Energetska efikasnost

Dvadeset dve lokalne samouprave u Srbiji dobile 310 miliona dinara za energetsku efikasnost

budzetski fond energetska efikasnost srbija lokalne samouprave

Slika: Petar Ubiparip from Pixabay

Objavljeno

19.03.2021.

Država

Podeli

Objavljeno

19.03.2021.

Država

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike izabralo je 22 grada i opštine koji će dobiti 310 miliona dinara iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti.

Novac je dodeljen za unapređenje energetske efikasnosti u zgradama u 20 gradova i opština i za modernizaciju sistema javnog osvetljenja u dve opštine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Javni poziv za dodelu sredstava je raspisan krajem septembra 2020, a krajem decembra je utvrđena lista projekata lokalnih samouprava, navodi se u rešenju o raspodeli novca.

Na listi za štednju energije u zgradama bilo je 36 gradova i opština, a na listi za javno osvetljenje samo dve opštine.

Ovo je spisak gradova i opština koji su dobili novac za unapređenje energetske efikasnosti u zgradama.

budzetski fond energetska efikasnost srbija

Za javno osvetljenje sredstva su dobile opštine Blace (1,3 miliona) i Krupanj (3 miliona).

Komentara: (3)
Vesna Mitic / 21.05.2021.

Gde se vrse prijave za subvencije

Momir Zdravković / 29.06.2021.

Poštovani,
interesuje me zašto opština Petrovac na Mlavi nije dobila na konkursu za unapređenje energetske efikasnosti?
Ako su predstavnici lokalne samouprave znali šta je sve potrebno da se pripremi od dokumentacije za prijavu na konkurs, a po svemu sudeći nisu dostavili potpunu dokumentaciju i nisu ušli u izbor za dodelu novčanih sredstava, da li će moći da dostave dopunu nedostajuće dokumentacije i konkurisati u drugom krugu ? Kada je drugi krug za prijavu lokalnih samouprava za dodelu pomoći za energetsku efikasnost?
Nadam se da ćete mi odgovoriti na moj komentar. Veoma sam zainteresovan za rešavanje energetske efikasnosti mog stambenog objekta.
Živim u Petrovcu na Mlavi, koji nije na spisku lokalnih samouprava koje su dobile u ovom krugu konkursa novčana sredstva za rešavanje energetske efikasnosti.
Hvala.
Pozdrav.

Milenković ZORAN / 30.09.2021.

Kako dobiti subvencije za solane panele.Nasa opština Blace nije zainteresovana zašto bi i bila kada im je ovako bolje ne izdvajaju nikakav sredstva. U epsu odgovor da to još oni nemaju nikako obaveštenje to što piše na sajtu nije sprovedeno .Zna li neko odgovor sta dalje.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Zlatiborac visokoefikasna oprema za slajsovanje i narezivanje

Nabavkom visokoefikasne mašine Zlatiborac smanjio potrošnju električne energije, emisije CO2

14 октобра 2021 - Zlatiborac je nedavno preko GEFF finansijske linije za lizing nabavio visokoefikasnu opremu za narezivanje i slajsovanje suvomesnatih proizvoda, po kojima je poznat u Srbiji i regionu.

Akcioni plan Zelenu agendu Zapadni Balkan rok EU ETS 2024

Usvojeni Akcioni plan za Zelenu agendu za Zapadni Balkan donosi devet milijardi evra grantova, rok za usklađivanje s EU ETS-om 2024. godine

06 октобра 2021 - EU je pripremila investicioni paket od 30 milijardi evra, a vlade Zapadnog Balkana moraju da sprovedu klimatske reforme iz Akcionog plana za Zelenu agendu

EBRD program GEFF energetsku efikasnost domacinstva Zapadnom Balkanu

EBRD širi program GEFF za energetsku efikasnost za domaćinstva na Zapadnom Balkanu

28 септембра 2021 - Vlasnici 9.000 stanova i kuća na Zapadnom Balkanu su preko Programa finansiranja zelene ekonomije (GEFF) uložili 45 miliona evra u uštedu energije

Gledajte LIVE dodelu priznanja GEFF programa za Zapadni Balkan

28 септембра 2021 - Danas na portalu Balkan Green Energy News sa početkom u 11 časova možete gledati uživo...