OIE

Raspisan konkurs za subvencionisanje korišćenja solarne energije za navodnjavanje

Raspisan-konkurs-za-subvencionisanje-koriscenja-solarne-energije-za-navodnjavanje

Photo: Pixabay

Objavljeno

06.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije za potrebe navodnjavanja.

Registrovana poljoprivredna gazdinstva moći će da konkurišu za ukupno deset miliona dinara, s tim da je maksimalan iznos sufinansiranja projekta 80 odsto vrednosti investicije ili 800.000 dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička i pravna lica sa teritorije AP Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Rok za podnošenje prijava je 13. jul.

“Bespovratna podsticajna sredstva mogu se koristiti za nabavku i montažu novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje (fotonaponski paneli, solarna pumpa za vodu sa kontrolerom, akumulator) i ostala prateća elektro i mašinska oprema”, navodi se u tekstu konkursa.

Ciljevi projekta, kako se ističe, su ugradnja energetski efikasnije opreme za korišćenje solarne energije u svrhe navodnjavanja kako bi se smanjili troškovi za energente, smanjenje uvozne zavisnosti korišćenja fosilnih goriva, povećanje energetske samostalnosti gazdinstava, smanjenje emisije štetnih gasova, afirmacija korišćenja OIE i revitalizacija postojećih sistema za navodnjavanje.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija Zakon o snabdevanju elektricnom energijomdve godine zakasnjenja

Slovenija usvojila Zakon o snabdevanju električnom energijom s dve godine zakašnjenja

22 октобра 2021 - Državni zbor Slovenije je izglasao Zakon o snabdevanju električnom energijom s amandmanima koji dovode sve krajnje potrošače u jednak položaj

Njujorski startap Air Co pravi votku od ugljen dioksida

Njujorški startap Air Co. pravi votku od ugljen-dioksida

22 октобра 2021 - Air Co. iz Njujorka proizvodi alkohol i parfem od ugljen-dioksida i zelenog vodonika, a svoju votku naziva najodrživijim žestokim pićem na svetu

Zagreb to boost solar rooftops to reach 50 MW until 2024

Zagreb pripremio program Sunčani krovovi za masovnije korišćenje solarnih panela

21 октобра 2021 - Grad Zagreb pripremio je program za podršku instaliranju solarnih panela na krovovima zgrada javnih ustanova, privatnih vlasnika i firmi

EPS solarnu elektranu lokaciji Kolubaru B

Na lokaciji planiranoj za Kolubaru B EPS želi da izgradi solarnu elektranu

20 октобра 2021 - EPS je raspisao poziv za istraživanje lokacije za termoelektranu Kolubara B radi mogućnosti postavljanja solarne elektrane