Električna energija

Studenti beogradskog ETF-a u finalu svetskog takmičenja za energetski efikasna rešenja – podržimo ih!

Pomozite-studentima-da-odu-na-finale-najveceg-svetskog-takmicenja-u-oblasti-inovativnih-i-energetski-efikasnih-rešenja

Slika: ETF

Objavljeno

01.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Tim studenata Elektrotehničkog fakulteta (ETF) poziva sve firme da im pomognu kako bi prikupili dovoljno sredstava da učestvuju u finalu najvećeg svetskog studentskog takmičenja u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja, International Future Energy Challenge (IFEC). Finale, u koje se sa još devet timova plasirao tim studenata, održaće se od 18. do 22. jula u Pekingu.

Portal Balkan Green Energy News će objaviti imena svih firmi koje pomognu odlazak studenata u Kinu.

Univerzitet u Beogradu je sa Univerzitetom iz Kelna jedini iz Evrope uspeo da prođe polufinale, koje je održano u San Antoniju u SAD-u od 4. do 8. marta.

Tim H-Bridges čini 16 studenata sa različitih smerova ETF-a, a na razvoju uređaja za potrebe takmičenja rade od maja 2017. godine. Dodatne informacije o timu, kao i takmičenju, mogu se naći na sajtu. 

Tema ovogodišnjeg takmičenja je razvoj uređaja za potrebe sistema za skladištenje energije. Uređaj, takođe, može naći primenu u svim aplikacijama koje u sebi sadrže baterije.

“Trenutno, imamo problem da obezbedimo finansijska sredstva za potrebe putovanja na finale takmičenja u Peking. Saradnju možemo ostvariti putem donacije ili sponzorstva kroz zvanične sponzorske pakete. Sponzorski paketi tima su formirani u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom, na taj način svaki oblik saradnje sa timom predstavlja i saradnju sa fakultetom”, rekao je za Balkan Green Energy News Aleksandar Milić, asistent na Katedri za energetske pretvarače i pogone ETF-a.

Inače, timovi sa ETF-a su već dva puta uspešno učestvovali na IFEC takmičenju. U finalu 2005. godine u Čikagu osvojeno je 1. mesto, a 2016. u Pekingu treće.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Energetska tranzicija razvojna sansa EPCG Crnu Goru

Energetska tranzicija je razvojna šansa za EPCG, celu Crnu Goru

1. jun 2018. - Energetska tranzicija se pokazala kao razvojna šansa za Crnu Goru, naveli su glavni govornici na Simpozijumu energetike EPCG Net 2023

aukcije srbija maksimalna cena premije

Vlada Srbije odredila maksimalnu cenu na aukcijama za premije za vetar i solar

1. jun 2018. - U isto vreme su donete i nove uredbe o balansnoj odgovornosti i premiji i fid-in tarifi, što sve predstavlja pripremu za prve aukcije u Srbiji

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara, usvojene uredbe o balansiranju i premiji i fid-in tarifi

1. jun 2018. - Vlada Srbije odredila je kvotu za solar i definisala pravila u vezi sa balansiranjem i premijama i fid-in tarifama

Zakon o energetici izmene vlada srbije

Srbija menja Zakon o energetici: osniva se Republička komisija za energetske mreže

1. jun 2018. - Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici kojim se usklađuje nacionalno zakonodavstvo sa propisima EU