OIE

Studenti ETF-a osvojili drugo mesto na najvećem svetskom takmičenju za energetsku elektroniku

h bridges etf drugo mesto tamicenje 2022

Foto: H-Bridges

Objavljeno

05.08.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.08.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

H-Bridges tim studenata beogradskog Elektrotehničkog fakulteta (ETF) osvoji je drugo mesto u finalu najvećeg svetskog univezitetskog takmičenja iz oblasti energetske elektronike – International Future Energy Challenge (IFEC) 2021/2022.

 Tim H-Bridges osvojio je nagradu „The Best Innovative Design Award“, a ujedno i drugo mesto na najvećem svetskom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja International Future Energy Challenge 2021/2022. Nagrada, kako je saopštio H-Bridges, dolazi kao kruna dvogodišnjeg rada i nastavak tradicionalno dobrih rezultata koje ovaj tim ostvaruje na ovom takmičenju.

Da podsetimo, pre nekoliko godina H-Bridges je osvojio prvo mesto. h bridges etf drugo mesto 2022 tamicenje solarni paneli

IFEC je najveće svetsko univerzitetsko takmičenje iz oblasti energetske elektronike u organizaciji IEEE, na kojem student iz svih krajeva sveta, predstavljaju svoja inovativna rešenja na unapred zadatu temu. Ovogodišnja tema bila je izrada solarnog invertora snage 1 kW za priključenje solarnih panela na gradsku mrežu.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je izrada solarnog invertora snage 1 kW za priključenje solarnih panela na gradsku mrežu

Na projektu se radilo dve godine, a finalna runda takmičenja održana je od 27. do 29.jula na Univerzitetu Tenesi, Noksvil, SAD.

„Na finalnom testiranju, H-Bridges je u konkurenciji sedam univerziteta iz celog sveta pokazao odlične rezultate. Naš prototip je ostvario efikasnost od 92 odsto i od strane stručnog žirija je pohvaljen za jednostavan, a veoma kompaktan dizajn samog uređaja“, saopštio je H-Bridges.

Finalni plasman timova na projektu 2021/2022 je:

  1. Utah State University
  2. University of Belgrade (H-Bridges)
  3. Reutlingen University
  4. Leibniz University Hannover
  5. University of Maryland
  6. University of Connecticut
  7. University of Moratuwa

ETF dobio solarne panele na krovu

h bridges etf drugo mesto tamicenje 2022 uspeh

U H-Bridges timu kažu da su zadovoljni drugim svime što su postigli, pre svega rezultatom na takmičenju, koje je uvek glavni cilj njihovog rada, ali i činjenicom da je tokom izrade projekta u labaratoriji formirano devet naučnih radova koji su objavljeni i nagrađivani kako na domaćim tako i na međunarodnim naučnim konferencijama.

Uz to, za potrebe testiranja, instalirani su solarni paneli na krov fakulteta, koji će svakako unaprediti uslove za rad studenata i nakon završetka našeg projekta.

H-Bridges se zahvalio svim kompanijama koje prepoznaju kvalitet njihovog rada i pružaju im nesebičnu podršku., kao i Elektrotehničkom fakultetu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Lorkovski: Uvođenje sistema za naplatu emisija je uslov da izvoznici struje u EU izbegnu porez na CO2

5. avgust 2022. - Integracija tržišta i uvođenje sistema za trgovanje emisijama su uslovi da izvoznici struje u EU budu izuzeti od plaćanja poreza na ugljenik – CBAM-a

eps novi nadzorni odbor

Elektroprivreda Srbije dobila novi Nadzorni odbor: tri člana iz Norveške i četiri iz Srbije

5. avgust 2022. - Uskoro bi trebalo da bude raspisan i konkurs za izbor generalnog direktora, najavila je Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike

albanija republika srpska garancije porekla registri

Albanija i Republika Srpska aktivirale registre za garancije porekla

5. avgust 2022. - Albanija i Republika Srpska sada su se pridružile Srbiji kao jedine članice Energetske zajednice koje mogu da izdaju garancije porekla na Zapadnom Balkanu

Pocela izgradnja prve agrosolarne elektrane u Hrvatskoj

Počela izgradnja prve agrosolarne elektrane u Hrvatskoj

5. avgust 2022. - Solida izgradnjom agrosolarne elektrane od 15 megavata uvodi koncepciju agrosolara u Hrvatskoj