OIE

Strawberry energy pokrenuo crowdfunding kampanju

Strawberry energy pokrenuo crowdfunding kampanju

Photo: Strawberry energy

Objavljeno

03.08.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

03.08.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Srpski startap Strawberry energy je pokrenuo crowdfunding kampanju na platformi Crowdcube sa ciljem širenja mreže svojih pametnih klupa. Strawberry energy, čije pametne klupe koriste isključivo solarnu energiju, je već prisutan sa svojim urbanim mobilijarom nove generacije u Londonu i 29 drugih gradova.

Solarne pametne klupe srpskog startapa Strawberry energy, koji ima komercijalno sedište u Londonu, omogućavaju punjenje baterija mobilnih telefona preko USB utičnica i imaju Wi-Fi i druge pogodnosti.

Od ciljanih 800.000 funti, Strawberry energy je na platformi Crowdcube do sad prikupio preko 177.000 funti od 90 investitora, koji su zauzvrat dobili udele u kompaniji.

Međutim, finansiranje nije glavni cilj kampanje.

„Naravno investicija je dobrodošla i investicija nam je neophodna, mi paralelno pričamo sa nekoliko VC fondova i investitora, ali glavni razlog za crowdfunding je pre svega promovisanje mreže,“ Miloš Milisavljević, osnivač i generalni direktor Strawberry energy, je izjavio za Startit.

Suština projekta je da ljudima poboljša kvalitet života, kaže Milisavljević i dodaje da je beogradski startap zbog toga želeo da da šansu što većem broju ljudi da ga podrži i postanu deo projekta makar na simboličan način, zbog čega nije želeo da povećava prag minimalne investicije of 10 funti.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

3. avgust 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

3. avgust 2018. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

3. avgust 2018. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

3. avgust 2018. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije