x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Objavljen poziv za finansiranje projekata energetske efikasnosti

21.05.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pexels
Objavljen poziv za finansiranje projekata energetske efikasnosti

Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije je objavilo javni poziv za finansiranje projekata jedinica lokalne samouprave iz budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti u 2018. godini, a ukupno raspoloživa bespovratna sredstva koja se dodeljuju po pozivu iznose do 125 miliona dinara.

Projekti modernizacije sistema javnog osvetljenja finansiraju se najviše do 10 miliona dinara od ukupno raspoloživih sredstava za projekte energetske efikasnosti, pri čemu je maksimalni iznos sredstava po projektu do 20% vrednosti projekta, a maksimalno milion dinara.

Ostatak raspoloživih sredstava je namenjen projektima unapređenja energetske efikasnosti u zgradama, maksimalni iznosi koji se dodeljuju iznose do 100%, ili do 20 miliona dinara za projekte u jedinicama lokalne samouprave koje se nalaze u devastiranim područjima i do 70% od ukupne vrednosti projekta, a maksimalno 20 miliona dinara za projekte u ostalim jedinicama lokalne samouprave.

Projekti u zgradama za koje se dodeljuju bespovratna sredstva iz budžetskog fonda obuhvataju ugranju kotlova na biomasu; unapređenje sistema grejanja i sistema za klimatizaciju, uključujući ugradnju toplotnih pumpi; zamenu prozora i vrata i radove na izolaciji; modernizaciju unutrašnjeg osvetljenja; i instalaciju solarnih kolektora za grejanje potrošne tople vode.

Svi projekti javnog i unutrašnjeg osvetljenja moraju da predvide ugradnju LED sijalica kao izvora svetlosti.

Rok za dostavu priijava je 4. jul do 15.00 časova.

Jedinice lokalne samouprave čiji projekti budu izabrani imaju rok od 45 dana od dana potpisivanja ugovora sa ministarstvom za objavu poziva za podnošenje ponuda za odabir izvođača radova.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.