Električna energija

HEP opet pobedio na tenderu za isporuku električne energije u Sloveniji

HEP tender elektricna energija Slovenija

Slika: Pixabay

Objavljeno

16.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatska elektroprivreda (HEP) isporučivaće električnu energiju za sportski centar Planica u Sloveniji u narednih godinu i po dana, odlučeno je na javnom konkursu u kom je učestvovalo šest ponuda.

Sudeći prema ponudi HEP-ove ćerke firme HEP energija koja je izabrana na tenderu, Olimpijski sportski centar Planica na Kranjskoj gori tako će struju dobijati po 15 odsto nižoj ceni nego što je to bio slučaj do sada.

Isporuka od strane novog dobavljača počeće već od novembra kada istekne važeći ugovor sa slovenačkom državnom kompanijom za distribuciju električne energije Elektro-Slovenija (ELES).

„HEP za sada ne predstavlja veću konkurenciju ELES-u. Onaj ko želi da osvoji neko tržište mora ponuditi nižu cenu. Verujemo da je cilj HEP-a osvajanje 10 odsto udela u potrošnji električne energije u Sloveniji“, rekao je ovim povodom direktor ELES-a Aleksander Mervar.

HEP već snabdeva električnom energijom i grad Ljubljanu, ali i velika slovenačka državna preduzeća kao što su Luka Koper i Cimos, prenosi Poslovno jutro.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

16. oktobar 2016. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

16. oktobar 2016. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

16. oktobar 2016. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

16. oktobar 2016. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.