Električna energija

Nikola Rovčanin novi direktor Elektroprivrede Crne Gore

nikola rovcanin epcg direktor

Slika. Demokratska Crna Gora

Objavljeno

25.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nikola Rovčanin novi je direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) umesto Igora Noveljića, koji je tu funkciju obavljao od jula 2017. godine.

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore na 52. vanrednoj sednici, razrešio je izvršnog direktora Igora Noveljića i imenovao, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Statutom EPCG, izvršnog direktora Nikolu Rovčanina, saopštio je EPCG.

Igor Noveljić je na funkciju direktora došao posle odluke italijanske kompanije A2A da proda većinski udeo u EPCG, koji je kasnije otkupila Vlada Crne Gore, dok je Nikola Rovčanin izabran nekoliko meseci posle promene vlasti u Crnoj Gori i izbora nove Vlade.

Kako je saopštio EPCG, Rovčanin (rođen 1984.)  je po zanimanju diplomirani pravnik.

“Od 2014. godine odbornik je u Skupštini Opštine Pljevlja. Od 2009. godine zaposlen je u “Vodovodu” Pljevlja, gde je obavljao poslove pravnog referenta, sekretara Upravnog odbora, rukovodioca Sektora za opšte, pravne i kadrovske poslove i savjetnika za pravne poslove. Više od deceniju zastupa preduzeće pred sudovima i državnim organima. Bio je aktivan u sindikalnim organizacijama na državnom i lokalnom nivou”, naveo je EPCG.

Rovčanin je član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore.

Odbor direktora izrazio je očekivanje da će novoizabrani izvršni direktor, zajedno sa svojim timom, mnogo uspešnije upravljati kompanijom u cilju ostvarivanja pozitivnih rezultata nacionalne elektroenergetske kompanije.

Tagovi: ,

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Solarni paneli i toplotne pumpe za dekarbonizaciju poslovanja: 5 primera firmi iz BiH

04 August 2021 - Instaliranjem solarnih panela i toplotnih pumpi firme će preći sa fosilnih goriva na zelenu energiju i smanjiti svoje troškove.

jelena matejic intervju balkan green energy news vetroparkovi banat

Elektromreža Srbije spremna da priključi vetroparkove snage 2,8 GW u Banatu

04 August 2021 - Jelena Matejić, direktorka Elektromreže Srbije, u intervjuu za Balkan Green Energy News govorila je o spremnosti kompanije za energetsku tranziciju.

Bugarska nagovestila mogucnost prestanka upotrebe uglja 2025 Maritsa iztok

Bugarska nagovestila mogućnost prestanka upotrebe uglja 2025. godine

03 August 2021 - Trenutna verzija Nacionalnog plana za oporavak i otpornost mogla bi dovesti do naglog ukidanja upotrebe uglja usled zatvaranja kompleksa Maritsa iztok

EMS konsultanta dalekovoda Obrenovac Bajina Basta

EMS traži konsultanta za izgradnju dalekovoda Obrenovac – Bajina Bašta

01 August 2021 - EMS će odabrati konsultantsku firmu za projekat dvosistemskog nadzemnog dalekovoda od 400 kilovolti između Obrenovca i Bajine Bašte