

Lokacije elektrana u razvoju u Srbiji koje čekaju priključenje na prenosnu mrežu

8. septembar 2022. - Stručnjak za energetiku Nenad Jovanović je sastavio kartu s lokacijama projekata elektrana sa zahtevima EMS-u za odobrenje priključenja

hrvatski telekom ht professio energia ppa ugovor

HT i Professio Energia potpisali prvi korporativni PPA ugovor u Hrvatskoj

8. septembar 2022. - Hrvatski Telekom saopštio je da je potpisan desetogodišnji virtualni korporativni ugovor o snabdevanju električnom energijom

vlada srbije prozjumer solarni paneli

I Vlada Srbije postaje prozjumer – solarni paneli biće postavljeni na tri zgrade

8. septembar 2022. - Projekat postavljanja solarnih elektrana je u završnoj fazi pripreme, kažu u Upravi za zajedničke poslove republičkih organa