Električna energija

Crnogorski CEDIS dobio novo rukovodstvo

cedis crna gora novi direktor

Foto: CEDIS

Objavljeno

01.04.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.04.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Crnogorski elektrodistributivni sistem dobio je novi Odbor direktora koji je za izvršnog direktora izabrao Vladimira Ivanovića.

Novi Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), koji obavlja ulogu operatora distributivnog sistema, postavio je dosadašnjeg izvršnog direktora Vladimira Čađenovića za predsednika Odbora, saopštio je CEDIS.

Čađenović je za izvršnog direktora izabran aprila 2021.

Prethodno je Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG), u svojstvu Skupštine akcionara CEDIS-a, razrešio dosadašnje i imenovao nove članove Odbora direktora CEDIS-a.

Taj Odbor sada, kako je saopštio EPCG, čine Vladimir Čađenović, Mirsad Džudžević, Jovan Sinanović i iz reda stručnjaka prof. dr Vladan Radulović i Ilija Miljanić. Iz sastava starog Odbora ostao je samo Džudžević.

Vladimir Ivanović je karijeru započeo u EPCG

EPCG je navela da su se za novi sastav Odbora CEDIS-a odlučili birajući između 62 kandidata, koji su se prijavili na javni oglas.

Vladimir Ivanović, kako je saopštio CEDIS, je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, smer Energetika, 2005. Radni angažman započeo je 2007. kada je raspoređen na mesto inženjera u Službi za merenje EPCG.

Od 2010. do 2015. godine bio je šef Službe za merenje u Elektrodistribuciji Podgorica, zatim šef Službe za merenje Regiona 2 (Podgorica, Cetinje, Danilovgrad, Zeta, Tuzi) EPCG, a onda je tu funkciju obavljao u CEDIS-u. Tokom 2017. godine Ivanović je kratko bio na poziciji šefa Centra za merenje u Operativnoj direkciji CEDIS-a, a od maja 2021. je bio rukovodilac Operativne direkcije.

Inače, EPCG je podsetila da je u februaru ove godine donela odluku da se objavi javni poziv za izbor novih članova odbora direktora CEDIS-a, Rudnika uglja Pljevlja, EPCG Solar gradnje i EPCG Željezare Nikšić.

cedis crna gora novi direktor vladimir ivanovic
Vladimir Ivanović (foto: EPCG)
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

g7-endru-bouvi-ugalj

Britanski ministar: ‘Istorijski’ dogovor G7 da završi s upotrebom uglja u prvoj polovini sledeće decenije

1. april 2024. - Zvanično saopštenje o obavezama koje će članice G7 preuzeti u vezi sa dekarbonizacijom biće izdato u toku dana

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

1. april 2024. - U okolini Kikinde predviđena je izgradnja dve agrosolarne elektrane: Solar Power Plant Delta i Brankov solar

Beogradski-energetski-forum-platforma-sklapanje-velikih-poslova-zelenoj-energetici-pridruzi-se

Beogradski energetski forum je platforma za sklapanje velikih poslova u zelenoj energetici – pridruži se!

1. april 2024. - Beogradski energetski forum je mesto za iniciranje velikih partnerstava u Jugoistočnoj Evropi i razgovore o finansiranju i prilika za domaće izvođače

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

1. april 2024. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti