Električna energija

Nikola Rovčanin novi direktor Elektroprivrede Crne Gore

nikola rovcanin epcg direktor

Slika. Demokratska Crna Gora

Objavljeno

25.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nikola Rovčanin novi je direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) umesto Igora Noveljića, koji je tu funkciju obavljao od jula 2017. godine.

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore na 52. vanrednoj sednici, razrešio je izvršnog direktora Igora Noveljića i imenovao, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Statutom EPCG, izvršnog direktora Nikolu Rovčanina, saopštio je EPCG.

Igor Noveljić je na funkciju direktora došao posle odluke italijanske kompanije A2A da proda većinski udeo u EPCG, koji je kasnije otkupila Vlada Crne Gore, dok je Nikola Rovčanin izabran nekoliko meseci posle promene vlasti u Crnoj Gori i izbora nove Vlade.

Kako je saopštio EPCG, Rovčanin (rođen 1984.)  je po zanimanju diplomirani pravnik.

„Od 2014. godine odbornik je u Skupštini Opštine Pljevlja. Od 2009. godine zaposlen je u „Vodovodu“ Pljevlja, gde je obavljao poslove pravnog referenta, sekretara Upravnog odbora, rukovodioca Sektora za opšte, pravne i kadrovske poslove i savjetnika za pravne poslove. Više od deceniju zastupa preduzeće pred sudovima i državnim organima. Bio je aktivan u sindikalnim organizacijama na državnom i lokalnom nivou“, naveo je EPCG.

Rovčanin je član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore.

Odbor direktora izrazio je očekivanje da će novoizabrani izvršni direktor, zajedno sa svojim timom, mnogo uspešnije upravljati kompanijom u cilju ostvarivanja pozitivnih rezultata nacionalne elektroenergetske kompanije.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

crna gora izvoz struje energetski bilans he piva

Struja je najznačajnija izvozna roba Crne Gore – BiH najveći kupac u 2023.

25. mart 2021. - Očekuje se da ukupni višak električne energije za izvoz ove godine dostigne 818 GWh, dok se naredne godine planira suficit od 482 GWh

. Leave empty if the image is purely decorative.

Italija se vraća nuklearnoj energiji pomoću malih modularnih reaktora

25. mart 2021. - Italija je odobrila 135 miliona evra za istraživanja na polju nuklearne energije, s fokusom na tehnologiji malih modularnih reaktora

naftni giganti total bp solar mercom izvestaj

Lista 10 najvećih investitora u solarne elektrane na svetu – a na vrhu naftni gigant

25. mart 2021. - Među deset najvećih investitora u solar su i ogranci industrijskih i energetskih konglomerata, kao i kompanija za upravljanje imovinom, ali i firme koje se bave samo zelenom energijom

lopare skola vuk karadzic solarna elektrana reset

Škola iz Lopara prvi prozjumer u BiH

25. mart 2021. - Lopare nastavljaju da prave pionirske korake u korišćenju obnovljive energije i sprovođenju energetske tranzicije u BiH i na Zapadnom Balkanu