Električna energija

GEN-I oborio cene struje u Sloveniji za 15 odsto na tri meseca zbog korone

Slika: Christian Oehlenberg, Pixabay

Objavljeno

27.03.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.03.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Kompanija za trgovanje i snabdevanje energentima GEN-I spustila je svoje tarife za niski napon na domaćem tržištu i tako povećala olakšice koje je vlada vanredno uvela povodom pandemije korone.

Domaćinstva i male firme koje električnom energijom snabdeva GEN-I doo dobili su popust od 15 odsto u Sloveniji. Tamošnji potrošači u toj kategoriji plaćaće u proseku 30 procenata manje tokom tri meseca, ako se uračunaju i državne mere podrške. GEN-I je naglasio svoju i društvenu odgovornost celog korporativnog sektora u vezi s pandemijom korone.

Vlada je ranije suspendovala naknadu za podršku proizvodnji struje iz obnovljivih izvora u visokoefikasnoj kogeneraciji, a oborila je i mrežarinu.

Rečena kompanija, koja trguje električnom energijom i snabdeva tržište, saopštila je da se odluka odnosi i na tačnu potrošnju i po ugovorima bez ograničenja po jedinstvenoj, vršnoj i tarifi van vršnog perioda. Doprinosi za rad operatora tržišta i energetsku efikasnost kao i akciza ostaju nepromenjeni, dodato je u izjavi.

GEN-I je naglasio svoju i društvenu odgovornost celog korporativnog sektora u vezi s pandemijom korone i pozvao kompanije da pomognu potrošačima

Računi u klasi niskog napona biće na nižem nivou barem u periodu do kraja maja, po poslednjim informacijama. GEN-I je takođe aktivan u sektoru gasa.

Brojna domaćinstva i mala preduzeća su sada u teškoj situaciji, naveo je predsednik uprave ove energetske kompanije Robert Golob i naglasio da je ona prvi snabdevač koji je smanjio cene. „U takvim trenucima, naša je želja da doprinesemo olakšavanju te teške situacije. Nadamo se da će naš primer slediti druge kompanije koje danas mogu da pomognu i to ne samo one u oblasti energetike. Sada nije vreme pravljenja profita i štićenja vlastitih interesa; vreme je za solidarnost,“ podvukao je.

U odvojenoj objavi, GEN-I je obećao da će osigurati kontinuitet poslovanja tokom borbe protiv korone i oboljenja COVID-19 koje ona izaziva. Otkrio je i da 95 procentata zaposlenih zadatke obavlja kod kuće, dok su ostali razdvojeni u dve grupe.

Golob: 95 procentata zaposlenih zadatke obavlja kod kuće, dok su ostali razdvojeni u dve grupe

I druga preduzeća za prenos i proizvodnju električne energije u zemlji uvela su vanredni režim rada zbog naglog širenja novog korona virusa.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

27. mart 2020. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

27. mart 2020. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

27. mart 2020. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

27. mart 2020. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu