x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

GEN-I oborio cene struje u Sloveniji za 15 odsto na tri meseca zbog korone

27.03.2020. | Komentari: 0Autor:

Slika: Christian Oehlenberg, Pixabay
GEN-I oborio cene struje u Sloveniji za 15 odsto na tri meseca zbog korone

Kompanija za trgovanje i snabdevanje energentima GEN-I spustila je svoje tarife za niski napon na domaćem tržištu i tako povećala olakšice koje je vlada vanredno uvela povodom pandemije korone.

Domaćinstva i male firme koje električnom energijom snabdeva GEN-I doo dobili su popust od 15 odsto u Sloveniji. Tamošnji potrošači u toj kategoriji plaćaće u proseku 30 procenata manje tokom tri meseca, ako se uračunaju i državne mere podrške. GEN-I je naglasio svoju i društvenu odgovornost celog korporativnog sektora u vezi s pandemijom korone.

Vlada je ranije suspendovala naknadu za podršku proizvodnji struje iz obnovljivih izvora u visokoefikasnoj kogeneraciji, a oborila je i mrežarinu.

Rečena kompanija, koja trguje električnom energijom i snabdeva tržište, saopštila je da se odluka odnosi i na tačnu potrošnju i po ugovorima bez ograničenja po jedinstvenoj, vršnoj i tarifi van vršnog perioda. Doprinosi za rad operatora tržišta i energetsku efikasnost kao i akciza ostaju nepromenjeni, dodato je u izjavi.

GEN-I je naglasio svoju i društvenu odgovornost celog korporativnog sektora u vezi s pandemijom korone i pozvao kompanije da pomognu potrošačima

Računi u klasi niskog napona biće na nižem nivou barem u periodu do kraja maja, po poslednjim informacijama. GEN-I je takođe aktivan u sektoru gasa.

Brojna domaćinstva i mala preduzeća su sada u teškoj situaciji, naveo je predsednik uprave ove energetske kompanije Robert Golob i naglasio da je ona prvi snabdevač koji je smanjio cene. “U takvim trenucima, naša je želja da doprinesemo olakšavanju te teške situacije. Nadamo se da će naš primer slediti druge kompanije koje danas mogu da pomognu i to ne samo one u oblasti energetike. Sada nije vreme pravljenja profita i štićenja vlastitih interesa; vreme je za solidarnost,” podvukao je.

U odvojenoj objavi, GEN-I je obećao da će osigurati kontinuitet poslovanja tokom borbe protiv korone i oboljenja COVID-19 koje ona izaziva. Otkrio je i da 95 procentata zaposlenih zadatke obavlja kod kuće, dok su ostali razdvojeni u dve grupe.

Golob: 95 procentata zaposlenih zadatke obavlja kod kuće, dok su ostali razdvojeni u dve grupe

I druga preduzeća za prenos i proizvodnju električne energije u zemlji uvela su vanredni režim rada zbog naglog širenja novog korona virusa.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.