x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

HEP opet pobedio na tenderu za isporuku električne energije u Sloveniji

16.10.2016. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
HEP opet pobedio na tenderu za isporuku električne energije u Sloveniji

Hrvatska elektroprivreda (HEP) isporučivaće električnu energiju za sportski centar Planica u Sloveniji u narednih godinu i po dana, odlučeno je na javnom konkursu u kom je učestvovalo šest ponuda.

Sudeći prema ponudi HEP-ove ćerke firme HEP energija koja je izabrana na tenderu, Olimpijski sportski centar Planica na Kranjskoj gori tako će struju dobijati po 15 odsto nižoj ceni nego što je to bio slučaj do sada.

Isporuka od strane novog dobavljača počeće već od novembra kada istekne važeći ugovor sa slovenačkom državnom kompanijom za distribuciju električne energije Elektro-Slovenija (ELES).

“HEP za sada ne predstavlja veću konkurenciju ELES-u. Onaj ko želi da osvoji neko tržište mora ponuditi nižu cenu. Verujemo da je cilj HEP-a osvajanje 10 odsto udela u potrošnji električne energije u Sloveniji”, rekao je ovim povodom direktor ELES-a Aleksander Mervar.

HEP već snabdeva električnom energijom i grad Ljubljanu, ali i velika slovenačka državna preduzeća kao što su Luka Koper i Cimos, prenosi Poslovno jutro.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.