Energetska efikasnost

Dvadeset dve lokalne samouprave u Srbiji dobile 310 miliona dinara za energetsku efikasnost

budzetski fond energetska efikasnost srbija lokalne samouprave

Slika: Petar Ubiparip from Pixabay

Objavljeno

19.03.2021.

Država

Podeli

Objavljeno

19.03.2021.

Država

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike izabralo je 22 grada i opštine koji će dobiti 310 miliona dinara iz Budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti.

Novac je dodeljen za unapređenje energetske efikasnosti u zgradama u 20 gradova i opština i za modernizaciju sistema javnog osvetljenja u dve opštine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Javni poziv za dodelu sredstava je raspisan krajem septembra 2020, a krajem decembra je utvrđena lista projekata lokalnih samouprava, navodi se u rešenju o raspodeli novca.

Na listi za štednju energije u zgradama bilo je 36 gradova i opština, a na listi za javno osvetljenje samo dve opštine.

Ovo je spisak gradova i opština koji su dobili novac za unapređenje energetske efikasnosti u zgradama.

budzetski fond energetska efikasnost srbija

Za javno osvetljenje sredstva su dobile opštine Blace (1,3 miliona) i Krupanj (3 miliona).

Komentara: (3)
Vesna Mitic / 21.05.2021.

Gde se vrse prijave za subvencije

Momir Zdravković / 29.06.2021.

Poštovani,
interesuje me zašto opština Petrovac na Mlavi nije dobila na konkursu za unapređenje energetske efikasnosti?
Ako su predstavnici lokalne samouprave znali šta je sve potrebno da se pripremi od dokumentacije za prijavu na konkurs, a po svemu sudeći nisu dostavili potpunu dokumentaciju i nisu ušli u izbor za dodelu novčanih sredstava, da li će moći da dostave dopunu nedostajuće dokumentacije i konkurisati u drugom krugu ? Kada je drugi krug za prijavu lokalnih samouprava za dodelu pomoći za energetsku efikasnost?
Nadam se da ćete mi odgovoriti na moj komentar. Veoma sam zainteresovan za rešavanje energetske efikasnosti mog stambenog objekta.
Živim u Petrovcu na Mlavi, koji nije na spisku lokalnih samouprava koje su dobile u ovom krugu konkursa novčana sredstva za rešavanje energetske efikasnosti.
Hvala.
Pozdrav.

Milenković ZORAN / 30.09.2021.

Kako dobiti subvencije za solane panele.Nasa opština Blace nije zainteresovana zašto bi i bila kada im je ovako bolje ne izdvajaju nikakav sredstva. U epsu odgovor da to još oni nemaju nikako obaveštenje to što piše na sajtu nije sprovedeno .Zna li neko odgovor sta dalje.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

19. mart 2021. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

19. mart 2021. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.

Berlin, toplotna pumpa

Berlin dobija toplotnu pumpu koja će grejati 45.000 domaćinstava

19. mart 2021. - U Berlinu se dekarbonizuje daljinsko grejanje. Četiri toplotne pumpe će koristiti prečišćenu otpadnu vodu.

Iva Đinđić Ćosić

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

19. mart 2021. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike