Životna sredina

Nedelja klimatske diplomatije u Beogradu – prijavite se da predstavite svoj projekat klimatske akcije

Foto: Pixabay

Objavljeno

04.09.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.09.2018.

Komentari

0

Podeli

Nedelja klimatske diplomatije (Climate Diplomacy Week) je prilika za EU Delegacije širom sveta da dopru do zajednica i partnerskih organizacija i predstave pozitivne primere globalne akcije i saradnje protiv klimatskih promena. U 2018. godini se po drugi put održava od 24. do 30. septembra. Balkan Green Energy News želi da podeli svoj prostor u Klimatskom selu sa fakultetima, OCD i startapima koji bi želeli da predstave svoje inovativne i projekte klimatske akcije.

Nedelja klimatske diplomatije se održava širom Srbije, a Delegacija EU u Srbiji, nemačka razvojna organizacija GIZ, UNDP, organizacije civilnog društva (OCD) i ambasade određenih zemalja EU organizuju mnogobrojne događaje sa ciljem podsticanja dijaloga i saradnje u borbi protiv klimatskih promena, predstavljanja uspešnih priča i motivacije za dalju akciju.

Ovo će biti drugi put da se Nedelja klimatske diplomatije održava u 2018. – godini Talanoa dijaloga, procesa koji ima za cilj da olakša razmatranje napretka ka dostizanju globalnih ciljeva Pariskog sporazuma u susret Konferenciji o klimatskim promenama COP24, koja se održava u gradu Katovice u Poljskoj.

Tokom Nedelje klimatske diplomatije, EU će organizovati konferenciju o klimatskim promenama u Beogradu, dok će Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zvanično pokrenuti Instrument finansiranja zelene ekonomije (GEFF) u Srbiji 26. septembra.

Dešavanja tokom Nedelje klimatske diplomatije u Beogradu se odigravaju i u Klimatskom selu 29. septembra na Adi Ciganliji. Balkan Green Energy News želi da podeli svoj štand sa fakultetima, OCD i startapima kojima je potreban prostor za predstavljanje projekata klimatske akcije. Zainteresovani se pozivaju da kontaktiraju branislava.jovicic@balkangreenenergynews.com do podneva u petak, 7. septembra.

U Klimatskom selu na Adi će se održati i Klimatska vožnja biciklom, koja će kružiti Adom i omogućiti interakciju sa građanima i predstavljanje događaja. Učesnicima će biti omogućena besplatna upotreba bicikala.

GIZ Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Biodiverzitet će organizovati nekoliko vođenih aktivnosti tokom kojih će pažnja biti posvećena biodiverzitetu – posmatranju ptica, identifikaciji biljaka i životinja i diskusiji – uz podršku OCD i Zavoda za zaštitu prirode.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Homoljskom kraju preti devastacija cijanidom sa rudnikom zlata Potaj čuka

Homoljskom kraju preti devastacija cijanidom sa rudnikom zlata Potaj čuka

30 децембра 2021 - U Homolju iznad Žagubice, kanadska kompanija Dundee namerava da otvori rudnik zlata i eksploatiše rudu...

Zaštićenim područjima preko 13 miliona dinara od UniCredit banke

28 децембра 2021 - Više od 13 miliona dinara prikupljenih kampanjom UniCredit banke biće tokom 2022. godine uloženo u zaštićena područja Srbije

Dalekovode redovno obilaze i ornitolozi i čuvari ptica

Dalekovode redovno obilaze ornitolozi i čuvari ptica

21 децембра 2021 - Osnovni motiv monitoringa je da se smanji stradanje ptica od strujnih udara i sudara sa kablovima dalekovoda

Skoro 40.000 vrsta IUCN Crvenoj listi pretnjom nestanka Crvena lista

Skoro 40.000 vrsta na IUCN Crvenoj listi je pod pretnjom nestanka

08 септембра 2021 - Međunarodna unija za zaštitu prirode je objavila da je skoro 40.000 vrsta od skoro 140.000...