x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Petrol ima novu upravu, Nada Drobne Popović dobila mandat na pet godina

14.02.2020. | Komentari: 0Autor:

Slika: Tročlana uprava slovenačke kompanije (Petrol)
Petrol ima novu upravu, Nada Drobne Popović dobila mandat na pet godina

Nadzorni odbor slovenačke kompanije Petrol imenovao je novi Upravni odbor (UO) sa mandatom na pet godina. Od 11. februara predsednica UO je Nada Drobne Popović, bivša predsednica Nadzornog odbora.

Njeni najbliži saradnici i članovi UO biće Matija Bitenc i Jože Bajuk, koji će zvanično stupiti na funkciju 11. marta, saopštila je ova firma.

Članovi UO biće Matija Bitenc i Jože Bajuk

Petrol je jedna od najvećih slovenačkih kompanija, koja pruža i energetske usluge.

Odluka Nadzornog odbora (NO) predstavlja kraj turbulencijama u menadžmentu koje su započele u oktobru 2019, kada je tročlani UO podneo ostavku.

Nakon ovog iznenađujućeg poteza, Nada Drobne Popović je preuzela vođenje kompanije.

Razlog za ostavku bili su različiti stavovi članova uprave i nadzornog odbora o poslovanju kompanije.

U izboru nove predsednice UO učestvovale su tri agencije za regrutovanje kadrova

Izbor predsednika UO, kako prenose mediji, podrazumevao je angažovanje tri agencije za regrutovanje kadrova. Prve dve su predložile po pet kandidata, a onda je treća svela izbor na četiri menadžera.

Zatim je Komisija za kadrovske poslove NO izabrala dva kandidata, od kojih je NO odlučio da izabere Nadu Drobne Popović.

Ona, kako se navodi u biografiji na portalu Petrola, ima master diplomu u oblasti administrativnih nauka. Diplomirala je 2006. godine na Fakultetu za vladine i evropske studije na Brdu pri Kranju.

U firmi RLS radila je od 1996, a 2001. je postala pomoćnik direktora. Sedam godina kasnije počela je da radi u firmi Slovenske železnice ŽGP, gde je od 2009. do 2012. bila poslovni direktor, a kasnije i pomoćnik generalnog direktora u firmi Slovenske železnice.

U kompaniji SIJ Acroni počela je da radi 2008. kao finansijski direktor.

U 2013. godini pridružila se Slovenačkom državnom holdingu, a 2015. imenovana je za člana uprave odgovornog za kapitalne investicije, finansije, IT, akvizicije i prodaju.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.