Energetska efikasnost

ETF dodelio zahvalnice kompanijama koje su podržale studentski tim H-Bridges da učestvuje na takmičenju u Pekingu

Slika: twitter.com

Objavljeno

18.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Elektrotehnički fakultet (ETF) Univerziteta u Beogradu dodelio je zahvalnice predstavnicima kompanija koji su podržali studentski tim H-Bridges u osvajanju 4. mesta na najvećem svetskom univerzitetskom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja „International Future Energy Challenge 2018“.

Zahvalnice su na prigodnoj svečanosti, održanoj na ETF-u,  dodeljene državnim firmama Elektroprivreda Srbije (EPS), Elektromreža Srbije (EMS) i Srbijagas, kao i privatnim kompanijama Typhoon hil, Nordeus, ELSYS, ICCE, Mikro princ, ENEL PS, Elektrovat, Hi-Tech corporation, Ministarstvu rudarstva i energetike i našem portalu Balkan Green Energy News, koji je objavio poziv firmama da pomognu učešće studenata u Pekingu.

Koktelu je osim predstavnika Univerziteta i industrije prisustvovao i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branislav Kovačević i direktorka EMS-a Jelena Matejić.

U finalu od 18.7. do 21.7. u Pekingu, tim Elektrotehničkog fakulteta je u konkurenciji od 30 timova osvojio „veliko“ 4. mesto. Prva tri mesta su osvojili univerziteti iz Kine, dok su iza našeg tima ostali univerziteti iz SAD, Nemačke, Indije, Egipta, Kanade…

H-Bridges je razvio uređaj za potrebe sistema za skladištenje energije. Uređaj je razvijen da bude energetski efikasan, kompaktan i lak za korišćenje.

„Drago mi je da su kompanije prepoznale da je Elektrotehnički fakultet, sa nastavnicima i studentima, i dalje sposoban da postiže velike rezultate na svetskom nivou. Iskreno se nadam da će se ova saradnja nastaviti i da ćemo u budućnosti zajedno postizati ovakve rezultate“, rekao je Aleksandar Milić, asistent na Odseku za energetiku i mentor H-Bridges tima.

Ministar Aleksandar Antić rekao je da su studenti ETF-a postigli izuzetan uspeh jer su bili u vrhu na jednom svetskom takmičenju praktičnog znanja gde su učestvovali svi najveći svetski univerziteti.

“To je za nas sve jedno ozbiljno ohrabrenje i dokazuje da je najveće bogatstvo Srbije njihova mladost i pamet, kao i sposobnost da u ovom vremenu tehnoloških promena i inovacija budu najbolji”, istakao je Antić, preneo je Tanjug.

On je istakao da bi trebalo podržati te mlade ljude na ETF-u, kao i drugim fakultetima i univerzitetima u Srbiji.

Prototip uređaja u Klimatskom selu 29. septembra na Adi Ciganliji

Prototip uređaja H-Bridges tima biće predstavljen u Klimatskom selu 29. septembra na Adi Ciganliji. Klimatsko selo je deo dešavanja tokom Nedelje klimatske diplomatije (Climate Diplomacy Week) u Beogradu, koja se održava od 24. do 30. septembra.

Svi koji žele da se upoznaju sa inovacijama H-Bridges tima i da razgovaraju sa studentima mogu to da urade na štandu portala Balkan Green Energy News u Klimatskom selu 29. septembra na Adi Ciganliji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Messer Tehnogas Mirjana Jukic Beogradski energetski forum Srbiji Messer dekarbonizaciju

Vodeći industrijski proizvođač u Srbiji Messer Tehnogas sprema investicije u dekarbonizaciju

18. septembar 2018. - Messer Tehnogas namerava da velik deo svojih potreba za električnom energijom pokrije iz vlastitih fotonaponskih pogona

Alcazar Energy Partners investicioni fond zelenu energiju 490 miliona dolara

Alcazar Energy Partners uvećao investicioni fond za zelenu energiju na 490 miliona dolara

18. septembar 2018. - Fond za održivu infrastrukturu Alcazar Energy Partners II SLP-SCSp (AEP-II) kompletiran je, prikupivši ukupno 490 miliona dolara

Borislav Kostadinov prekretnici zeleno investiranje GGF Green for Growth Fund Fond za zeleni razvoj Beogradski energetski forum

Kostadinov (GGF): U mnogim zemljama se približavamo prekretnici za zeleno investiranje

18. septembar 2018. - Balkanu treba kritična masa u razvoju zelene energetike za prekretnicu za zeleno investiranje, izjavio je Borislav Kostadinov iz GGF-a

francuska aukcije plutajuce vetroelektrane

Francuska dodelila prve svetske fid-in tarife za komercijalne projekte plutajućih vetroelektrana

18. septembar 2018. - Francuska je objavila pobednike aukcije za fid-in tarife za instaliranje plutajućih vetroturbina snage 250 MW u Južnoj Bretanji