Životna sredina

Konkurs nemačkog Ministarstva zaštite životne sredine za projekte u oblasti klimatskih promena

Konkurs-nemackog-Ministarstva-zastite-zivotne-sredine-za-projekte-u-oblasti-klimatskih-promena

Objavljeno

13.01.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

13.01.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Nemačko Ministarstvo životne sredine (BMU) objavilo je četvrti konkurs za projektne ideje u okviru Evropske klimatske inicijative (EUKI). Regionalni fokus finansiranja je na centralnoj, istočnoj, jugoistočnoj i južnoj Evropi, a po prvi put i u određenim slučajevima se za finansiranje mogu prijaviti i organizacije iz država kandidata za članstvo u EU, kao partneri u implementaciji.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 18. februar. Ovogodišnji poziv za projektne ideje objavljen je ranije nego prethodnih godina.

Svaki projekat ima mogućnost da dobije nepovratna sredstva u iznosu od 50.000 do milion evra

Pozivamo nevladine organizacije, javne institucije, akademske i obrazovne institucije, kao i druge neprofitne ustanove da dostave svoje ideje za projekte koji doprinose klimatskim akcijama u Evropi i jačaju evropsku saradnju, naveo je EUKI u saopštenju za javnost.

Dužina trajanja projekta ne sme biti veća od 28 meseci

Nepovratna sredstva između 50.000 i milion evra mogu biti dodeljena svakom projektu. Vreme u kojem se projekat mora sprovesti ne sme biti duže od 28 meseci. Projekti moraju biti završeni najkasnije u martu 2023. godine.

Više informacija o Evropskoj klimatskoj inicijativi, njenim projektima i načinu ponošenja prijava za projektno finansiranje možete pronaći na www.euki.de.

Finansiranje je usmereno na projekte koji se sprovode na nacionalnom, regionalnom ili lokalnom nivou

Finansiranje se odnosi na projekte koji će biti implementirani na nacionalnom, regionalnom ili lokalnom nivou. Projekti su predviđeni za podršku implementaciji i / ili daljem razvoju nacionalnih strategija i politika.

Evropska klimatska inicijativa organizuje konkurse za projektne ideje od 2017. godine.

Komentara: (1)
Katarina / 13.01.2020.

Gde ste pročitali da mogu da se prijave i organizacije iz Srbije? Piše samo za EU Member States :/

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

probni rad sistema odsumporavanje TENT A

Kreće probni rad sistema za odsumporavanje u TENT-u A

13. januar 2020. - Odsumporavanje dimnih gasova u TENT-u A najveći je ekološki projekat u termoelektranama u Evropi, kaže ministarka Đedović Handanović

Međunarodni dan šuma 2024: šume i inovacije, nova rešenja za bolji svet

Međunarodni dan šuma 2024 – Šume i inovacije: nova rešenja za bolji svet

13. januar 2020. - Međunarodni dan šuma 2024. obeležiće inovacije. One nam mogu pomoći da obnovimo, zaštitimo i koristimo naše šume na održiv način.

EU-Zakonu-o-kriticnim-sirovinama-propise-zastiti-stanovnistva-prirode

EU u Zakonu o kritičnim sirovinama olabavila propise o zaštiti stanovništva, prirode

13. januar 2020. - S idejom o strateškoj autonomiji, EU je usvojila Zakon o kritičnim sirovinama, ali posle velikog zastoja u poslednjoj fazi

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

13. januar 2020. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja