Električna energija

Zoran Šljukić imenovan za vršioca dužnosti izvršnog direktora EPCG-a

Zoran sljukic vrsioca duznosti izvrsnog direktora EPCG

Foto: EPCG

Objavljeno

05.12.2023.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

05.12.2023.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Tehnički direktor Elektroprivrede Crne Gore i menadžer projekta rekonstrukcije Termoelektrane Pljevlja Zoran Šljukić zamenio je Nikolu Rovčanina na čelu kompanije.

EPCG je saopštio da je danas na vanrednoj sednici Odbora direktora odlučio da Zoran Šljukić postane vršilac dužnosti izvršnog direktora. Na čelo ovog akcionarskog društva u državnom vlasništvu došao je nakon što je izvršni direktor Nikola Rovčanin napustio tu poziciju jer je postao poslanik u Skupštini Crne Gore.

Zoran sljukic v d izvrsnog direktora EPCG
Zoran Šljukić preuzima dužnost od Nikole Rovčanina

Šljukić je rođen 1985. godine u Pljevljima. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, a u Elektroprivredi Crne Gore radi od 2010. godine. Razvojni put je prošao uglavnom u Termoelektrani Pljevlja, gdje je obavljao poslove glavnog inženjera za tehnički sistem upravljanja i rukovodioca sektora za eksploataciju, saopštila je kompanija.

Prošle godine je postao glavni operativni, a zatim tehnički direktor EPCG-a. Takođe je menadžer projekta ekološke rekonstrukcije jedine termoelektrane u Crnoj Gori. Oženjen je i otac troje dece.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

makedonija mepso ebrd kredit prenosna mreza enuz basso bozinovska

MEPSO ulaže u prenosnu mrežu kako bi obezbedio priključenje za 1,2 GW obnovljive energije

5. decembar 2023. - MEPSO je sa EBRD-om potpisao ugovor o kreditu od 26,4 miliona evra, što je najveći deo sredstava za projekat jačanja prenosne mreže

U Kini najveca natrijumska baterija na svetu

U Kini puštena u rad najveća natrijumska baterija na svetu – litijum gubi primat?

5. decembar 2023. - U Kini je upravo završeno najveće postrojenje na svetu za skladištenje energije u natrijum-jonskim baterijama

fiat grande panda stellantis srbija elektricni automobili

Počela proizvodnja električnih automobila u Srbiji

5. decembar 2023. - Uz najavljene državne subvencije, cena električnog automobila Fiat Grande Panda bi mogla biti oko 18.000 evra

eds biljana komnenic elektrodistribucija srbije

Biljana Komnenić nova direktorka Elektrodistribucije Srbije

5. decembar 2023. - Vlada Srbije razrešila je Bojana Atlagića dužnosti vršioca dužnosti Elektrodistribucije Srbije, koji je na toj poziciji bio od 2016.