Električna energija

GEN-I oborio cene struje u Sloveniji za 15 odsto na tri meseca zbog korone

Slika: Christian Oehlenberg, Pixabay

Objavljeno

27.03.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.03.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Kompanija za trgovanje i snabdevanje energentima GEN-I spustila je svoje tarife za niski napon na domaćem tržištu i tako povećala olakšice koje je vlada vanredno uvela povodom pandemije korone.

Domaćinstva i male firme koje električnom energijom snabdeva GEN-I doo dobili su popust od 15 odsto u Sloveniji. Tamošnji potrošači u toj kategoriji plaćaće u proseku 30 procenata manje tokom tri meseca, ako se uračunaju i državne mere podrške. GEN-I je naglasio svoju i društvenu odgovornost celog korporativnog sektora u vezi s pandemijom korone.

Vlada je ranije suspendovala naknadu za podršku proizvodnji struje iz obnovljivih izvora u visokoefikasnoj kogeneraciji, a oborila je i mrežarinu.

Rečena kompanija, koja trguje električnom energijom i snabdeva tržište, saopštila je da se odluka odnosi i na tačnu potrošnju i po ugovorima bez ograničenja po jedinstvenoj, vršnoj i tarifi van vršnog perioda. Doprinosi za rad operatora tržišta i energetsku efikasnost kao i akciza ostaju nepromenjeni, dodato je u izjavi.

GEN-I je naglasio svoju i društvenu odgovornost celog korporativnog sektora u vezi s pandemijom korone i pozvao kompanije da pomognu potrošačima

Računi u klasi niskog napona biće na nižem nivou barem u periodu do kraja maja, po poslednjim informacijama. GEN-I je takođe aktivan u sektoru gasa.

Brojna domaćinstva i mala preduzeća su sada u teškoj situaciji, naveo je predsednik uprave ove energetske kompanije Robert Golob i naglasio da je ona prvi snabdevač koji je smanjio cene. “U takvim trenucima, naša je želja da doprinesemo olakšavanju te teške situacije. Nadamo se da će naš primer slediti druge kompanije koje danas mogu da pomognu i to ne samo one u oblasti energetike. Sada nije vreme pravljenja profita i štićenja vlastitih interesa; vreme je za solidarnost,” podvukao je.

U odvojenoj objavi, GEN-I je obećao da će osigurati kontinuitet poslovanja tokom borbe protiv korone i oboljenja COVID-19 koje ona izaziva. Otkrio je i da 95 procentata zaposlenih zadatke obavlja kod kuće, dok su ostali razdvojeni u dve grupe.

Golob: 95 procentata zaposlenih zadatke obavlja kod kuće, dok su ostali razdvojeni u dve grupe

I druga preduzeća za prenos i proizvodnju električne energije u zemlji uvela su vanredni režim rada zbog naglog širenja novog korona virusa.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dragoljub Damljanovic razvojni centar schneider electric

Dragoljub Damljanović je novi direktor Schneider Electric Razvojnog centra u Srbiji 

27 January 2021 - Centar zapošljava više od 900 inženjera iz oblasti energetike i računarstva koji se bave rešenjima za upravljanja elektroenergetskim sistemima.

TE-Pljevlja-pregovori-radni-sati

Bojanić: Crna Gora pregovara o novom roku za gašenje TE Pljevlja

27 January 2021 - Crna Gora vodi pregovore za dobijanje novog roka za gašenje TE Pljevlja, koja je već potrošila 20.000 radnih sati odobrenih do 2023. godine.

solar-vetar-struja-fosilna-goriva-EU-udeo

Obnovljivi izvori prvi put pretekli fosilna goriva po udelu u proizvodnji struje u EU

26 January 2021 - Evropska unija je po prvi put u jednoj godini proizvela više električne energije iz obnovljivih izvora nego iz fosilnih goriva.

distributivne mreze eurelectric studija

Investicije u distributivne mreže moraju se povećati 50-70% da bi energetska tranzicija uspela

22 January 2021 - Oko 70 odsto novih kapaciteta na obnovljivu energiju do 2030. biće povezano na distributivnu mrežu u evropskim zemljama.