OIE

Studenti ETF-a osvojili drugo mesto na najvećem svetskom takmičenju za energetsku elektroniku

h bridges etf drugo mesto tamicenje 2022

Foto: H-Bridges

Objavljeno

05.08.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.08.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

H-Bridges tim studenata beogradskog Elektrotehničkog fakulteta (ETF) osvoji je drugo mesto u finalu najvećeg svetskog univezitetskog takmičenja iz oblasti energetske elektronike – International Future Energy Challenge (IFEC) 2021/2022.

 Tim H-Bridges osvojio je nagradu „The Best Innovative Design Award“, a ujedno i drugo mesto na najvećem svetskom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja International Future Energy Challenge 2021/2022. Nagrada, kako je saopštio H-Bridges, dolazi kao kruna dvogodišnjeg rada i nastavak tradicionalno dobrih rezultata koje ovaj tim ostvaruje na ovom takmičenju.

Da podsetimo, pre nekoliko godina H-Bridges je osvojio prvo mesto. h bridges etf drugo mesto 2022 tamicenje solarni paneli

IFEC je najveće svetsko univerzitetsko takmičenje iz oblasti energetske elektronike u organizaciji IEEE, na kojem student iz svih krajeva sveta, predstavljaju svoja inovativna rešenja na unapred zadatu temu. Ovogodišnja tema bila je izrada solarnog invertora snage 1 kW za priključenje solarnih panela na gradsku mrežu.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je izrada solarnog invertora snage 1 kW za priključenje solarnih panela na gradsku mrežu

Na projektu se radilo dve godine, a finalna runda takmičenja održana je od 27. do 29.jula na Univerzitetu Tenesi, Noksvil, SAD.

„Na finalnom testiranju, H-Bridges je u konkurenciji sedam univerziteta iz celog sveta pokazao odlične rezultate. Naš prototip je ostvario efikasnost od 92 odsto i od strane stručnog žirija je pohvaljen za jednostavan, a veoma kompaktan dizajn samog uređaja“, saopštio je H-Bridges.

Finalni plasman timova na projektu 2021/2022 je:

  1. Utah State University
  2. University of Belgrade (H-Bridges)
  3. Reutlingen University
  4. Leibniz University Hannover
  5. University of Maryland
  6. University of Connecticut
  7. University of Moratuwa

ETF dobio solarne panele na krovu

h bridges etf drugo mesto tamicenje 2022 uspeh

U H-Bridges timu kažu da su zadovoljni drugim svime što su postigli, pre svega rezultatom na takmičenju, koje je uvek glavni cilj njihovog rada, ali i činjenicom da je tokom izrade projekta u labaratoriji formirano devet naučnih radova koji su objavljeni i nagrađivani kako na domaćim tako i na međunarodnim naučnim konferencijama.

Uz to, za potrebe testiranja, instalirani su solarni paneli na krov fakulteta, koji će svakako unaprediti uslove za rad studenata i nakon završetka našeg projekta.

H-Bridges se zahvalio svim kompanijama koje prepoznaju kvalitet njihovog rada i pružaju im nesebičnu podršku., kao i Elektrotehničkom fakultetu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski

Srbija EU grant dalekovode pametna brojila

EU kreditima i donacijom podržava projekte dalekovoda, pametnih brojila u Srbiji

08 августа 2022 - Srbiji je preko WBIF-a odobreno 17 miliona evra za dalekovode i unapređenje elektrodistributivnog sistema. Ta dva projekta su vredna ukupno 81 milion evra i finansiraju se iz kredita.

EPCG snizio cenu prodaju 10 odsto udela vlasnistvu

EPCG snizio cenu za prodaju 10 odsto udela u vlasništvu

06 августа 2022 - U toku je još jedan pokušaj privlačenja mogućih strateških partnera da preuzmu udeo u termoelektrani Pljevlja