Električna energija

Studenti beogradskog ETF-a u finalu svetskog takmičenja za energetski efikasna rešenja – podržimo ih!

Pomozite-studentima-da-odu-na-finale-najveceg-svetskog-takmicenja-u-oblasti-inovativnih-i-energetski-efikasnih-rešenja

Slika: ETF

Objavljeno

01.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Tim studenata Elektrotehničkog fakulteta (ETF) poziva sve firme da im pomognu kako bi prikupili dovoljno sredstava da učestvuju u finalu najvećeg svetskog studentskog takmičenja u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja, International Future Energy Challenge (IFEC). Finale, u koje se sa još devet timova plasirao tim studenata, održaće se od 18. do 22. jula u Pekingu.

Portal Balkan Green Energy News će objaviti imena svih firmi koje pomognu odlazak studenata u Kinu.

Univerzitet u Beogradu je sa Univerzitetom iz Kelna jedini iz Evrope uspeo da prođe polufinale, koje je održano u San Antoniju u SAD-u od 4. do 8. marta.

Tim H-Bridges čini 16 studenata sa različitih smerova ETF-a, a na razvoju uređaja za potrebe takmičenja rade od maja 2017. godine. Dodatne informacije o timu, kao i takmičenju, mogu se naći na sajtu. 

Tema ovogodišnjeg takmičenja je razvoj uređaja za potrebe sistema za skladištenje energije. Uređaj, takođe, može naći primenu u svim aplikacijama koje u sebi sadrže baterije.

“Trenutno, imamo problem da obezbedimo finansijska sredstva za potrebe putovanja na finale takmičenja u Peking. Saradnju možemo ostvariti putem donacije ili sponzorstva kroz zvanične sponzorske pakete. Sponzorski paketi tima su formirani u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom, na taj način svaki oblik saradnje sa timom predstavlja i saradnju sa fakultetom”, rekao je za Balkan Green Energy News Aleksandar Milić, asistent na Katedri za energetske pretvarače i pogone ETF-a.

Inače, timovi sa ETF-a su već dva puta uspešno učestvovali na IFEC takmičenju. U finalu 2005. godine u Čikagu osvojeno je 1. mesto, a 2016. u Pekingu treće.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

1. jun 2018. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

1. jun 2018. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

1. jun 2018. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

1. jun 2018. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.