OIE

Vojvodina subvencioniše upotrebu solarne energije sa 25 miliona dinara

vojvodina-subvencije-solarna-energija

Slika: Pixabay

Objavljeno

24.09.2019.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

24.09.2019.

Država

Komentari

1

Podeli

Registrovana poljoprivredna gazdinstva u Vojvodini dobila su mogućnost da se prijave na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, vredan 25 miliona dinara, za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije.

Vojvodina je obezbedila sufinansiranje za dve namene.

Za korišćenje solarne energije (putem fotonaponskih panela) za zadovoljenje energetskih potreba u poljoprivrednim gazdinstvima, sa ciljem nabavke i montaže panela sa pratećom opremom, za autonomno generisanje i napajanje električnom energijom, a da pri tome solarna elektrana nije priključena na sistem za distribuciju električne energije, navodi se u tekstu konkursa.

I za korišćenje solarne energije za potrebe navodnjavanja sa ciljem nabavke i montaže novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje (fotonaponski paneli, solarna pumpa za vodu sa kontrolerom, akumulator) i ostala prateća elektro i mašinska oprema.

Poljoprivredna gazdinstva mogu da dobiju 80 odsto vrednosti investicije ili najviše 3 miliona dinara za zadovoljenje energetskih potreba odnosno 800.000 za potrebe navodnjavanja.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička i pravna lica sa teritorije AP Vojvodina koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Rok za podnošenje prijava je 4. oktobar.

Prošle godine Vojvodina je raspisala konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije za potrebe navodnjavanja. Poljoprivrednim gazdinstvima je tada na raspolaganju bilo 10 miliona dinara.

Komentara: (1)
Momir Ristanic / 25.05.2021.

Do kada je rok da se konkurise za panele,sta treba od dokumentacije?

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

termalna baterija twest e2s srbija surcin test

Termalna baterija za čuvanje i proizvodnju energije u termoelektranama bez CO2 emisija

23 септембра 2021 - Švajcarsko-nemačka kompanija E2S Power predstavila je u svom test centru u Srbiji inovativnu termalnu bateriju...

elektrana-ugalj-zeleni-vodonik-spanija

Elektrana na ugalj u Španiji biće pretvorena u postrojenje za zeleni vodonik

23 септембра 2021 - Portugalski EDP planira da investira 550 miliona evra da zatvorenu termoelektranu u Španiji pretvori u postrojenje za proizvodnju zelenog vodonika,.

gopa ers vetroelektrana hrgud ugovor

Nemačka kompanija GOPA konsultant ERS-a za vetropark Hrgud

22 септембра 2021 - Nemačka firma pripremiće projektnu dokumentaciju i biti zadužena za nadzor na izgradnji vetroelektrane Hrgud.

Rekordna 2021. je uvertira za geotermalni bum

Rekordna 2021. je uvertira za geotermalni bum

21 септембра 2021 - Investicije u geotermalnu energiju ove godine trebalo bi da dostignu rekordnih milijardu dolara, a do 2026. čak tri milijarde.