Energetska efikasnost

Dvadeset dve lokalne samouprave u Srbiji dobile 310 miliona dinara za energetsku efikasnost

budzetski fond energetska efikasnost srbija lokalne samouprave

Slika: Petar Ubiparip from Pixabay

Objavljeno

19.03.2021.

Država

Podeli

Objavljeno

19.03.2021.

Država

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike izabralo je 22 grada i opštine koji će dobiti 310 miliona dinara iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti.

Novac je dodeljen za unapređenje energetske efikasnosti u zgradama u 20 gradova i opština i za modernizaciju sistema javnog osvetljenja u dve opštine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Javni poziv za dodelu sredstava je raspisan krajem septembra 2020, a krajem decembra je utvrđena lista projekata lokalnih samouprava, navodi se u rešenju o raspodeli novca.

Na listi za štednju energije u zgradama bilo je 36 gradova i opština, a na listi za javno osvetljenje samo dve opštine.

Ovo je spisak gradova i opština koji su dobili novac za unapređenje energetske efikasnosti u zgradama.

budzetski fond energetska efikasnost srbija

Za javno osvetljenje sredstva su dobile opštine Blace (1,3 miliona) i Krupanj (3 miliona).

Komentara: (3)
Vesna Mitic / 21.05.2021.

Gde se vrse prijave za subvencije

Momir Zdravković / 29.06.2021.

Poštovani,
interesuje me zašto opština Petrovac na Mlavi nije dobila na konkursu za unapređenje energetske efikasnosti?
Ako su predstavnici lokalne samouprave znali šta je sve potrebno da se pripremi od dokumentacije za prijavu na konkurs, a po svemu sudeći nisu dostavili potpunu dokumentaciju i nisu ušli u izbor za dodelu novčanih sredstava, da li će moći da dostave dopunu nedostajuće dokumentacije i konkurisati u drugom krugu ? Kada je drugi krug za prijavu lokalnih samouprava za dodelu pomoći za energetsku efikasnost?
Nadam se da ćete mi odgovoriti na moj komentar. Veoma sam zainteresovan za rešavanje energetske efikasnosti mog stambenog objekta.
Živim u Petrovcu na Mlavi, koji nije na spisku lokalnih samouprava koje su dobile u ovom krugu konkursa novčana sredstva za rešavanje energetske efikasnosti.
Hvala.
Pozdrav.

Milenković ZORAN / 30.09.2021.

Kako dobiti subvencije za solane panele.Nasa opština Blace nije zainteresovana zašto bi i bila kada im je ovako bolje ne izdvajaju nikakav sredstva. U epsu odgovor da to još oni nemaju nikako obaveštenje to što piše na sajtu nije sprovedeno .Zna li neko odgovor sta dalje.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Bogdanovic EBRD BEF 2023 Dekarbonizaciji urbanih sredina grejanje obnovljive izvore

Bogdanović (EBRD): Dekarbonizaciji urbanih sredina najviše doprinosi grejanje na obnovljive izvore

19. mart 2021. - U dekarbonizaciji urbanih sredina najviše mogu da pomognu sistemi na obnovljive izvore energije, kazao je na konferenciji BEF 2023 Bojan Bogdanović iz EBRD-a

procesing 23 medjunarodni kongres o procesing industriji

36. Međunarodni kongres o procesnoj industriji – Procesing ‘23. održava se 1. i 2. juna u Šapcu

19. mart 2021. - Cilj konferencije je inoviranje znanja inženjera u procesnoj industriji, energetici, rudarstvu, komunalnom sektoru, kao i podrška istraživačima u predstavljanju rezultata njihovih projekata

Đedović: u toku je javni poziv za dodelu sredstava za unapređenje energetske efikasnosti javnih zgrada, prijavite svoje projekte

Đedović: U toku javni poziv za sredstva za unapređenje energetske efikasnosti javnih zgrada

19. mart 2021. - Ministarka Đedović je pozvala opštine i gradove da se prijave za sredstva za mere energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja

BEF 2023: Infrastruktura, tehnologije i finansiranje za ugljeničnu neutralnost do 2050: šanse i izazovi za region Zapadnog Balkana

BEF 2023: Infrastruktura, tehnologije i finansiranje za ugljeničnu neutralnost do 2050: šanse i izazovi za region Zapadnog Balkana

19. mart 2021. - Kako bi energetski sistemi u regionu Zapadnog Balkana postigli ugljeničnu neutralnost ključni preduslovi su infrastruktura, dostupnost tehnologije i finansiranja.