x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

HEP pobedio na aukciji za transfer električne energije u Sloveniji

03.12.2016. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
HEP pobedio na aukciji za transfer električne energije u Sloveniji

Hrvatska elektroprivreda HEP d.d. pobedila je na aukciji u Sloveniji za preuzimanje ukupne električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije u okviru EKO Grupe u 2017.

HEP je stekao pravo preuzimanja ukupne električne energije proizvedene u elektranama koje su članice EKO Grupe i to tokom cele 2017. godine. Preduzeće sa sedištem u Hrvatskoj, koje u Sloveniji ima zavisno preduzeće HEP Energija, ponudilo je najvišu cenu u nadmetanju sa još četiri slovenačka preduzeća. HEP je ponudio cenu od EUR 38,25 za megavat-čas (MWh) tokom aukcije održane 29. novembra u Centru za RES/CHP operatora tržišta električne energije Borzen u Ljubljani.

Aukcija u Borzenu je HEP-u donela važan posao, jer je reč o tržištu energije koje pokriva oko 3.700 elektrana različitih veličina, mahom solarnih i hidroelektrana, totalne instalisane snage oko 500 MW. Elektrane na obnovljive izvore energije (RES) i kogenerativne elektrane (CHP) učestvuju u feed-in sistemu, čime se promoviše korišćenje lokalnih obnovljivih izvora energije.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.