Klimatske promene

BASF Innovation Hub 2023 poziva startape i inovatore da predstave ideje

BASF-Innovation-Hub-2023.-poziva-stratap-kompanije-i-inovatore-da-predstave-svoje-ideje

Foto: AHK

Objavljeno

24.07.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.07.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

BASF Innovation Hub je događaj za startap zajednicu i inovatore iz Centralne i Jugoistočne Evrope koji im pruža priliku da predstave svoje ideje i dobiju podsticaje. Prijave su otvorene do 29. septembra.

Innovation Hub 2023 je regionalni konkurs čiji je domaćin hemijski gigant BASF. Organizuje se treći put zaredom, u 11 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope.

„Klima se menja, pa smo stoga na misiji da postavimo temelje za održivu budućnost i pokrenemo zelenu i digitalnu tranziciju ka odgovornoj, kompatibilnoj i sistemskoj transformaciji usmerenoj na čoveka“, rekli su organizatori.

Mogu se prijaviti pojedinci stariji od 18 godina, grupe i startap kompanije

Pravo učešća imaju osobe starije od 18 godina i startap kompanije, bilo da su registrovanje ili u pripremi. Oblasti nadmetanja su čiste tehnologije, cirkularna ekonomija i lanac snabdevanja hranom od uzgoja do obroka.

BASF Innovation Hub 2023 – Envision 2050 otvoren je za registraciju i prijave do 29. septembra. Kompanija je navela da će ciklus završiti 23. i 24. novembra sa tri odabira na regionalnom nivou i velikim finalom.

U kompaniji kažu da su pružili razvojne mogućnosti za startapove i inovativne ideje. Kandidati se prvo moraju kvalifikovati za lokalni događaj i ući u prvih pet u svojoj zemlji.

Žiri za svaki od tri klastera će nominovati po dva kandidata za finale. Bugarska, Grčka i Rumunija su u prvoj grupi. Austrija, Češka i Slovačka čine drugi klaster. U trećem su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Slovenija i Mađarska.

Pobednik velikog finala će dobiti početni poticaj u iznosu od 5.000 evra

Pobednik velikog finala BASF Innovation Hub 2023 dobija početni podsticaj u bruto iznosu od 5.000 evra. Organizatori su objavili da postoji mogućnost da kompanija dodatno finansira odabranog pojedinca, tim do pet ljudi ili startap.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

dijalog o klimatskim promenama srbija undp cop 28

Dijalog o klimatskim promenama: Rast temperature u Srbiji 60 odsto veći od globalnog proseka

24. jul 2023. - U susret najvažnijem svetskom skupu o klimatskim promenama COP 28 Ministarstvo zaštite životne sredine i UN organizovali su skup u Srbiji

reset lazna haoticna dekarbonizacija analiza zapadni balkan kusljugic miljevic rajakovic

Analiza politika EU za dekarbonizaciju Zapadnog Balkana: Ako se nešto ne promeni nastaviće se haotična dekarbonizacija

24. jul 2023. - Analiza Haotična i lažna dekarbonizacija elektroenergetskih sektora na Zapadnom Balkanu je rezultat istraživanja u kojem je učestvovalo više od 100 stručnjaka iz regiona

Klimatska akcija i srpska stvarnost - u susret COP28

Klimatska akcija i srpska stvarnost – u susret COP28

24. jul 2023. - Prilagođavanje klimatskim promenama je pitanje opstanka za Srbiju i zato je potrebno da ima klimatsku politiku s dugoročnim ciljevima i jasnim, konkretnim merama za postizanje ugljenične neutralnosti, zaključak je panel diskusije Klimatska akcija u Srbiji i COP 28

zemlje Jugoistocne Evrope GSCI odrzive konkurentnosti

Evo kako zemlje Jugoistočne Evrope stoje u oblasti održive konkurentnosti

24. jul 2023. - Skandinavija ubedljivo vodi po indeksu GSCI, ali čak i te zemlje moraju još mnogo da rade do postizanja istinske održive konkurentnosti.