Životna sredina

Nedelja klimatske diplomatije u Beogradu – prijavite se da predstavite svoj projekat klimatske akcije

Foto: Pixabay

Objavljeno

04.09.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.09.2018.

Komentari

0

Podeli

Nedelja klimatske diplomatije (Climate Diplomacy Week) je prilika za EU Delegacije širom sveta da dopru do zajednica i partnerskih organizacija i predstave pozitivne primere globalne akcije i saradnje protiv klimatskih promena. U 2018. godini se po drugi put održava od 24. do 30. septembra. Balkan Green Energy News želi da podeli svoj prostor u Klimatskom selu sa fakultetima, OCD i startapima koji bi želeli da predstave svoje inovativne i projekte klimatske akcije.

Nedelja klimatske diplomatije se održava širom Srbije, a Delegacija EU u Srbiji, nemačka razvojna organizacija GIZ, UNDP, organizacije civilnog društva (OCD) i ambasade određenih zemalja EU organizuju mnogobrojne događaje sa ciljem podsticanja dijaloga i saradnje u borbi protiv klimatskih promena, predstavljanja uspešnih priča i motivacije za dalju akciju.

Ovo će biti drugi put da se Nedelja klimatske diplomatije održava u 2018. – godini Talanoa dijaloga, procesa koji ima za cilj da olakša razmatranje napretka ka dostizanju globalnih ciljeva Pariskog sporazuma u susret Konferenciji o klimatskim promenama COP24, koja se održava u gradu Katovice u Poljskoj.

Tokom Nedelje klimatske diplomatije, EU će organizovati konferenciju o klimatskim promenama u Beogradu, dok će Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zvanično pokrenuti Instrument finansiranja zelene ekonomije (GEFF) u Srbiji 26. septembra.

Dešavanja tokom Nedelje klimatske diplomatije u Beogradu se odigravaju i u Klimatskom selu 29. septembra na Adi Ciganliji. Balkan Green Energy News želi da podeli svoj štand sa fakultetima, OCD i startapima kojima je potreban prostor za predstavljanje projekata klimatske akcije. Zainteresovani se pozivaju da kontaktiraju branislava.jovicic@balkangreenenergynews.com do podneva u petak, 7. septembra.

U Klimatskom selu na Adi će se održati i Klimatska vožnja biciklom, koja će kružiti Adom i omogućiti interakciju sa građanima i predstavljanje događaja. Učesnicima će biti omogućena besplatna upotreba bicikala.

GIZ Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Biodiverzitet će organizovati nekoliko vođenih aktivnosti tokom kojih će pažnja biti posvećena biodiverzitetu – posmatranju ptica, identifikaciji biljaka i životinja i diskusiji – uz podršku OCD i Zavoda za zaštitu prirode.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

IUCN smernice uticaja vetroparkova solarnih elektrana biodiverzitet

IUCN dao smernice za ublažavanje uticaja vetroparkova, solarnih elektrana na biodiverzitet

24 February 2021 - Ukopavanje električnih vodova i privremeno zaustavljanje vetroturbina su neke od mera za smanjenje opasnosti po ptice i šišmiše, poručuje IUCN.

fosilna-goriva-drvo-deforestacija-klima-biodiverzitet

Naučnici upozorili da je zamena fosilnih goriva drvetom ‘lažno rešenje’ za klimu

16 February 2021 - Naučnici iz celog sveta upozorili su lidere EU, SAD, Japana i Južne Koreje da je zamena fosilnih goriva drvetom “lažno rešenje” za klimu.

Od 60 do 100 hiljada evra za klimatske i projekte zaštite biodiverziteta

06 January 2021 - Nemačko Savezno ministarstvo za životnu sredinu, zaštitu prirode i nuklearnu bezbednost objavilo je poziv za male grantove za male i lokalne organizacije.

Nemački sud: Tesla da štiti biodiverzitet dok gradi fabriku električnih vozila

21 December 2020 - Nemački sud naložio je američkoj kompaniji Tesla da prestane sa sečom stabala na rubnim delovima...