OIE

Otvorena registracija za EUSEW 2022 u Briselu i onlajn

Otvorena registracija za učešće na Nedelji održive energetike – EUSEW 2022.

Foto: EUSEW

Objavljeno

17.06.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.06.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Otvorene su prijave za učešće u Nedelji održive energetike u Evropskoj uniji – EUSEW 2022, koja će se održati od 26. do 30. septembra. Prijave su otvorene za prisustvo na događaju u Briselu, kao i za onlajn učešće.

Prostor za učešće u Nedelji održive energetike u EU – EUSEW u Briselu je ograničen. Organizatori vas pozivaju da se registrujete odmah kako biste obezbedili svoje mesto na događaju.

Organizatori za ovogodišnje izdanje najavljuju konferenciju na visokom nivou, mogućnosti umrežavanja, sajam energetike sa inovativnim projektima u oblasti zelene energije, ceremoniju dodele nagrada za održivu energiju i treći Evropski dan energije mladih.

Svi zainteresovani su pozvani da se pridruže razgovorima o planu REPowerEU, digitalizaciji, dekarbonizaciji, energetskoj efikasnosti i obezbeđivanju pravedne energetske tranzicije za sve, stoji u objavi.

Evropska nedelja održive energetike će biti održana od 26. do 30. septembra u novom, hibridnom formatu, sa govornicima i učesnicima uživo u Briselu i uz onlajn učešće.

Glasovi stručnjaka za čistu energiju nude dragoceno uputstvo za budućnost Evrope

Ovogodišnji moto je ‘Ozelenjavanje i digitalizacija za energetsku tranziciju Evrope’. U pozivu za učešće istaknuto je da glasovi stručnjaka za čistu energiju nude dragoceno uputstvo za budućnost Evrope.

Nedelja održive energetike u EU će u Briselu okupiti predstavnike institucija vlasti, privatnih kompanija, nevladinih organizacija, partnera na EU projektima i istraživače i potrošače, kako bi promovisali zelene i digitalne inicijative za energetsku tranziciju Evrope.

Svako ko strastveno veruje u održivu energetiku i zanima ga Evropska nedelja održive energetike pozvan je ili pozvana da se uključi u diskusiju tako što će na društvenim medijima koristiti haštag #EUSEW2022, navode organizatori.

EUSEW je najveći godišnji događaj posvećen obnovljivim izvorima i efikasnom korišćenju energije u Evropi. Organizuje ga Evropska agencija za klimu, infrastrukturu i životnu sredinu (CINEA) u saradnji sa Generalnim direktoratom za energetiku.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Neda Lazendić

Neda Lazendić – posvećenost, stručnost i liderstvo kao zaštitni znak predsedavajuće WISE Srbija mreže žena 

17. jun 2022. - U svetu energetike, Neda Lazendić je primer posvećenosti, stručnosti i liderstva. Ona je direktorka kompanije Windvision i ima preko deset godina iskustva u sektoru obnovljivih izvora.

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

17. jun 2022. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

17. jun 2022. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

17. jun 2022. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage