Energetska efikasnost

GGF investira milion evra za energetsku efikasnost

GGF zeleno finansiranje Kosovo

Slika: Pixabay

Objavljeno

28.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Fond za zeleni razvoj (GGF) ulazi na svoje 14. tržište investicijom od milion evra za implementaciju energetske efikasnosti na Kosovu.

Zajam će biti isporučen lokalnoj Agenciji za finansiranje (AFK) koja će sredstva distribuirati dalje na tržište za sprovođenje mera energetske efikasnosti za mikro i mala preduzeća i ruralna naselja.

Glavni ciljevi finansiranja iz ovog aranžmana biće smanjenje potrošnje energije u domaćinstvima i malim biznisima.

Pored finansijske podrške, GGF će obezbediti i tehničku podršku koja će unaprediti znanje agencije na polju energetske efikasnosti i kreditiranja u ovom sektoru.

Predsedavaći GGF-a, Christopher Knowles, rekao je da će ova investicija dalje proširiti operativni opseg i portfolio fonda.

“Dodavanjem novih tržišta na kojima obezbeđujemo finansiranje smanjenje potrošnje energije, ostajemo na putu sa svojim strateškim ciljevima”, kaže Knowles.

Izvršni direktor AFK, Vahdet Anadolli, podsetio je da je to prva lokalna organizacija koja će primiti finansijsku i tehničku podršku od GGF-a.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

pametna-brojila-ebrd

Srbija dobila zajam od 40 miliona evra za uvođenje pametnih brojila

15 September 2021 - EBRD je potpisala ugovor o zajmu od 40 miliona evra za projekat uvođenja pametnih brojila u tri grada u Srbiji.

Beograd subvencije energetska efikasnost

Beograd raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost krajem oktobra

14 September 2021 - Subvencionisanje energetske efikasnosti predviđa da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto investicije.

Sarajevo subvencije zamena peci kotolova na ugalj

Sarajevo obezbedilo 1,5 miliona evra za subvencije za zamenu peći i kotlova na ugalj

13 September 2021 - Sredstva će biti dovoljna da 500 domaćinstva pređe na čistiji način zagrevanja svojih domova i veliki napredak u odnosu na prvu akciju.

prijavljivanje Nedelju odrzive energetike EUSEW 2021

Počelo prijavljivanje za Nedelju održive energetike u EU – EUSEW 2021

13 September 2021 - Digitalna konferencija u okviru Nedelje održive energetike u EU (EUSEW 2021) održaće se od 25. do 28. oktobra, a dodela nagrada prvog dana