OIE

Vojvodina subvencioniše upotrebu solarne energije sa 25 miliona dinara

vojvodina-subvencije-solarna-energija

Slika: Pixabay

Objavljeno

24.09.2019.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

24.09.2019.

Država

Komentari

1

Podeli

Registrovana poljoprivredna gazdinstva u Vojvodini dobila su mogućnost da se prijave na konkurs Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, vredan 25 miliona dinara, za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije.

Vojvodina je obezbedila sufinansiranje za dve namene.

Za korišćenje solarne energije (putem fotonaponskih panela) za zadovoljenje energetskih potreba u poljoprivrednim gazdinstvima, sa ciljem nabavke i montaže panela sa pratećom opremom, za autonomno generisanje i napajanje električnom energijom, a da pri tome solarna elektrana nije priključena na sistem za distribuciju električne energije, navodi se u tekstu konkursa.

I za korišćenje solarne energije za potrebe navodnjavanja sa ciljem nabavke i montaže novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje (fotonaponski paneli, solarna pumpa za vodu sa kontrolerom, akumulator) i ostala prateća elektro i mašinska oprema.

Poljoprivredna gazdinstva mogu da dobiju 80 odsto vrednosti investicije ili najviše 3 miliona dinara za zadovoljenje energetskih potreba odnosno 800.000 za potrebe navodnjavanja.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička i pravna lica sa teritorije AP Vojvodina koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Rok za podnošenje prijava je 4. oktobar.

Prošle godine Vojvodina je raspisala konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije za potrebe navodnjavanja. Poljoprivrednim gazdinstvima je tada na raspolaganju bilo 10 miliona dinara.

Komentara: (1)
Momir Ristanic / 25.05.2021.

Do kada je rok da se konkurise za panele,sta treba od dokumentacije?

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

24. septembar 2019. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

24. septembar 2019. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

24. septembar 2019. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

24. septembar 2019. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.