UNECE Globalno partnerstvo za vodu radionica rodna ravnopravnost sliv reke Drine 23.jun 2021.
Mobilnost

Crna Gora dobila tri javna punjača za električna vozila, uskoro još 11

Crna-Gora-punjaci-elektricna-vozila

Slika: Crnogorski Telekom

Objavljeno

19.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Tivat, Cetinje i Pljevlja dobili su prve javne punjače za električna vozila, za koje je tehničko rešenje razvio Crnogorski Telekom, saopštila je ova kompanija.

Crna Gora je prvi javni punjač za električna vozila dobila u martu ove godine na Svetom Stefanu, u sklopu luksuznog rizorta “Aman Sveti Stefan” u vlasništvu kompanije Adriatic Properties, a postavio ga je, takođe, Telekom.

Postavljanje novih e-punjača u tri crnogorska grada nastavak programa e-mobilnosti Crnogorskog Telekoma

Punjač u Tivtu postavljen je na parkingu u Arsenalskoj ulici u saradnji sa preduzećem Parking servis Tivat, na Cetinju je u vlasništvu restorana “Konak”, dok je dva punjača u Pljevljima obezbedio restoran “Taša”. Crna Gora će, kako su najavili iz Telekoma, uskoro dobiti još 11 e-punjača.

Turisti iz cele Evrope obilazak Mediterana sada mogu da nastave i u našoj zemlji, rekao je Vuk Vukašinović

U ovoj kompaniji kažu da je postavljanje novih e-punjača u tri crnogorska grada nastavak programa e-mobilnosti, kako bi se onima koji koriste električna vozila (EV) omogućilo da obiđu celu Crnu Goru, bez bojazni da će njihov automobil tokom vožnje ostati bez električne energije.

“Turisti iz cele Evrope obilazak Mediterana sada mogu da nastave i u našoj zemlji”, rekao je Vuk Vukašinović, ekspert za razvoj softverskih rešenja u Crnogorskom Telekomu.

Hrvatska elektroprivreda (HEP) neadvno je pustila u rad 16 punjača na autoputevima, pa je sada turistima omogućeno da od granice do mora dođu svojim električnim vozilom

Punjači su na raspolaganju svim građanima, a informacije o njihovim lokacijama dostupne su i putem iOS i Android aplikacije PlugSurfing, kao i na mapi https://www.plugsurfing.com/map. Telekom pored instalacije električnih punjača nudi i softver koji omogućava registraciju korisnika, udaljeno upravljanje e-punjačem, statistiku i monitoring, a po potrebi i naplatu usluge punjenja.

Pre samo nedelju dana Hrvatska elektroprivreda (HEP) pustila je u rad 16 punjača za električna vozila na autoputevima. Ti punjači su po prvi put omogućili vožnju električnim automobilom od granice sa Slovenijom i Mađarskom do Jadranskog mora.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Sisak dobija fabriku baterija za elektricne automobile

Sisak dobija fabriku baterija za električne automobile vrednu 220 miliona evra

25 May 2021 - Trenutno se ove baterije proizvode u samo pet fabrika u SAD i Aziji, a pogon u Hrvatskoj bi trebalo da se zove Sunceco Battery.

Rimac Automobili započeli projekat uvođenja električnih robotaksija u Zagrebu

24 May 2021 - Hrvatska firma obavlja pripreme za realizaciju projekta nove urbane mobilnost koji je vredan 450 miliona evra.

zelenoj energiji kljuc obaranje neto emisija na nulu 2050

IEA: U zelenoj energiji je ključ za obaranje neto emisija na nulu do 2050. godine

19 May 2021 - Energetika mora potpuno da se transformiše da bi svet najkasnije do polovine veka eliminisao neto emisije gasova s efektom staklene bašte, upozorava IEA

Portugal projekat litijuma EU sirovine baterije

Portugal će otkazati projekat litijuma, dok se EU muči da nabavi sirovine za baterije

05 May 2021 - Veliki projekat eksploatacije litijuma u Portugalu verovatno će biti obustavljen, ali druga firma već radi u istom području. EU želi stabilno snabdevanje neškodljivo po prirodu.