Električna energija

Ivan Asanović novi direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema

ivan asanovic direktor cges odbor direktora

Odbor direktora CGES (slika: CGES)

Objavljeno

22.09.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.09.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Odbor direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), na čelu sa predsednikom Aleksandrom Mijuškovićem razrešio je dužnosti izvršnog direktora Dragana Kujovića u skladu sa Zakonom o privrednim društvima. Na funkciju vršioca dužnosti izvršnog direktora Odbor je imenovao Ivana Asanovića, diplomiranog elektro inženjera.

Ivan Asanović na funkciju vršioca dužnosti izvršnog direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema dolazi sa pozicije šefa Službe za SCADA, SBN i obračunska merenja u ovoj kompaniji.

Značajno poslovno iskustvo, kontinuirano obrazovanje i usavršavanje, menadžerskе sposobnosti koje poseduje Ivan Asanović, opredelili su članove Odbora direktora CGES-a da jednoglasno donesu odluku o njegovom izboru na ovu funkciju, saopštio je CGES.

Odbor direktora je odluku o izboru Asanovića doneo jednoglasno

„Namjera mi je da iskoristim sve šanse koje će mi se ukazati na putu progresa ove kompanije, da svi zajedno osiguramo njen rast, da učvrstimo korporativne vrijednosti i u saradnji sa zaposlenima, koji su najznačajniji kapital, stvorimo dobru atmosferu, dajući maksimalan doprinos u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Ovom prilikom zahvaljujem Odboru direktora CGES-a na ukazanom povjerenju“, rekao je Asanović.

CGES je krajem 2019. zajedno sa italijanskom kompanijom Terna pustio u rad podmorski kabl, koji je omogućio crnogorskoj firmi da tri puta uveća zaradu od tranzita. Akcionar CGES-a je i srpski operator prenosnog sistema Elektromreža Srbije (EMS).

ivan asanovic direktor cges

Biografija Ivana Asanovića

Ivan Asanović rođen je 1982. godine u Podgorici. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, gde je stekao zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike – odsek energetika i automatika.

Profesionalno iskustvo započeo je 2005. u internacionalnoj građevinskoj kompaniji „CYVAS General Trade LTD“ – Kipar. Svoj radni angažman u Elektroprivredi Crne Gore – FC „Prenos“ započeo je 2006. na poziciji inženjera za održavanje trafostanica u Službi za održavanje. Od 2009. radio je kao glavni inženjer za održavanje trafostanica.

Od 2010. učestvuje na realizaciji međunarodnog investicionog projekta podmorske interkonekcije Crna Gora-Italija. Od 2011. do 2019. bio je na poziciji šefa Službe za sekundarne i informacione sisteme.

Član je Inženjerske komore Crne Gore, nacionalnog i pariskog komiteta CIGRE.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

vetroturbina Siemens Gamesa otpusta 10 odsto zaposlenih

Proizvođač vetroturbina Siemens Gamesa otpušta 10 odsto zaposlenih

30 септембра 2022 - Kašnjenja u isporukama i porast cena materijala doveli su kompaniju Siemens Gamesa u poziciju da gasi 2.900 radnih mesta

digitalni vodic za investitore bih usaid

BiH digitalizacijom ubrzava investicije u sektor energetike

30 септембра 2022 - Investitori dobijaju prilagođeni vodič za njihov konkretni projekat, koji sadrži listu dozvola, saglasnosti i drugih akata koje moraju imati

Rama Glavno pitanje cena da li ce biti struje

Rama: Glavno pitanje nije cena struje, već da li će je biti

30 септембра 2022 - Premijer Albanije Edi Rama pozvao je ponovo stanovništvo da štedi struju, naglasivši da nije reč samo o finansijskom trošku

solarni paneli monteri obuka

Uskoro obuke za montere solarnih panela – osposobi se za siguran posao u narednim godinama

29 септембра 2022 - U toku je ubrzani razvoj nove grane privrede - zelene energetike, koji, naravno zahteva odgovarajuću radnu snagu