Životna sredina

Nedelja klimatske diplomatije u Beogradu – prijavite se da predstavite svoj projekat klimatske akcije

Foto: Pixabay

Objavljeno

04.09.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.09.2018.

Komentari

0

Podeli

Nedelja klimatske diplomatije (Climate Diplomacy Week) je prilika za EU Delegacije širom sveta da dopru do zajednica i partnerskih organizacija i predstave pozitivne primere globalne akcije i saradnje protiv klimatskih promena. U 2018. godini se po drugi put održava od 24. do 30. septembra. Balkan Green Energy News želi da podeli svoj prostor u Klimatskom selu sa fakultetima, OCD i startapima koji bi želeli da predstave svoje inovativne i projekte klimatske akcije.

Nedelja klimatske diplomatije se održava širom Srbije, a Delegacija EU u Srbiji, nemačka razvojna organizacija GIZ, UNDP, organizacije civilnog društva (OCD) i ambasade određenih zemalja EU organizuju mnogobrojne događaje sa ciljem podsticanja dijaloga i saradnje u borbi protiv klimatskih promena, predstavljanja uspešnih priča i motivacije za dalju akciju.

Ovo će biti drugi put da se Nedelja klimatske diplomatije održava u 2018. – godini Talanoa dijaloga, procesa koji ima za cilj da olakša razmatranje napretka ka dostizanju globalnih ciljeva Pariskog sporazuma u susret Konferenciji o klimatskim promenama COP24, koja se održava u gradu Katovice u Poljskoj.

Tokom Nedelje klimatske diplomatije, EU će organizovati konferenciju o klimatskim promenama u Beogradu, dok će Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zvanično pokrenuti Instrument finansiranja zelene ekonomije (GEFF) u Srbiji 26. septembra.

Dešavanja tokom Nedelje klimatske diplomatije u Beogradu se odigravaju i u Klimatskom selu 29. septembra na Adi Ciganliji. Balkan Green Energy News želi da podeli svoj štand sa fakultetima, OCD i startapima kojima je potreban prostor za predstavljanje projekata klimatske akcije. Zainteresovani se pozivaju da kontaktiraju branislava.jovicic@balkangreenenergynews.com do podneva u petak, 7. septembra.

U Klimatskom selu na Adi će se održati i Klimatska vožnja biciklom, koja će kružiti Adom i omogućiti interakciju sa građanima i predstavljanje događaja. Učesnicima će biti omogućena besplatna upotreba bicikala.

GIZ Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Biodiverzitet će organizovati nekoliko vođenih aktivnosti tokom kojih će pažnja biti posvećena biodiverzitetu – posmatranju ptica, identifikaciji biljaka i životinja i diskusiji – uz podršku OCD i Zavoda za zaštitu prirode.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Klimatske promene ugrožavaju vodne resurse severne Grčke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

4. septembar 2018. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

4. septembar 2018. - Pored ostrva Ki vest u blizini Floride, sve više riba se izvrće naglavačke i vrti u krug dok ne ugine, a naučnici još nisu pronašli zašto

Volonteri prirodi po meri 2024 konkurs

Mladi istraživači Srbije objavili konkurs za dodelu nagrade Volonteri prirodi po meri

4. septembar 2018. - Mladi istraživači Srbije su pokrenuli nagradni konkurs Volonteri prirodi po meri 2024 za pojedince koji se ističu u zaštiti prirode

Srbija vecinu sredstava zelenih obveznica saobracaj vodosnabdevanje upravljanje otpadnim vodama

Srbija većinu sredstava iz zelenih obveznica uložila u saobraćaj, vodosnabdevanje, upravljanje otpadnim vodama

4. septembar 2018. - Srbija je raspodelila sva sredstva što je prikupila od prodaje svog prvog paketa zelenih obveznica, pokazao je završni izveštaj