Električna energija

EPS dobio novog vd direktora i predsednika Nadzornog odbora: Tomašević smenjen, postavljen Dušan Živković

eps novi direktor dusan zivkovic predsednik odbora oluf ulset

Objavljeno

15.06.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.06.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Elektroprivreda Srbije dobila je novog vršioca dužnosti generalnog direktora i novog predsednika Nadzornog odbora.

Umesto Miroslava Tomaševića, koji je bio vd direktor Elektroprivrede Srbije od marta 2022. godine, imenovan je Dušan Živković, koji u ovu kompaniju dolazi sa pozicije u Elektrodistribuciji Srbije (EDS).

EDS je, kao i EPS, državna firma, koja obavlja ulogu operatora distributivnog sistema, ali je do kraja 2020. bila sastavni deo EPS-a.

EPS je sada saopštio da je Nadzorni odbor Akcionarskog društva EPS na danas održanoj sednici za novog vd generalnog direktora EPS AD postavio Dušana Živkovića. Inače, novi članovi Nadzornog odbora predstavljeni su pre nedelju dana.

Novi predsednik Nadzornog odbora je Oluf Ulset

Živković je, kako je saopštio EPS, od 2021. u EDS-u rukovodio službom zaduženom za merne grupe i obnovljive izvore energije u distributivnoj mreži. Pre toga se više od 30 godina bavio investicijama, obnovljivim izvorima energije i razvojem proizvodnih kapaciteta na rukovodećim pozicijama u okviru EPS-a.

Izabran je i novi predsednik Nadzornog odbora, i to je Oluf Ulset.

„Imenovanjem novog vd generalnog direktora ulazimo u proces formiranja izvršnog odbora koji će operativno rukovoditi radom Elektroprivrede Srbije. Novi vd direktor je privremeno rešenje, a javni konkurs za poziciju generalnog direktora ćemo raspisati u narednim nedeljama“, poručio je Oluf Ulset, predsednik NO EPS AD.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

IFC kredit najvece kogenerativno postrojenje biomasu Srbiji

IFC odobrio kredit za najveće kogenerativno postrojenje na biomasu u Srbiji

15. jun 2023. - IFC je omogućio proizvođaču papira Drenik ND da ugovori pozajmice od ukupno 106 miliona evra, iz kojeg će finansirati izgradnju CHP pogona

EBRD uvecava investicije dekarbonizaciju Zapadnom Balkanu

EBRD uvećava investicije u dekarbonizaciju na Zapadnom Balkanu

15. jun 2023. - EBRD namerava da proširi svoje aktivnosti na Zapadnom Balkanu, ali upozorava da je za privatne investicije potrebno sprovesti reforme

bih berza elektricne energije djokic lakic ministri sastanak

BiH konačno dobija berzu električne energije – dva ministra energetike saglasna da je to prioritet

15. jun 2023. - Federacija Bosne i Hercegovine i Republika Srpska dogovorile su se da formiranje berze električne energije bude prioritet

eps cena struje privreda dusan stanar

Hoće li EPS smanjiti cene električne energije za privredu?

15. jun 2023. - Dušan Stanar piše o tome šta čeka privredu od 1. maja, do kada važi trenutna cena struje od 120 evra po megavat-satu