Životna sredina

Konkurs nemačkog Ministarstva zaštite životne sredine za projekte u oblasti klimatskih promena

Konkurs-nemackog-Ministarstva-zastite-zivotne-sredine-za-projekte-u-oblasti-klimatskih-promena

Objavljeno

13.01.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

13.01.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Nemačko Ministarstvo životne sredine (BMU) objavilo je četvrti konkurs za projektne ideje u okviru Evropske klimatske inicijative (EUKI). Regionalni fokus finansiranja je na centralnoj, istočnoj, jugoistočnoj i južnoj Evropi, a po prvi put i u određenim slučajevima se za finansiranje mogu prijaviti i organizacije iz država kandidata za članstvo u EU, kao partneri u implementaciji.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 18. februar. Ovogodišnji poziv za projektne ideje objavljen je ranije nego prethodnih godina.

Svaki projekat ima mogućnost da dobije nepovratna sredstva u iznosu od 50.000 do milion evra

Pozivamo nevladine organizacije, javne institucije, akademske i obrazovne institucije, kao i druge neprofitne ustanove da dostave svoje ideje za projekte koji doprinose klimatskim akcijama u Evropi i jačaju evropsku saradnju, naveo je EUKI u saopštenju za javnost.

Dužina trajanja projekta ne sme biti veća od 28 meseci

Nepovratna sredstva između 50.000 i milion evra mogu biti dodeljena svakom projektu. Vreme u kojem se projekat mora sprovesti ne sme biti duže od 28 meseci. Projekti moraju biti završeni najkasnije u martu 2023. godine.

Više informacija o Evropskoj klimatskoj inicijativi, njenim projektima i načinu ponošenja prijava za projektno finansiranje možete pronaći na www.euki.de.

Finansiranje je usmereno na projekte koji se sprovode na nacionalnom, regionalnom ili lokalnom nivou

Finansiranje se odnosi na projekte koji će biti implementirani na nacionalnom, regionalnom ili lokalnom nivou. Projekti su predviđeni za podršku implementaciji i / ili daljem razvoju nacionalnih strategija i politika.

Evropska klimatska inicijativa organizuje konkurse za projektne ideje od 2017. godine.

Komentara: (1)
Katarina / 13.01.2020.

Gde ste pročitali da mogu da se prijave i organizacije iz Srbije? Piše samo za EU Member States :/

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Okrugli sto mapiranje solarnih potencijala Srbije_

OIE

Mapiranje održivih lokacija za jedan gigavat solarnih elektrana u Srbiji

13. januar 2020. - Identifikovanje lokacija za razvoj solarnih elektrana treba da se sprovodi u skladu sa principima održivog razvoja, poručili su eksperti okupljeni oko projekta "Pametno planiranje za održivi razvoj – Mapiranje solarnih potencijala Srbije"

Eko strazin protest prebrojavanja cist vazduh kriticne mase

Eko stražin protest prebrojavanja za čist vazduh – korak ka dostizanju kritične mase

13. januar 2020. - Eko straža želi da okupi kritičnu masu zbog koje bi država počela da radi svoj posao u pogledu popravljanja kvaliteta vazduha

Protest SEOS-a protiv litijuma: blokada i kampovanje ispred Vlade Srbije

Protest SEOS-a protiv litijuma: blokada i kampovanje ispred Vlade Srbije

13. januar 2020. - SEOS je u nedelju započeo novi protest i blokadu ispred Vlade Srbije na kojem se zahtevaju ostavke na svim nivoima i oslobođenje RTS-a

sanitarna deponija vinca upravljanje otpadom sepa izvestaj

Regionalna deponija Vinča popravila rezultat Srbije u upravljanju otpadom u 2021.

13. januar 2020. - Deponija je počela da radi, kako se navodi na sajtu Beo Čiste Energije, firme koja njome upravlja, od avgusta 2021.