x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Raspisan konkurs za subvencionisanje korišćenja solarne energije za navodnjavanje

06.07.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Raspisan konkurs za subvencionisanje korišćenja solarne energije za navodnjavanje

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije za potrebe navodnjavanja.

Registrovana poljoprivredna gazdinstva moći će da konkurišu za ukupno deset miliona dinara, s tim da je maksimalan iznos sufinansiranja projekta 80 odsto vrednosti investicije ili 800.000 dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička i pravna lica sa teritorije AP Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Rok za podnošenje prijava je 13. jul.

“Bespovratna podsticajna sredstva mogu se koristiti za nabavku i montažu novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje (fotonaponski paneli, solarna pumpa za vodu sa kontrolerom, akumulator) i ostala prateća elektro i mašinska oprema”, navodi se u tekstu konkursa.

Ciljevi projekta, kako se ističe, su ugradnja energetski efikasnije opreme za korišćenje solarne energije u svrhe navodnjavanja kako bi se smanjili troškovi za energente, smanjenje uvozne zavisnosti korišćenja fosilnih goriva, povećanje energetske samostalnosti gazdinstava, smanjenje emisije štetnih gasova, afirmacija korišćenja OIE i revitalizacija postojećih sistema za navodnjavanje.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.