Električna energija

Vasko Stefanov je novi direktor kompanije Elektrani na Severna Makedonija

esm makedonija novi direktor vasko stefanov

Kovačevski i Stefanov (foto: ESM)

Objavljeno

20.04.2023.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.04.2023.

Komentari

0

Podeli

Vasko Stefanov zvanično je preuzeo upravljanje državnom elektroprivredom Elektrani na Severna Makedonija.

Bivši direktor Vasko Kovačevski podneo je ostavku na funkciju predsednika Upravnog odbora i generalnog direktora kompanije Elektrani na Severna Makedonija (ESM) u aprilu. Svoj potez Kovačevski je obrazložio ličnim razlozima, i namerom da se posveti porodici.

Prilikom primopredaje dužnosti predsednika UO i direktora Kovačevski i Stefanov su jedan drugom poželeli uspeh i efikasno suočavanje sa predstojećim izazovima.

Stefanov je rekao da je velika čast biti imenovan za novog direktora ESM-a, kao i da je imao dobar sastanak sa bivšim direktorom Kovačevskim. Transparentno i posvećeno ESM će nastaviti da se priprema za narednu grejnu sezonu, najavio je Stefanov.

ESM je dobio i novu finansijsku direktorku

Inače, Vasko Stefanov je pre ove funkcije bio direktor državnih kompanija Poštа na Severna Makedonija i Vodostopanstvo na Republika Severna Makedonija, kao i zamenik direktora zavoda za zapošljavanje.

Bivši direktor Kovačevski je na mesto direktora došao 2019. sa mesta direktora termoelektrane i rudnika REK Bitola, koja je deo ESM-a.

Osim promene na mestu  generalnog direktora, Vlada Severne Makedonije je imenovala i novu direktorku finansija. Bivša direktorka Dobrila Stefanova je otišla u penziju, a nova je Marija Pejkova.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

BEF2024-GlavniVizual-840x430-SRP

Beogradski energetski forum 2024 – lideri energetske tranzicije okupljaju se 13-14. maja u Beogradu

20. april 2023. - Beogradski energetski forum 2024 biće domaćin 13. i 14. maja liderima održive energetske tranzicije u...

seepex industrija na trzistu privreda cena struje

SEEPEX: Vreme je da privreda samostalno izađe na tržište električne energije

20. april 2023. - Firma će to omogućiti više koristi, među kojima je i dugoročna predvidljivost cena, poruka je sa radionice koju su organizovali SEEPEX i PKS

IFC kredit najvece kogenerativno postrojenje biomasu Srbiji

IFC odobrio kredit za najveće kogenerativno postrojenje na biomasu u Srbiji

20. april 2023. - IFC je omogućio proizvođaču papira Drenik ND da ugovori pozajmice od ukupno 106 miliona evra, iz kojeg će finansirati izgradnju CHP pogona

EBRD uvecava investicije dekarbonizaciju Zapadnom Balkanu

EBRD uvećava investicije u dekarbonizaciju na Zapadnom Balkanu

20. april 2023. - EBRD namerava da proširi svoje aktivnosti na Zapadnom Balkanu, ali upozorava da je za privatne investicije potrebno sprovesti reforme