x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Konkurs nemačkog Ministarstva zaštite životne sredine za projekte u oblasti klimatskih promena

13.01.2020. | Komentari: 1Autor:

Konkurs nemačkog Ministarstva zaštite životne sredine za projekte u oblasti klimatskih promena

Nemačko Ministarstvo životne sredine (BMU) objavilo je četvrti konkurs za projektne ideje u okviru Evropske klimatske inicijative (EUKI). Regionalni fokus finansiranja je na centralnoj, istočnoj, jugoistočnoj i južnoj Evropi, a po prvi put i u određenim slučajevima se za finansiranje mogu prijaviti i organizacije iz država kandidata za članstvo u EU, kao partneri u implementaciji.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 18. februar. Ovogodišnji poziv za projektne ideje objavljen je ranije nego prethodnih godina.

Svaki projekat ima mogućnost da dobije nepovratna sredstva u iznosu od 50.000 do milion evra

Pozivamo nevladine organizacije, javne institucije, akademske i obrazovne institucije, kao i druge neprofitne ustanove da dostave svoje ideje za projekte koji doprinose klimatskim akcijama u Evropi i jačaju evropsku saradnju, naveo je EUKI u saopštenju za javnost.

Dužina trajanja projekta ne sme biti veća od 28 meseci

Nepovratna sredstva između 50.000 i milion evra mogu biti dodeljena svakom projektu. Vreme u kojem se projekat mora sprovesti ne sme biti duže od 28 meseci. Projekti moraju biti završeni najkasnije u martu 2023. godine.

Više informacija o Evropskoj klimatskoj inicijativi, njenim projektima i načinu ponošenja prijava za projektno finansiranje možete pronaći na www.euki.de.

Finansiranje je usmereno na projekte koji se sprovode na nacionalnom, regionalnom ili lokalnom nivou

Finansiranje se odnosi na projekte koji će biti implementirani na nacionalnom, regionalnom ili lokalnom nivou. Projekti su predviđeni za podršku implementaciji i / ili daljem razvoju nacionalnih strategija i politika.

Evropska klimatska inicijativa organizuje konkurse za projektne ideje od 2017. godine.

Komentari (1)

Katarina / 13.01.2020.

Gde ste pročitali da mogu da se prijave i organizacije iz Srbije? Piše samo za EU Member States :/

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.