Životna sredina

Građanski preokret podneo krivične prijave protiv Linglonga zbog nelegalne gradnje fabrike guma

Gradjanski preokret podneo krivicne prijave protiv Linglonga zbog nelegalne gradnje fabrike guma

SLika: Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay

Objavljeno

31.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

31.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Građanski preokret je danas podneo krivičnu prijavu protiv odgovornog lica investitora Linglong International Europe Zrenjanin i odgovornog lica izvođača radova China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction, zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole.

Građanski preokret, nevladina organizacija iz Zrenjanina, svoje krivične projave podnela je na osnovu nalaza Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj da je kineska kompanija Linglong gradila više objekata bez građevinske dozvole.

Građevinski inspektor pokrajinske vlade utvrdio je da je kineska kompanija Linglong gradila osam objekata na više od 47.000 kvadrata bez građevinske dozvole

Postoji sumnja da se radi o težem obliku ovog krivičnog dela jer investitor i izvođač radova u međuvremenu nisu postupili po naredbi građevinskog inspektora, naveo je u saopštenju Građanski preokret.

Inače, građani i nevladine ogranizacije već više meseci upozoravaju da ima dosta propusta u gradnji fabrike guma, kao i da će ovaj pogon ugroziti životnu sredinu.

Investitor i izvođač radova nisu postupili po naredbi građevinskog inspektora

Građanski preokret je naveo da se pre izvesnog vremena na društvenim mrežama pojavila prva stranica dokumenta Pokrajinskog sekretarijata o ilegalnoj gradnji, a sada je, kako tvrde, utvrđeno da je ovaj dokument autentičan.

Građevinski inspektor Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj  utvrdio je da je kineska kompanija Linglong na svom gradilištu fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu gradila osam objekata na preko 47 hiljada kvadratnih metara bez građevinske dozvole, naveo je Građanski preokret.

Građevinski inspektor je 28. aprila naredio zatvaranje dela gradilišta u fabričkom kompleksu Linglong u Zrenjaninu. Iz dokumenta je, kako se navodi,  vidljivo da je građevinski inspektor dan ranije, 27. aprila, doneo i Rešenje kojim je Linglongu naređeno da ukloni sve izvedene  radove na izgradnji nelegalnih objekata.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

probni rad sistema odsumporavanje TENT A

Kreće probni rad sistema za odsumporavanje u TENT-u A

31. maj 2021. - Odsumporavanje dimnih gasova u TENT-u A najveći je ekološki projekat u termoelektranama u Evropi, kaže ministarka Đedović Handanović

Međunarodni dan šuma 2024: šume i inovacije, nova rešenja za bolji svet

Međunarodni dan šuma 2024 – Šume i inovacije: nova rešenja za bolji svet

31. maj 2021. - Međunarodni dan šuma 2024. obeležiće inovacije. One nam mogu pomoći da obnovimo, zaštitimo i koristimo naše šume na održiv način.

EU-Zakonu-o-kriticnim-sirovinama-propise-zastiti-stanovnistva-prirode

EU u Zakonu o kritičnim sirovinama olabavila propise o zaštiti stanovništva, prirode

31. maj 2021. - S idejom o strateškoj autonomiji, EU je usvojila Zakon o kritičnim sirovinama, ali posle velikog zastoja u poslednjoj fazi

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

31. maj 2021. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja