Električna energija

Ivan Asanović novi direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema

ivan asanovic direktor cges odbor direktora

Odbor direktora CGES (slika: CGES)

Objavljeno

22.09.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.09.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Odbor direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), na čelu sa predsednikom Aleksandrom Mijuškovićem razrešio je dužnosti izvršnog direktora Dragana Kujovića u skladu sa Zakonom o privrednim društvima. Na funkciju vršioca dužnosti izvršnog direktora Odbor je imenovao Ivana Asanovića, diplomiranog elektro inženjera.

Ivan Asanović na funkciju vršioca dužnosti izvršnog direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema dolazi sa pozicije šefa Službe za SCADA, SBN i obračunska merenja u ovoj kompaniji.

Značajno poslovno iskustvo, kontinuirano obrazovanje i usavršavanje, menadžerskе sposobnosti koje poseduje Ivan Asanović, opredelili su članove Odbora direktora CGES-a da jednoglasno donesu odluku o njegovom izboru na ovu funkciju, saopštio je CGES.

Odbor direktora je odluku o izboru Asanovića doneo jednoglasno

„Namjera mi je da iskoristim sve šanse koje će mi se ukazati na putu progresa ove kompanije, da svi zajedno osiguramo njen rast, da učvrstimo korporativne vrijednosti i u saradnji sa zaposlenima, koji su najznačajniji kapital, stvorimo dobru atmosferu, dajući maksimalan doprinos u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Ovom prilikom zahvaljujem Odboru direktora CGES-a na ukazanom povjerenju“, rekao je Asanović.

CGES je krajem 2019. zajedno sa italijanskom kompanijom Terna pustio u rad podmorski kabl, koji je omogućio crnogorskoj firmi da tri puta uveća zaradu od tranzita. Akcionar CGES-a je i srpski operator prenosnog sistema Elektromreža Srbije (EMS).

ivan asanovic direktor cges

Biografija Ivana Asanovića

Ivan Asanović rođen je 1982. godine u Podgorici. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, gde je stekao zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike – odsek energetika i automatika.

Profesionalno iskustvo započeo je 2005. u internacionalnoj građevinskoj kompaniji „CYVAS General Trade LTD“ – Kipar. Svoj radni angažman u Elektroprivredi Crne Gore – FC „Prenos“ započeo je 2006. na poziciji inženjera za održavanje trafostanica u Službi za održavanje. Od 2009. radio je kao glavni inženjer za održavanje trafostanica.

Od 2010. učestvuje na realizaciji međunarodnog investicionog projekta podmorske interkonekcije Crna Gora-Italija. Od 2011. do 2019. bio je na poziciji šefa Službe za sekundarne i informacione sisteme.

Član je Inženjerske komore Crne Gore, nacionalnog i pariskog komiteta CIGRE.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

IRENA-Globalni-kapacitet-solarnih-elektrana-2023-prestigao-hidroelektrane

IRENA: Globalni kapacitet solarnih elektrana 2023. prestigao hidroelektrane

22. septembar 2021. - Za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora je 2023. instalirano rekordnih 473 gigavata, s ubedljivom dominacijom Kine. Ukupna snaga solarnih elektrana je prestigla hidroelektrane.

hgk lex specialis obnovljivi izvori energije udruzenje

Hrvatska gospodarska komora traži lex specialis za sektor obnovljivih izvora energije

22. septembar 2021. - Udruženje za obnovljive izvore energije HGK pripremilo je novi position paper koji analizira najveće prepreke i nudi rešenja

aleksander mervar eles krsko solar

Mervar: Električna energija iz nuklearke Krško 2 neće biti jeftinija od 125 evra po MWh

22. septembar 2021. - Aleksander Mervar, direktor slovenačkog ELES, savetuje da zemlja što pre započne gradnju gasnih elektrana, kako bi izbegla veliki uvoz struje

Enlight zaokruzio finansijski aranzman vetropark Pupin Kovačice

Enlight zaokružio finansijski aranžman za vetropark Pupin kod Kovačice

22. septembar 2021. - Izraelska kompanija Enlight je potpisala ugovore o zajmu, otkupu električne energije i balansiranju za svoj projekat vetroelektrane Pupin