Životna sredina

Nedelja klimatske diplomatije u Beogradu – prijavite se da predstavite svoj projekat klimatske akcije

Foto: Pixabay

Objavljeno

04.09.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.09.2018.

Komentari

0

Podeli

Nedelja klimatske diplomatije (Climate Diplomacy Week) je prilika za EU Delegacije širom sveta da dopru do zajednica i partnerskih organizacija i predstave pozitivne primere globalne akcije i saradnje protiv klimatskih promena. U 2018. godini se po drugi put održava od 24. do 30. septembra. Balkan Green Energy News želi da podeli svoj prostor u Klimatskom selu sa fakultetima, OCD i startapima koji bi želeli da predstave svoje inovativne i projekte klimatske akcije.

Nedelja klimatske diplomatije se održava širom Srbije, a Delegacija EU u Srbiji, nemačka razvojna organizacija GIZ, UNDP, organizacije civilnog društva (OCD) i ambasade određenih zemalja EU organizuju mnogobrojne događaje sa ciljem podsticanja dijaloga i saradnje u borbi protiv klimatskih promena, predstavljanja uspešnih priča i motivacije za dalju akciju.

Ovo će biti drugi put da se Nedelja klimatske diplomatije održava u 2018. – godini Talanoa dijaloga, procesa koji ima za cilj da olakša razmatranje napretka ka dostizanju globalnih ciljeva Pariskog sporazuma u susret Konferenciji o klimatskim promenama COP24, koja se održava u gradu Katovice u Poljskoj.

Tokom Nedelje klimatske diplomatije, EU će organizovati konferenciju o klimatskim promenama u Beogradu, dok će Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) zvanično pokrenuti Instrument finansiranja zelene ekonomije (GEFF) u Srbiji 26. septembra.

Dešavanja tokom Nedelje klimatske diplomatije u Beogradu se odigravaju i u Klimatskom selu 29. septembra na Adi Ciganliji. Balkan Green Energy News želi da podeli svoj štand sa fakultetima, OCD i startapima kojima je potreban prostor za predstavljanje projekata klimatske akcije. Zainteresovani se pozivaju da kontaktiraju branislava.jovicic@balkangreenenergynews.com do podneva u petak, 7. septembra.

U Klimatskom selu na Adi će se održati i Klimatska vožnja biciklom, koja će kružiti Adom i omogućiti interakciju sa građanima i predstavljanje događaja. Učesnicima će biti omogućena besplatna upotreba bicikala.

GIZ Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Biodiverzitet će organizovati nekoliko vođenih aktivnosti tokom kojih će pažnja biti posvećena biodiverzitetu – posmatranju ptica, identifikaciji biljaka i životinja i diskusiji – uz podršku OCD i Zavoda za zaštitu prirode.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Severna Makedonija koncesije male hidroelektrane

Severna Makedonija će poništiti koncesije za male hidroelektrane

08 June 2021 - Premijer Zoran Zaev je izjavio da će većina koncesionih ugovora za male hidroelektrane u Severnoj Makedoniji biti poništena bez obzira na tužbe

medjunarodni dan biodiverziteta 2021

Međunarodni dan biodiverziteta 2021 – Budi deo rešenja

20 May 2021 - Sve veći broj ljudi širom sveta zabrinut je kako se odnosimo prema prirodi, zbog čega menjaju navike i zahtevaju mere za zaštitu planete.

Svetski dan pcela kako pomoci oprasivacima

Svetski dan pčela: evo kako možemo pomoći najvažnijim oprašivačima

17 May 2021 - Pri uređivanju terase i okućnice, na raspolaganju su jednostavna rešenja koja mogu da doprinesu neumornom radu pčela i bumbara

Pogledajte uzivo rode Sara Novko ptice

Pogledajte uživo kako rode Sara i Novko dobijaju ptiće

13 May 2021 - Bele rode u Saranovu kod Rače će ovih dana dobiti ptiće. Prenos događaja omogućen je pomoću 4G kamere sa solarnim napajanjem.