OIE

Prijavite se na obuku za instalaciju i servisiranje toplotnih pumpi

obuka za servisere toplotnih pumpi

Foto: GIZ

Objavljeno

10.05.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.05.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Nakon više uspešno završenih obuka za montažu fotonaponskih sistema, GIZ i kompanija Energy Net su otvorili konkurs za buduće instalatere i servisere toplotnih pumpi. Obuka je besplatna, a broj mesta je ograničen.

Specijalisti za instalaciju i servisiranje toplotnih pumpi postaju sve traženiji. S obzirom na specifičnost ove oblasti, važno je osposobiti i obučiti dovoljan broj stručnih osoba koje mogu adekvatno odgovoriti na zahteve tržišta rada.

Krajnji rok za prijavu je 21. maj

Obuka će se održati u Školskom centru Energy Net Akademije u Kaću od 27. do 31. maja. Organizatori posebno ohrabruju žene da se prijave za obuku i postanu deo ovog dinamičnog sektora.

Krajnji rok za prijavu je 21. maj ili dok se ne popune mesta. Polaznici će dobiti osnovna teorijska i praktična znanja potrebna za rad u oblasti instalacije i servisiranja toplotnih pumpi.

Kroz teorijski deo obuke, polaznici će naučiti osnovne principe rada toplotnih pumpi, tipove sistema sa fokusom na vazdušnim toplotnim pumpama i upoznati se sa svim komponentama i funkcijama. Praktični deo obuke fokusiraće se na instalaciju spoljnih i unutrašnjih jedinica, kao i na sprovođenje neophodnih procedura za ispitivanje i podešavanje sistema.

Učešće u obuci je besplatno

Učešće u obuci je besplatno, a svim učesnicima su obezbeđeni edukativni i radni materijal, hrana i osveženje kao i smeštaj i prevoz tokom trajanja obuke za one koji nisu iz Kaća i bliže okoline.

Kvalifikovani stručnjaci sa preko 25 godina iskustva u oblasti instalacije i servisiranja toplotnih pumpi preneće polaznicima svoja znanja i veštine.

Obuka za instalaciju i servisiranje toplotnih pumpi se organizuje u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje ‘Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji’ kojeg realizuje nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

obuka za servisere toplotnih pumpi

Prijavite se na obuku za instalaciju i servisiranje toplotnih pumpi

10. maj 2024. - GIZ i kompanija Energy Net su ponovo otvorili konkurs za obuku za instaliranje i servisiranje toplotnih pumpi u Srbiji

Održana prva edukacija u oblasti energetske efikasnosti namenjena učenicima osmog razreda

Održana prva od 45 radionica za osmake o energetskoj efikasnosti i zelenoj energiji

10. maj 2024. - U OŠ Vasa Stajić u Novom Sadu je na Svetski dan energetske efikasnosti sa osmacima održana radionica o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima.

Dr Till Barmeier, GIZ

Dr Till Barmeier iz GIZ-a: Naše inicijative u Srbiji podržavaju energetsku tranziciju i dekarbonizaciju

10. maj 2024. - U nastojanju da ubrza put Srbije ka održivoj i čistoj energetskoj budućnosti, Nemačka razvojna saradnja u Srbiji aktivno sprovodi inicijative za promociju obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti

hakaton SolaRise

Veštačka inteligencija otkriva potencijal vašeg krova za postavljanje solarnih panela

10. maj 2024. - SolaRise tim je razvio softver koji, na osnovu adrese, može da odredi potencijal krova za postavljanje solarnih panela, kao i cenu