Mobilnost

Crna Gora dobila tri javna punjača za električna vozila, uskoro još 11

Crna-Gora-punjaci-elektricna-vozila

Slika: Crnogorski Telekom

Objavljeno

19.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Tivat, Cetinje i Pljevlja dobili su prve javne punjače za električna vozila, za koje je tehničko rešenje razvio Crnogorski Telekom, saopštila je ova kompanija.

Crna Gora je prvi javni punjač za električna vozila dobila u martu ove godine na Svetom Stefanu, u sklopu luksuznog rizorta „Aman Sveti Stefan“ u vlasništvu kompanije Adriatic Properties, a postavio ga je, takođe, Telekom.

Postavljanje novih e-punjača u tri crnogorska grada nastavak programa e-mobilnosti Crnogorskog Telekoma

Punjač u Tivtu postavljen je na parkingu u Arsenalskoj ulici u saradnji sa preduzećem Parking servis Tivat, na Cetinju je u vlasništvu restorana „Konak“, dok je dva punjača u Pljevljima obezbedio restoran „Taša“. Crna Gora će, kako su najavili iz Telekoma, uskoro dobiti još 11 e-punjača.

Turisti iz cele Evrope obilazak Mediterana sada mogu da nastave i u našoj zemlji, rekao je Vuk Vukašinović

U ovoj kompaniji kažu da je postavljanje novih e-punjača u tri crnogorska grada nastavak programa e-mobilnosti, kako bi se onima koji koriste električna vozila (EV) omogućilo da obiđu celu Crnu Goru, bez bojazni da će njihov automobil tokom vožnje ostati bez električne energije.

„Turisti iz cele Evrope obilazak Mediterana sada mogu da nastave i u našoj zemlji“, rekao je Vuk Vukašinović, ekspert za razvoj softverskih rešenja u Crnogorskom Telekomu.

Hrvatska elektroprivreda (HEP) neadvno je pustila u rad 16 punjača na autoputevima, pa je sada turistima omogućeno da od granice do mora dođu svojim električnim vozilom

Punjači su na raspolaganju svim građanima, a informacije o njihovim lokacijama dostupne su i putem iOS i Android aplikacije PlugSurfing, kao i na mapi https://www.plugsurfing.com/map. Telekom pored instalacije električnih punjača nudi i softver koji omogućava registraciju korisnika, udaljeno upravljanje e-punjačem, statistiku i monitoring, a po potrebi i naplatu usluge punjenja.

Pre samo nedelju dana Hrvatska elektroprivreda (HEP) pustila je u rad 16 punjača za električna vozila na autoputevima. Ti punjači su po prvi put omogućili vožnju električnim automobilom od granice sa Slovenijom i Mađarskom do Jadranskog mora.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

strategija niskougljenicnog razvoja srbije

Usvojena Strategija niskougljeničnog razvoja Republike Srbije za period od 2023. do 2030. sa projekcijama do 2050.

19. jul 2019. - Strategija predviđa da se Akcioni plan za njeno sprovođenje u periodu 2024- 2030. usvoji u roku od godinu dana

Svetski dan bicikla

Svetski dan bicikla – nosioca održive urbane mobilnosti

19. jul 2019. - Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija iz 2018, za Svetski dan bicikla je proglašen 3. jun.

Kalifornija uvela pravilo napredne čiste flote kako bi postigla nula odsto emisija transportnog sektora

Kalifornija će zabraniti kamione s motorima sa unutrašnjim sagorevanjem

19. jul 2019. - Kalifornija je uvela obavezu postepenog prelaska teretnih vozila srednje i teške kategorije na tehnologiju sa nula emisija

Grčka i Slovenija biće deo jedne od najvećih evropskih mreža za punjenje električnih vozila

19. jul 2019. - Italijanska kompanija trenutno ima više od 15.000 punjača za električne automobile, a plan je da udvostruči svoju mrežu do 2026.