OIE

Bugarska firma zainteresovana za investicije u solarnu energiju u BiH

Bugarska firma zainteresovana za investicije u energetiku u BiH

Slika: FIPA

Objavljeno

30.03.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.03.2018.

Komentari

0

Podeli

Bugarska firma Lada Nar ispituje mogućnosti investiranja u energetski sektor Bosne i Hercegovine (BiH), prvenstveno u solarnu energiju.

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) Gordan Milinić razgovarao je sa Erdinch Ramadanom, predstavnikom bugarske firme i ambasadorom BiH u Bugarskoj Radomirom Bogdanovićem o mogućnosti ulaganja u energetski sektor.

Kako navodi FIPA u kratkom saopštenju, predstavnici agencije su informisali bugarskog investitora i o trenutno raspoloživim projektima kao i o komparativnim prednostima koje BiH ima u odnosu na susedne zemlje u oblasti energetike.

Gost iz Bugarske je posetio i neke od vlasnika solarnih elektrana u BiH kako bi sa njima direktno razmotrio mogućnosti uspostavljanja saradnje.

Ramadan u Bugarskoj ima nekoliko manjih solarnih elektrana i zainteresovan je da širi posao.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

timmermans-cene-energije-tranzicija

Timmermans: skok cena energije treba da vodi ubrzavanju energetske tranzicije, a ne usporavanju

17 September 2021 - Samo oko jedne petine porasta cene energije se može pripisati skoku cene emisione jedinice za CO2, dok je ostatak jednostavno posledica nestašice na tržištu, kaže potpredsednik Evropske komisije zadužen za klimatsku akciju.

U Nevesinju se planira treca solarna elektrana u Hercegovini

U Nevesinju se planira treća solarna elektrana u Hercegovini

17 September 2021 - Firma iz Banjaluke traži od Vlade Republike Srpske koncesiju za izgradnju i korišćenje elektrane Nevesinje.

eps e3 international energetski usevi vrba kolubara

EPS planira da sagoreva biomasu i ugalj u termoelektranama

17 September 2021 - Elektroprivreda Srbije pokrenula je sa američkom kompanijom E3 International pilot projekat za korišćenje biomase iz energetskih zasada.

wpd eft severna makedonija virovi erdzelija

Projekti kompanija EFT i wpd proglašeni strateškim u Severnoj Makedoniji

16 September 2021 - Vetropark Virovi i solarna elektrana Erdželija kvalifikovale su se za dobijanje statusa u skladu sa zakonom o strateškim investicijama.