Energetska efikasnost

Objavljen poziv za finansiranje projekata energetske efikasnosti

Photo: Pexels

Objavljeno

21.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije je objavilo javni poziv za finansiranje projekata jedinica lokalne samouprave iz budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti u 2018. godini, a ukupno raspoloživa bespovratna sredstva koja se dodeljuju po pozivu iznose do 125 miliona dinara.

Projekti modernizacije sistema javnog osvetljenja finansiraju se najviše do 10 miliona dinara od ukupno raspoloživih sredstava za projekte energetske efikasnosti, pri čemu je maksimalni iznos sredstava po projektu do 20% vrednosti projekta, a maksimalno milion dinara.

Ostatak raspoloživih sredstava je namenjen projektima unapređenja energetske efikasnosti u zgradama, maksimalni iznosi koji se dodeljuju iznose do 100%, ili do 20 miliona dinara za projekte u jedinicama lokalne samouprave koje se nalaze u devastiranim područjima i do 70% od ukupne vrednosti projekta, a maksimalno 20 miliona dinara za projekte u ostalim jedinicama lokalne samouprave.

Projekti u zgradama za koje se dodeljuju bespovratna sredstva iz budžetskog fonda obuhvataju ugranju kotlova na biomasu; unapređenje sistema grejanja i sistema za klimatizaciju, uključujući ugradnju toplotnih pumpi; zamenu prozora i vrata i radove na izolaciji; modernizaciju unutrašnjeg osvetljenja; i instalaciju solarnih kolektora za grejanje potrošne tople vode.

Svi projekti javnog i unutrašnjeg osvetljenja moraju da predvide ugradnju LED sijalica kao izvora svetlosti.

Rok za dostavu priijava je 4. jul do 15.00 časova.

Jedinice lokalne samouprave čiji projekti budu izabrani imaju rok od 45 dana od dana potpisivanja ugovora sa ministarstvom za objavu poziva za podnošenje ponuda za odabir izvođača radova.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Ne-to.-0- konferencija RES Fondacija

Gledajte UŽIVO konferenciju RES Fondacije Grejanje na 0!

02 децембра 2021 - Ne to. 0! Grejanje na 0! je druga godišnja konferencija RES Fondacije na temu balkanskog vazduha “između dve vatre”. Gledajte uživo na našem portalu.

Energetska zajednica Paket cistu energiju Mapu puta dekarbonizacije

Energetska zajednica usvojila Paket za čistu energiju, Mapu puta dekarbonizacije

30 новембра 2021 - Ministarski savet je usvojio Paket za čistu energiju, Mapu puta dekarbonizacije i Propis za sigurnost snabdevanja gasom

Crna Gora obezbedila 50 miliona evra za zeleni oporavak i dekarbonizaciju kredit EIB IRF

Crna Gora obezbedila 50 miliona evra za zeleni oporavak i dekarbonizaciju

29 новембра 2021 - Investiciono-razvojni fond Crne Gore dobio je pozajmicu koja je namenjena oporavku malih i srednjih preduzeća

Nova vladajuca koalicija Nemackoj prekine korišcenje uglja devet godina

Nova vladajuća koalicija u Nemačkoj planira da prekine korišćenje uglja za devet godina

26 новембра 2021 - Po koalicionom sporazumu, kabinet Olafa Scholza će u idealnom slučaju 2030. ukinuti korišćenje uglja u Nemačkoj, umesto 2038. godine