Energetska efikasnost

Dvadeset dve lokalne samouprave u Srbiji dobile 310 miliona dinara za energetsku efikasnost

budzetski fond energetska efikasnost srbija lokalne samouprave

Slika: Petar Ubiparip from Pixabay

Objavljeno

19.03.2021.

Država

Podeli

Objavljeno

19.03.2021.

Država

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike izabralo je 22 grada i opštine koji će dobiti 310 miliona dinara iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti.

Novac je dodeljen za unapređenje energetske efikasnosti u zgradama u 20 gradova i opština i za modernizaciju sistema javnog osvetljenja u dve opštine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Javni poziv za dodelu sredstava je raspisan krajem septembra 2020, a krajem decembra je utvrđena lista projekata lokalnih samouprava, navodi se u rešenju o raspodeli novca.

Na listi za štednju energije u zgradama bilo je 36 gradova i opština, a na listi za javno osvetljenje samo dve opštine.

Ovo je spisak gradova i opština koji su dobili novac za unapređenje energetske efikasnosti u zgradama.

budzetski fond energetska efikasnost srbija

Za javno osvetljenje sredstva su dobile opštine Blace (1,3 miliona) i Krupanj (3 miliona).

Komentara: (3)
Vesna Mitic / 21.05.2021.

Gde se vrse prijave za subvencije

Momir Zdravković / 29.06.2021.

Poštovani,
interesuje me zašto opština Petrovac na Mlavi nije dobila na konkursu za unapređenje energetske efikasnosti?
Ako su predstavnici lokalne samouprave znali šta je sve potrebno da se pripremi od dokumentacije za prijavu na konkurs, a po svemu sudeći nisu dostavili potpunu dokumentaciju i nisu ušli u izbor za dodelu novčanih sredstava, da li će moći da dostave dopunu nedostajuće dokumentacije i konkurisati u drugom krugu ? Kada je drugi krug za prijavu lokalnih samouprava za dodelu pomoći za energetsku efikasnost?
Nadam se da ćete mi odgovoriti na moj komentar. Veoma sam zainteresovan za rešavanje energetske efikasnosti mog stambenog objekta.
Živim u Petrovcu na Mlavi, koji nije na spisku lokalnih samouprava koje su dobile u ovom krugu konkursa novčana sredstva za rešavanje energetske efikasnosti.
Hvala.
Pozdrav.

Milenković ZORAN / 30.09.2021.

Kako dobiti subvencije za solane panele.Nasa opština Blace nije zainteresovana zašto bi i bila kada im je ovako bolje ne izdvajaju nikakav sredstva. U epsu odgovor da to još oni nemaju nikako obaveštenje to što piše na sajtu nije sprovedeno .Zna li neko odgovor sta dalje.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Zelena energija novu Vladu Crne Gore

Zelena energija je za novu Vladu Crne Gore glavni nosilac privrednog razvoja

30 априла 2022 - Premijer Dritan Abazović je ukazao na turizam i energetiku kao primarne sektore za privredni razvoj i obećao da će i dalje zastupati ideju ekološke države

Mihajlovic Hill strateskog partnerstva Srbije SAD

Mihajlović i Hill nagovestili potpisivanje strateškog partnerstva Srbije sa SAD

19 априла 2022 - Sporazum o strateškom partnerstvu bi olakšao zajedničke projekte, posebno u energetskom sektoru, izjavio je ambasador SAD Christopher Hill

IENE izvestaj jugoistocnu Evropu 11 maja Beogradu

IENE predstavlja najnoviji izveštaj za jugoistočnu Evropu 11. maja u Beogradu

18 априла 2022 - Energetski institutut IENE će 11. maja u PKS održati prezentaciju studije Pregled i perspektive energetike jugoistočne Evrope 2021/2022

Vlada Republike Srpske izmene Zakona o energetici

Vlada Republike Srpske usvojila izmene Zakona o energetici

15 априла 2022 - Izmene Zakona o energetici Republike Srpske treba da ga usklade sa novijim zakonima i Strategijom razvoja energetike