Električna energija

EPS dobio novog vd direktora i predsednika Nadzornog odbora: Tomašević smenjen, postavljen Dušan Živković

eps novi direktor dusan zivkovic predsednik odbora oluf ulset

Objavljeno

15.06.2023.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

15.06.2023.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Elektroprivreda Srbije dobila je novog vršioca dužnosti generalnog direktora i novog predsednika Nadzornog odbora.

Umesto Miroslava Tomaševića, koji je bio vd direktor Elektroprivrede Srbije od marta 2022. godine, imenovan je Dušan Živković, koji u ovu kompaniju dolazi sa pozicije u Elektrodistribuciji Srbije (EDS).

EDS je, kao i EPS, državna firma, koja obavlja ulogu operatora distributivnog sistema, ali je do kraja 2020. bila sastavni deo EPS-a.

EPS je sada saopštio da je Nadzorni odbor Akcionarskog društva EPS na danas održanoj sednici za novog vd generalnog direktora EPS AD postavio Dušana Živkovića. Inače, novi članovi Nadzornog odbora predstavljeni su pre nedelju dana.

Novi predsednik Nadzornog odbora je Oluf Ulset

Živković je, kako je saopštio EPS, od 2021. u EDS-u rukovodio službom zaduženom za merne grupe i obnovljive izvore energije u distributivnoj mreži. Pre toga se više od 30 godina bavio investicijama, obnovljivim izvorima energije i razvojem proizvodnih kapaciteta na rukovodećim pozicijama u okviru EPS-a.

Izabran je i novi predsednik Nadzornog odbora, i to je Oluf Ulset.

„Imenovanjem novog vd generalnog direktora ulazimo u proces formiranja izvršnog odbora koji će operativno rukovoditi radom Elektroprivrede Srbije. Novi vd direktor je privremeno rešenje, a javni konkurs za poziciju generalnog direktora ćemo raspisati u narednim nedeljama“, poručio je Oluf Ulset, predsednik NO EPS AD.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

15. jun 2023. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

koncar siemens energy hrvatska nemacka

Končar formirao zajedničku firmu sa kompanijom Siemens Energy

15. jun 2023. - Hrvatski Končar i nemačka kompanija Siemens Energy potpisali su ugovor o osnivanju zajedničke firme Končar - Transformatorski kotlovi

federacija bih pravilnik energetske dozvole

U Federaciji BiH nije potrebna energetska dozvola za elektrane snage manje od 1 MW

15. jun 2023. - Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH donelo je Pravilnik o izdavanju energetske dozvole

La Kamera IRENA Moramo da instaliramo vise elektrana na obnovljive izvore i brze

La Kamera (IRENA): Moramo da instaliramo više elektrana na obnovljive izvore i brže

15. jun 2023. - Šef agencije IRENA Frančesko la Kamera skrenuo je pažnju na geografsku koncentraciju širenja kapaciteta iz obnovljivih izvora u nekim delovima sveta