Energetska kriza

IZJAVA DANA Domac: Hrvatskoj za energetsku tranziciju treba 30 stručnjaka

julije domac regea energetska tranzicija strucnjaci

Foto: REGEA

Objavljeno

08.06.2022.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

08.06.2022.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Julije Domac, direktor Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), govorio je na Greencajt festivalu održanom u Zagrebu od 3. do 5 juna na panelu „Bye, bye plin“.

„Nekada je sintagma bila hrvatska lisnica u hrvatskom džepu, danas je hrvatsko sunce na hrvatskom krovu. Mi smo svi svjesni koliko se promijenila situacija. Nama treba desetak stručnjaka okupljenih oko energetske strategije kako bi ju revidirali i napravili jedan cjelovit, kratak i jasan akcijski plan. Znamo koja su uska grla u zakodnodavnom i regulatornom okviru koja treba riješiti. Za to nam treba još desetak stručnjaka. I onda nam treba deset dobrih menadžera da sve to provede i politiku koja će dopustiti da se to sve dogodi. Ako nemamo za to trideset ljudi onda se moramo pomiriti da propadamo, jer vremena nemamo puno“, rekao je Julije Domac.

Domac, koji je i savetnik predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, istakao je da gas ima budućnost u kogeneraciji, ali ne i u domaćinstvima.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

slovenija referendum nuklearka krsko 2 jek 2

Slovenačka skupština otkazala referendum o nuklearki Krško 2

8. jun 2022. - Slovenačka skupština je samo pre dve nedelje donela odluku da se održi konsultativni referendum o projektu Krško 2

EU agende reformi Zapadnog Balkana aukcije za OIE

EU odobrila agende reformi zemalja Zapadnog Balkana, uključujući planove za aukcije za OIE

8. jun 2022. - Vlade u regionu, osim BiH, sada mogu da povlače sredstva iz Plana rasta EU uporedo sa sprovođenjem reformi i postizanjem međuciljeva

Raspisan javni poziv za postavljanje solarnih panela na javnim objektima

Raspisan javni poziv lokalnim samoupravama za postavljanje solarnih panela na objekte od javnog značaja

8. jun 2022. - Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava za ugradnju solarnih panela na objekte od javnog značaja.

rhe bistrica prostorni plan vlada srbije

Vlada Srbije usvojila Prostorni plan za RHE Bistrica

8. jun 2022. - Usvajanje Prostornog plana je još jedan korak u realizaciji ovog trenutno najvažnijeg projekta u srpskoj energetici