Životna sredina

Građanski preokret podneo krivične prijave protiv Linglonga zbog nelegalne gradnje fabrike guma

Gradjanski preokret podneo krivicne prijave protiv Linglonga zbog nelegalne gradnje fabrike guma

SLika: Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay

Objavljeno

31.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

31.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Građanski preokret je danas podneo krivičnu prijavu protiv odgovornog lica investitora Linglong International Europe Zrenjanin i odgovornog lica izvođača radova China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction, zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole.

Građanski preokret, nevladina organizacija iz Zrenjanina, svoje krivične projave podnela je na osnovu nalaza Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj da je kineska kompanija Linglong gradila više objekata bez građevinske dozvole.

Građevinski inspektor pokrajinske vlade utvrdio je da je kineska kompanija Linglong gradila osam objekata na više od 47.000 kvadrata bez građevinske dozvole

Postoji sumnja da se radi o težem obliku ovog krivičnog dela jer investitor i izvođač radova u međuvremenu nisu postupili po naredbi građevinskog inspektora, naveo je u saopštenju Građanski preokret.

Inače, građani i nevladine ogranizacije već više meseci upozoravaju da ima dosta propusta u gradnji fabrike guma, kao i da će ovaj pogon ugroziti životnu sredinu.

Investitor i izvođač radova nisu postupili po naredbi građevinskog inspektora

Građanski preokret je naveo da se pre izvesnog vremena na društvenim mrežama pojavila prva stranica dokumenta Pokrajinskog sekretarijata o ilegalnoj gradnji, a sada je, kako tvrde, utvrđeno da je ovaj dokument autentičan.

Građevinski inspektor Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj  utvrdio je da je kineska kompanija Linglong na svom gradilištu fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu gradila osam objekata na preko 47 hiljada kvadratnih metara bez građevinske dozvole, naveo je Građanski preokret.

Građevinski inspektor je 28. aprila naredio zatvaranje dela gradilišta u fabričkom kompleksu Linglong u Zrenjaninu. Iz dokumenta je, kako se navodi,  vidljivo da je građevinski inspektor dan ranije, 27. aprila, doneo i Rešenje kojim je Linglongu naređeno da ukloni sve izvedene  radove na izgradnji nelegalnih objekata.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EP glasao EU subvencionise industriju posle prekogranicnog poreza na CO2

EP glasao da EU subvencioniše industriju i posle uvođenja prekograničnog poreza na CO2

24 јуна 2022 - Evropski parlament traži da EU proizvođačima daje besplatne dozvole za CO2 dve godine pošto uvoznici 2030. počnu da plaćaju ceo porez na emisije

Elektrane na ugalj Zapadnom Balkanu 2021 ekstremnim zagadivanjem zagadjivanjem vazduha

Elektrane na ugalj na Zapadnom Balkanu 2021. nastavile s ekstremnim zagađivanjem vazduha

22 јуна 2022 - Elektrane na ugalj na Zapadnom Balkanu četiri godine zaredom ozbiljno krše propise Energetske zajednice o zagađivanju vazduha

bernska konvencija jadar rudnik litijum zalba rio tinto

Biro Bernske Konvencije u pripravnosti, prati mogući razvoj projekta Rio Tinta u Srbiji

15 јуна 2022 - Biro zabrinut zbog značajnih negativnih efekata koji bi izgradnja rudnika litijuma imala na divlje vrste i staništa

Ekolozi osudili marketinšku kampanju za vodu Rosa Homolje: žurka u zaštićenoj pećini

Ekolozi osudili marketinšku kampanju za vodu Rosa Homolje: ugrožene zaštićene vrste, ekosistem pećine

14 јуна 2022 - Posle marketinškog događaja koji je promovisao novu vodu Rosa Homolje u spomeniku prirode Rajkova pećina,...