Biodiverzitet

Panel o zelenom preduzetništvu: Kako postati (zeleni) milioner

Panel o zelenom preduzetnistvu: Kako postati (zeleni) milioner

Photo: Green Fest

Objavljeno

09.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

09.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – projekat biodiverzitet (ORF BD), u sredu 15. novembra, u okviru 8. Green Fest-a, organizuje panel diskusiju o zelenom preduzetništvu “Kako postati (zeleni) milioner?”.

Zeleni start up-ovi i ekološko preduzetništvo postali su sve zanimljivija tema i u svetu i u Srbiji. Sve češće se govori o ekosistemskim uslugama. To otvara prostor za nove poslovne ideje, pa je ovaj panel prilika da se više sazna o mogućnostima da se započne a kasnije i sprovede sopstvena inicijativa, i da se u isto vreme nešto učini i za životnu sredinu, navodi se u pozivnici ORF-BD.

Na panelu će biti govora o zelenom preduzetništvu, o strateškim pravcima kao i inovacijama u današnjem kompetitivnom okruženju. Životna sredina je spremna da bude naš lojalni poslovni partner ukoliko smo spremni na odgovorno poslujemo i vratimo joj deo onog što uzmemo, navodi ORF-BD u najavi događaja.

https://www.facebook.com/GreenFest/videos/1483347421700284/

Panel diskusija se održava u sali Amerikana Doma omladine, u Beogradu, od 14h do 15.30h, drugog dana Green Fest-a.

Panelisti su: Ivan Karić, Zeleni Srbije – Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine; Valentina Đureta, Beogradski fond za političku izuzetnost – sekretarijat neformalne Zelene poslaničke grupe; Milan Ružić, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije – BirdLife Serbia; Milja Vuković, udruženje InAkt; Jovana Antić i Daniela Stanković, Koozmetik.

Moderator panela je Kristina Kujundžić iz ORF BD projekta koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) a finansira Nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Beogradski GREEN FEST je jedinstven događaj u regionu Jugoistočne Evrope koji povezuje kulturne i aktivnosti na zaštiti životne sredine putem prikazivanja filmova, radionica, predavanja, debata, izložbi i inovacija, koji festivalu daju formu koja povezuje ljude svih profesija i generacija.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Klimatske promene ugrožavaju vodne resurse severne Grčke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

9. novembar 2017. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

9. novembar 2017. - Pored ostrva Ki vest u blizini Floride, sve više riba se izvrće naglavačke i vrti u krug dok ne ugine, a naučnici još nisu pronašli zašto

Volonteri prirodi po meri 2024 konkurs

Mladi istraživači Srbije objavili konkurs za dodelu nagrade Volonteri prirodi po meri

9. novembar 2017. - Mladi istraživači Srbije su pokrenuli nagradni konkurs Volonteri prirodi po meri 2024 za pojedince koji se ističu u zaštiti prirode

Srbija vecinu sredstava zelenih obveznica saobracaj vodosnabdevanje upravljanje otpadnim vodama

Srbija većinu sredstava iz zelenih obveznica uložila u saobraćaj, vodosnabdevanje, upravljanje otpadnim vodama

9. novembar 2017. - Srbija je raspodelila sva sredstva što je prikupila od prodaje svog prvog paketa zelenih obveznica, pokazao je završni izveštaj