x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Volkswagen bira lokaciju za fabriku električnih automobila – takmiči se i Srbija

23.04.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: Volkswagen
Volkswagen bira lokaciju za fabriku električnih automobila – takmiči se i Srbija

Nemački gigant Volkswagen je u procesu odabira lokacije za izgradnju fabrike električnih automobila, a u trci su Srbija, Turska, Bugarska, Rumunija i Severna Makedonija, prenose mediji. Srbija je navodno ponudila atraktivnu lokaciju između svoja dva najveća grada.

Inđija u severnoj pokrajini Vojvodini se nalazi u blizini autoputa Beograd-Novi Sad i poznata je kao jedna od najatraktivnijih lokacija za investitore. Večernje novosti saznaju da je ova lokacija ponuđena Volkswagenu za izgradnju fabrike električnih automobila. Osim razvijene poslovne infrastrukture, lokacija nudi i dobre veze sa područjem sa oko 3 miliona stanovnika.

Dnevni list saznaje i da su Volkswagenu ponuđene razne investicije koje bi finansirala država. Kao alternativna lokacija ponuđena je okolina Jagodine, saznaju Novosti.

Mediji prenose da će Volkswagen doneti odluku o lokaciji svoje nove fabrike krajem novembra.

Rio Tinto i projekat „Jadar“ kao uvod u proizvodnju baterija za električna vozila

U blizini Loznice, multinacionalna rudarsko-metalska grupacija Rio Tinto razvija projekat „Jadar“. Ovo ležište litijuma, koji se koristi u proizvodnji baterija za električna vozila, viđeno je kao izvor sirovine koja bi mogla da podstakne proizvodnju baterija za električna vozila u Srbiji.

Rio Tinto je u ovaj projekat do sada uložio više od 100 miliona dolara, a proizvodnja bi mogla da počne 2023/2024. godine, saopštila je nedavno Vlada Srbije.

ZF uskoro otvara fabriku za proizvodnju delova za električna vozila

Nemački ZF Friedrichshafen AG planira da otvori fabriku za proizvodnju delova za električna vozila u Pančevu do kraja aprila. Fabrika će proizvoditi pogone za hibridna i električna vozila.

Prilikom početka gradnje pogona, u junu prošle godine, najavljeno je da je reč o projektu vrednom 160 miliona evra.

ZF je u avgustu prošle godine objavio prve oglase za zapošljavanje. Konkurs je stalno otvoren, a koji se kadar trenutno traži možete videti na našoj stranici Poslovi.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.