Mobilnost

Crna Gora dobila tri javna punjača za električna vozila, uskoro još 11

Crna-Gora-punjaci-elektricna-vozila

Slika: Crnogorski Telekom

Objavljeno

19.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.07.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Tivat, Cetinje i Pljevlja dobili su prve javne punjače za električna vozila, za koje je tehničko rešenje razvio Crnogorski Telekom, saopštila je ova kompanija.

Crna Gora je prvi javni punjač za električna vozila dobila u martu ove godine na Svetom Stefanu, u sklopu luksuznog rizorta „Aman Sveti Stefan“ u vlasništvu kompanije Adriatic Properties, a postavio ga je, takođe, Telekom.

Postavljanje novih e-punjača u tri crnogorska grada nastavak programa e-mobilnosti Crnogorskog Telekoma

Punjač u Tivtu postavljen je na parkingu u Arsenalskoj ulici u saradnji sa preduzećem Parking servis Tivat, na Cetinju je u vlasništvu restorana „Konak“, dok je dva punjača u Pljevljima obezbedio restoran „Taša“. Crna Gora će, kako su najavili iz Telekoma, uskoro dobiti još 11 e-punjača.

Turisti iz cele Evrope obilazak Mediterana sada mogu da nastave i u našoj zemlji, rekao je Vuk Vukašinović

U ovoj kompaniji kažu da je postavljanje novih e-punjača u tri crnogorska grada nastavak programa e-mobilnosti, kako bi se onima koji koriste električna vozila (EV) omogućilo da obiđu celu Crnu Goru, bez bojazni da će njihov automobil tokom vožnje ostati bez električne energije.

„Turisti iz cele Evrope obilazak Mediterana sada mogu da nastave i u našoj zemlji“, rekao je Vuk Vukašinović, ekspert za razvoj softverskih rešenja u Crnogorskom Telekomu.

Hrvatska elektroprivreda (HEP) neadvno je pustila u rad 16 punjača na autoputevima, pa je sada turistima omogućeno da od granice do mora dođu svojim električnim vozilom

Punjači su na raspolaganju svim građanima, a informacije o njihovim lokacijama dostupne su i putem iOS i Android aplikacije PlugSurfing, kao i na mapi https://www.plugsurfing.com/map. Telekom pored instalacije električnih punjača nudi i softver koji omogućava registraciju korisnika, udaljeno upravljanje e-punjačem, statistiku i monitoring, a po potrebi i naplatu usluge punjenja.

Pre samo nedelju dana Hrvatska elektroprivreda (HEP) pustila je u rad 16 punjača za električna vozila na autoputevima. Ti punjači su po prvi put omogućili vožnju električnim automobilom od granice sa Slovenijom i Mađarskom do Jadranskog mora.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Zapadni Balkan spreman da modernizuje zeleznicu Buducnost je na sinama

Zapadni Balkan spreman da modernizuje železnicu – Budućnost je na šinama

13 септембра 2021 - Zemlje Zapadnog Balkana su se dogovorile da transformišu i prošire železnicu i uvedu ekspresne međugradske linije i tako doprinesu održivoj mobilnosti

Massive-Attack_Climate-report

Massive Attack za smanjenje emisija CO2 tokom turneja i koncerata

10 септембра 2021 - Massive Attack radi na koncepciji turneja i koncerata sa što manjim emisijama CO2 za celu muzičku industriju, a testiraće rešenja na svojoj turneji.

Rekordna koncentracija litijuma geotermalnoj vodi Engleskoj

Rekordna koncentracija litijuma nađena u geotermalnoj vodi u Engleskoj

02 септембра 2021 - U vodi koju koristi prva geotermalna elektrana u Velikoj Britaniji ima litijuma za proizvodnju do 1.500 tona godišnje bez zagađivanja i ispuštanja CO2

grad Evropsko priznanje planiranje odrzive urbane mobilnosti

Prijavite se za Evropsku nagradu za planiranje održive urbane mobilnosti

19 августа 2021 - Lokalne vlasti mogu da se do kraja oktobra uključe u konkurs za Evropsko priznanje za planiranje održive urbane mobilnosti – SUMP Award