Energetska efikasnost

Objavljen poziv za finansiranje projekata energetske efikasnosti

Photo: Pexels

Objavljeno

21.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije je objavilo javni poziv za finansiranje projekata jedinica lokalne samouprave iz budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnosti u 2018. godini, a ukupno raspoloživa bespovratna sredstva koja se dodeljuju po pozivu iznose do 125 miliona dinara.

Projekti modernizacije sistema javnog osvetljenja finansiraju se najviše do 10 miliona dinara od ukupno raspoloživih sredstava za projekte energetske efikasnosti, pri čemu je maksimalni iznos sredstava po projektu do 20% vrednosti projekta, a maksimalno milion dinara.

Ostatak raspoloživih sredstava je namenjen projektima unapređenja energetske efikasnosti u zgradama, maksimalni iznosi koji se dodeljuju iznose do 100%, ili do 20 miliona dinara za projekte u jedinicama lokalne samouprave koje se nalaze u devastiranim područjima i do 70% od ukupne vrednosti projekta, a maksimalno 20 miliona dinara za projekte u ostalim jedinicama lokalne samouprave.

Projekti u zgradama za koje se dodeljuju bespovratna sredstva iz budžetskog fonda obuhvataju ugranju kotlova na biomasu; unapređenje sistema grejanja i sistema za klimatizaciju, uključujući ugradnju toplotnih pumpi; zamenu prozora i vrata i radove na izolaciji; modernizaciju unutrašnjeg osvetljenja; i instalaciju solarnih kolektora za grejanje potrošne tople vode.

Svi projekti javnog i unutrašnjeg osvetljenja moraju da predvide ugradnju LED sijalica kao izvora svetlosti.

Rok za dostavu priijava je 4. jul do 15.00 časova.

Jedinice lokalne samouprave čiji projekti budu izabrani imaju rok od 45 dana od dana potpisivanja ugovora sa ministarstvom za objavu poziva za podnošenje ponuda za odabir izvođača radova.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija INEKP 2030 ciljati smanjenje emisija 40 3

Srbija će u INEKP-u za 2030. ciljati smanjenje emisija od 40,3 odsto

27 јула 2022 - Srbija je predstavila preliminarne ciljeve za integrisani nacionalni energetski i klimatski plan pred pokretanje javne rasprave

Mala i srednja preduzeca BiH prijave subvencije energetsku efikasnost zelenu energiju

Mala i srednja preduzeća u BiH mogu da se prijave za subvencije za energetsku efikasnost, zelenu energiju

19 јула 2022 - MSP u Bosni i Hercegovini mogu do 12. avgusta da se prijave za sufinansiranje za energetsku efikasnost, obnovljive izvore i energetske preglede

Fond zeleni razvoj 2021 rekordni rast

Fond za zeleni razvoj 2021. ostvario rekordni rast

13 јула 2022 - GGF je objavio da je 2021. ostvario najveći neto rast svog portfelja do sada, na 1,3 milijarde evra u zelenim zajmovima

Slovenija upozorila potrosace gasnu krizu

Slovenija upozorila potrošače na gasnu krizu

12 јула 2022 - Snabdevanje gasom u Sloveniji je nesmetano, ali Agencija za energiju upozorava na poremećaje ukoliko se smanje isporuke iz Rusije