x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Nedelja klimatske diplomatije u Beogradu – prijavite se da predstavite svoj projekat klimatske akcije

04.09.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pixabay
Nedelja klimatske diplomatije u Beogradu – prijavite se da predstavite svoj projekat klimatske akcije

Nedelja klimatske diplomatije (Climate Diplomacy Week) je prilika za EU Delegacije širom sveta da dopru do zajednica i partnerskih organizacija i predstave pozitivne primere globalne akcije i saradnje protiv klimatskih promena. U 2018. godini se po drugi put održava od 24. do 30. septembra. Balkan Green Energy News želi da podeli svoj prostor u Klimatskom selu sa fakultetima, OCD i startapima koji bi želeli da predstave svoje inovativne i projekte klimatske akcije.

Nedelja klimatske diplomatije se održava širom Srbije, a Delegacija EU u Srbiji, nemačka razvojna organizacija GIZ, UNDP, organizacije civilnog društva (OCD) i ambasade određenih zemalja EU organizuju mnogobrojne događaje sa ciljem podsticanja dijaloga i saradnje u borbi protiv klimatskih promena, predstavljanja uspešnih priča i motivacije za dalju akciju.

Ovo će biti drugi put da se Nedelja klimatske diplomatije održava u 2018. – godini Talanoa dijaloga, procesa koji ima za cilj da olakša razmatranje napretka ka dostizanju globalnih ciljeva Pariskog sporazuma u susret Konferenciji o klimatskim promenama COP24, koja se održava u gradu Katovice u Poljskoj.

Tokom Nedelje klimatske diplomatije, EU će organizovati konferenciju o klimatskim promenama u Beogradu, dok će Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zvanično pokrenuti Instrument finansiranja zelene ekonomije (GEFF) u Srbiji 26. septembra.

Dešavanja tokom Nedelje klimatske diplomatije u Beogradu se odigravaju i u Klimatskom selu 29. septembra na Adi Ciganliji. Balkan Green Energy News želi da podeli svoj štand sa fakultetima, OCD i startapima kojima je potreban prostor za predstavljanje projekata klimatske akcije. Zainteresovani se pozivaju da kontaktiraju do podneva u petak, 7. septembra.

U Klimatskom selu na Adi će se održati i Klimatska vožnja biciklom, koja će kružiti Adom i omogućiti interakciju sa građanima i predstavljanje događaja. Učesnicima će biti omogućena besplatna upotreba bicikala.

GIZ Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Biodiverzitet će organizovati nekoliko vođenih aktivnosti tokom kojih će pažnja biti posvećena biodiverzitetu – posmatranju ptica, identifikaciji biljaka i životinja i diskusiji – uz podršku OCD i Zavoda za zaštitu prirode.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.