UNECE Globalno partnerstvo za vodu radionica rodna ravnopravnost sliv reke Drine 23.jun 2021.
Električna energija

HEP opet pobedio na tenderu za isporuku električne energije u Sloveniji

HEP tender elektricna energija Slovenija

Slika: Pixabay

Objavljeno

16.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatska elektroprivreda (HEP) isporučivaće električnu energiju za sportski centar Planica u Sloveniji u narednih godinu i po dana, odlučeno je na javnom konkursu u kom je učestvovalo šest ponuda.

Sudeći prema ponudi HEP-ove ćerke firme HEP energija koja je izabrana na tenderu, Olimpijski sportski centar Planica na Kranjskoj gori tako će struju dobijati po 15 odsto nižoj ceni nego što je to bio slučaj do sada.

Isporuka od strane novog dobavljača počeće već od novembra kada istekne važeći ugovor sa slovenačkom državnom kompanijom za distribuciju električne energije Elektro-Slovenija (ELES).

“HEP za sada ne predstavlja veću konkurenciju ELES-u. Onaj ko želi da osvoji neko tržište mora ponuditi nižu cenu. Verujemo da je cilj HEP-a osvajanje 10 odsto udela u potrošnji električne energije u Sloveniji”, rekao je ovim povodom direktor ELES-a Aleksander Mervar.

HEP već snabdeva električnom energijom i grad Ljubljanu, ali i velika slovenačka državna preduzeća kao što su Luka Koper i Cimos, prenosi Poslovno jutro.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Udruzuju se slovenacke opstine kako bi spremno docekale dekarbonizaciju lokalnih privreda

Slovenačke opštine zajednički rade na napuštanju uglja

22 June 2021 - Predsednici lokalnih samouprava u dve slovenačke regije zavisne od uglja osnivaju savet koji će osigurati pravednu tranziciju.

U novembru ce biti zavrsen idejni projekat za HE Komarnica

U novembru će biti završen idejni projekat za HE Komarnica

22 June 2021 - Završetkom idejnog projekta stvoriće se uslovi za početak izgradnje, saopštila je Elektroprivreda Crne Gore.

Grcka solarne elektrane siromasni besplatnu struju

Grčka gradi solarne elektrane da siromašni dobiju besplatnu struju

21 June 2021 - Vlada u Atini će odvojiti sto miliona evra za izgradnju fotonaponskih postrojenja koja će proizvoditi besplatnu struju za ljude u oskudici

EPCG nece biti prodat, trazice partnere za gradnju elektrana na obnovljive izvore

EPCG neće biti prodat, tražiće partnere za gradnju elektrana na obnovljive izvore

21 June 2021 - Stav Ministarstva kapitalnih investicija je da ne treba privatizovati Elektroprivredu Crne Gore, ali da treba da nađe strane partnere za zelene projekte.