Energetska efikasnost

GGF investira milion evra za energetsku efikasnost

GGF zeleno finansiranje Kosovo

Slika: Pixabay

Objavljeno

28.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Fond za zeleni razvoj (GGF) ulazi na svoje 14. tržište investicijom od milion evra za implementaciju energetske efikasnosti na Kosovu.

Zajam će biti isporučen lokalnoj Agenciji za finansiranje (AFK) koja će sredstva distribuirati dalje na tržište za sprovođenje mera energetske efikasnosti za mikro i mala preduzeća i ruralna naselja.

Glavni ciljevi finansiranja iz ovog aranžmana biće smanjenje potrošnje energije u domaćinstvima i malim biznisima.

Pored finansijske podrške, GGF će obezbediti i tehničku podršku koja će unaprediti znanje agencije na polju energetske efikasnosti i kreditiranja u ovom sektoru.

Predsedavaći GGF-a, Christopher Knowles, rekao je da će ova investicija dalje proširiti operativni opseg i portfolio fonda.

„Dodavanjem novih tržišta na kojima obezbeđujemo finansiranje smanjenje potrošnje energije, ostajemo na putu sa svojim strateškim ciljevima“, kaže Knowles.

Izvršni direktor AFK, Vahdet Anadolli, podsetio je da je to prva lokalna organizacija koja će primiti finansijsku i tehničku podršku od GGF-a.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija INEKP 2030 ciljati smanjenje emisija 40 3

Srbija će u INEKP-u za 2030. ciljati smanjenje emisija od 40,3 odsto

27 јула 2022 - Srbija je predstavila preliminarne ciljeve za integrisani nacionalni energetski i klimatski plan pred pokretanje javne rasprave

Mala i srednja preduzeca BiH prijave subvencije energetsku efikasnost zelenu energiju

Mala i srednja preduzeća u BiH mogu da se prijave za subvencije za energetsku efikasnost, zelenu energiju

19 јула 2022 - MSP u Bosni i Hercegovini mogu do 12. avgusta da se prijave za sufinansiranje za energetsku efikasnost, obnovljive izvore i energetske preglede

Fond zeleni razvoj 2021 rekordni rast

Fond za zeleni razvoj 2021. ostvario rekordni rast

13 јула 2022 - GGF je objavio da je 2021. ostvario najveći neto rast svog portfelja do sada, na 1,3 milijarde evra u zelenim zajmovima

Slovenija upozorila potrosace gasnu krizu

Slovenija upozorila potrošače na gasnu krizu

12 јула 2022 - Snabdevanje gasom u Sloveniji je nesmetano, ali Agencija za energiju upozorava na poremećaje ukoliko se smanje isporuke iz Rusije