Električna energija

Elektroprivreda Srbije objavila oglas za generalnog direktora

eps oglas konkurs generalni direktor

Foto: EPS

Objavljeno

11.08.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.08.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije (EPS) objavilo je danas oglas u kojem traži generalnog direktora.

Elektroprivreda Srbije je u procesu transformacije koja je započela donošenjem novog statuta i prelaskom u akcionarsko društvo, zatim je imenovan Nadzorni odbor, koji je ubrzo postavio novog v.d. generalnog direktora. Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike Ministar, nedavno je u intervjuu za Blakan Green Energy News najavila da će novi generalni direktor biti izabran na međunarodnom konkursu.

„Nadzorni odbor sada traži visokosposobnog i odlučnog profesionalca koji će preuzeti veoma uglednu i uticajnu poziciju generalni direktor“, piše u oglasu objavljenom u dnevnom listu Politika.

Neophodno je da direktor ima najmanje 10 godina iskustva na rukovodećim pozicijama

Uspešan kandidat, kako se navodi, mora biti iskusan rukovodilac koji poseduje najviši nivo menadžerskih veština, kao i iskustvo u energetskom sektoru, korporativnim reformama i programima transformacije.

„Ličnost i iskustvo generalnog direktora moraju izazivati poverenje unutar i van kompanije“, dodaje se u oglasu.

Neophodni uslovi da neko postane direktor EPS-a su visok nivo integriteta, neupitna etika, tečni engleski jezik, izuzetne kominikacijske veštine i agilnost, kao i organizacione sposobnosti upravljanja ljudskim resursima.

Poželjno posedovanje relevantne magistarske diplome ili najmanje relevantne diplome osnovnih studija

Stručnost u finansijskom menadžmentu i poslovnom razvoju biće važna prednnost za generalnog direktora, a neophodno je da ima najmanje deset godina iskustva na rukovodećim pozicijama, kao i da poznaje oblast korporativnog upravljanja.

U oglasu se navodi da je za poziciju generalnog direktora poželjno posedovanje relevantne magistarske diplome ili, najmanje, relevantne diplome osnovnih studija.

Kandidati moraju da pošalju svoju biografiju i motivaciono pismo do 15. septembra na email adresu belgrade@boyden.com.

Inače, kompanija Boyden je, kako je to raniije izjavila ministark Dubravka Đedović renomirana globalno priznata kompanija, specijalizovana za ljudske resurse, koja je pomogla u procesu odabira članova Nadzornog odbora.

Trenutno je v. d. direktor EPS-a Dušan Živković. On je zamenio Miroslava Tomaševića, koji je bio v. d. direktor od marta 2022.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

bih berza elektricne energije djokic lakic ministri sastanak

BiH konačno dobija berzu električne energije – dva ministra energetike saglasna da je to prioritet

11. avgust 2023. - Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srpska dogovorile su se da formiranje berze električne energije bude prioritet

eps cena struje privreda dusan stanar

Hoće li EPS smanjiti cene električne energije za privredu?

11. avgust 2023. - Dušan Stanar piše o tome šta čeka privredu od 1. maja, do kada važi trenutna cena struje od 120 evra po megavat-satu

Severnomakedonski ESM milijardu evra dekarbonizaciju

Viktor Andonov učestvuje na konferenciji BEF 2024 i poručuje: ESM investira milijardu evra u dekarbonizaciju

11. avgust 2023. - Jedan od učesnika na Beogradskom energetskom forumu (BEF 2024) biće ESM-ov direktor za razvoj i investicije Viktor Andonov

epcg novi odbor direktora milutin djukanovic

EPCG dobio novi Odbor direktora, Đukanović reizabran za predsednika

11. avgust 2023. - Na konstitutivnoj sednici Odbora direktora za predsednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju