x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Pedala zagađenju: Ekološka štafeta ide Srbijom

02.09.2020. | Komentari: 0Autor:

Slika: Aktivisti Tvrđave u Beogradu (Pokret Tvrđava)
Pedala zagađenju: Ekološka štafeta ide Srbijom

Aktivisti građanskog pokreta “Tvrđava” iz Smedereva započeli su akciju pod nazivom “Pedala zagađenju” čiji je cilj da se evidentiraju ekološki problemi širom Srbije kako bi bili pretočeni u zahteve na zajedničkom protestu za čistiju životnu sredinu.

Pokret je nedavno organizovao protest zbog ogromnog zagađenja kojem su izloženi Smederevci, ali sada žele da odu korak dalje.

“Običan čovek nije svestan da su i vazduh i voda u Srbiji zagađeni”, kaže za Balkan Green Energy News Nikola Kolja Krstić, iz pokreta Tvrđava.

On ističe da je prvobitna namera bila da se ukaže na stanje u Smederevu, a sada žele da uključe što više ljudi širom Srbije.

“Dobili smo prilično interesovanje ekoloških aktivista, pa je plan da se obiđe desetak gradova. Ideja je da biciklima obiđemo te gradove i u njima evidentiramo probleme u zaštiti životne sredine”, navodi on.

Pedala-zagadjenju-ekoloska-stafeta-tvrdjava
Smederevci i Pančevci zajedno u akciji (Pokret Tvrđava)

Predstavnici Tvrđave su krenuli iz Smedereva, obišli su Pančevo i Kovin i došli do Beograda. Zasad su evidentirani problemi Smedereva i Pančeva, a u toku je definisanje ekoloških problema u Beogradu. Krstić kaže da će onda spisak sa problemima ova tri grada, aktivisti iz Beograda verovatno odneti u Šabac.

Onda bi Šapčani trebalo da taj spisak odnesu u sledeći grad, kao štafetu, i tako dalje, navodi on.

Plan je da se na kraju održi zajednički protest svih ekoloških organizacija u Beogradu.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.