Mobilnost

ZF krajem meseca otvara pogone u Pančevu, uskoro početak druge faze projekta

Zala

Objavljeno

16.04.2019.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

16.04.2019.

Država

Komentari

1

Podeli

Nemački proizvođač auto-komponenti ZF Friedrichshafen AG (ZF) do kraja meseca trebalo bi da otvori već izgrađene pogone u Pančevu, u kojima će proizvoditi pogone za hibridna i električna vozila, a sredinom godine i da počne sa proširenjem kapaciteta. To podrazumeva nove proizvodne hale, ali i izgradnju naučno-istraživačkog centra u kome će posao naći više od 100 inženjera, prenela je Radio-televizija Vojvodine (RTV).

Prilikom početka gradnje pogona, u junu prošle godine, najavljeno je da je reč o projektu vrednom 160 miliona evra. Tada je rečeno da prva faza investicija do 2021. obuhvata gradnju objekta površine 25.000 kvadratnih metara na 10,8 hektara površine i otvaranje 540 radnih mesta. A, druga od 2022. predviđa izgradnju još jedan objekat od 25.000 kvadrata.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izjavio je za RTV da će realizacija druge faze početi ranije nego što je planirano.

Grad je od Vlade Srbije i Republičke direkcije za imovinu dobio saglasnost da otuđi bez naknade devet hektara zemlje u severnoj industrijskoj zoni za izgradnju druge faze proizvodnih pogona nemačke kompanije ZF.

„To znači pribavljanje dodatnog zemljišta površine 9,2 hektara. U prvoj fazi smo imali 10,8 hektara, što je ukupno oko 20 hektara. Proizvodni pogon biće proširen za još oko 30.000 kvadrata, što znači otvaranje još 460 radnih mesta. Kada sve to saberemo reč je o površini od 20 hektara, proizvodnom pogonu od skoro 60.000 kvadrata, o najnovijoj tehnologiji, zapošljavnju više od 1.000 radnika, i o jednoj od najvećih kapitalno-intenzivnih investicija od 160 miliona evra“, zaključio je on.

Osim proizvodnje, druga faza investicije podrazumeva i izgradnju naučno-istraživačkog centra.

„To je zgrada površine više od 5.000 kvadrata koja će da zapošljava više od 100 visokokvalifikovanih ljudi”, naveo je on, i dodao da je sve ovo znak da ZF namerava da ovde ostane.

ZF je u avgustu prošle godine objavio prve oglase za zapošljavanje. Konkurs je stalno otvoren, a koji se kadar trenutno traži možete videti na našoj stranici https://balkangreenenergynews.com/rs/poslovi/

Ranije je najavljeno da su sa automobilskim kompanijama Audi, Volvo i Mercedes već ugovorene isporuke komponenti koje će biti proizvedene u Pančevu.

Komentara: (1)
Stevan / 02.03.2021.

Da li trazite radnike za bilo koju vrstu posla nemamo iskustva u ovakvim poslovima ali rado bi se prikljucili vasoj firmi i supruga i ja… Ako postoji kontakt na koji mozemo da se prijavim ili mail ostavite u poruci

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mracna strana zelene energetike pohod resurse globalnog juga

Mračna strana zelene energetike – pohod na resurse globalnog juga

06 јула 2022 - Vrtoglavi uspon potražnje za baterijama i vetroturbinama za energetsku tranziciju povećava pritisak na siromašne zemlje u kojima su sirovine

EU klimatskih pregovora 2035 zabrani vozila fosilna goriva

EU i pre klimatskih pregovora rešila da 2035. zabrani nova vozila na fosilna goriva

30 јуна 2022 - Savet EU i Evropski parlament počinju klimatske pregovore, a zabrana prodaje novih vozila na fosilna goriva najkasnije 2035. je već u pripremi.

Savez za avijaciju s nula emisija letelice EU elektricni pogon vodonik

EU razvija letelice na električni pogon i vodonik

27 јуна 2022 - Evropska komisija je objavila da će njen Savez za avijaciju s nula emisija – AZEA ubrzati razvoj letelica na električni pogon i vodonik

EU-Parlament-zabrana-benzinaca-i-dizelasa-2035

Istorijska odluka Evropskog parlamenta: od 2035. zabrana prodaje automobila sa unutrašnjim sagorevanjem

14 јуна 2022 - Evropski parlament je u Strazburu prošle nedelje doneo, reklo bi se, istorijsku odluku o zabrani...