x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

GGF investira milion evra za energetsku efikasnost

28.10.2016. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
GGF investira milion evra za energetsku efikasnost

Fond za zeleni razvoj (GGF) ulazi na svoje 14. tržište investicijom od milion evra za implementaciju energetske efikasnosti na Kosovu.

Zajam će biti isporučen lokalnoj Agenciji za finansiranje (AFK) koja će sredstva distribuirati dalje na tržište za sprovođenje mera energetske efikasnosti za mikro i mala preduzeća i ruralna naselja.

Glavni ciljevi finansiranja iz ovog aranžmana biće smanjenje potrošnje energije u domaćinstvima i malim biznisima.

Pored finansijske podrške, GGF će obezbediti i tehničku podršku koja će unaprediti znanje agencije na polju energetske efikasnosti i kreditiranja u ovom sektoru.

Predsedavaći GGF-a, Christopher Knowles, rekao je da će ova investicija dalje proširiti operativni opseg i portfolio fonda.

“Dodavanjem novih tržišta na kojima obezbeđujemo finansiranje smanjenje potrošnje energije, ostajemo na putu sa svojim strateškim ciljevima”, kaže Knowles.

Izvršni direktor AFK, Vahdet Anadolli, podsetio je da je to prva lokalna organizacija koja će primiti finansijsku i tehničku podršku od GGF-a.

( * Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.)

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.