Električna energija

Nikola Rovčanin novi direktor Elektroprivrede Crne Gore

nikola rovcanin epcg direktor

Slika. Demokratska Crna Gora

Objavljeno

25.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nikola Rovčanin novi je direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) umesto Igora Noveljića, koji je tu funkciju obavljao od jula 2017. godine.

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore na 52. vanrednoj sednici, razrešio je izvršnog direktora Igora Noveljića i imenovao, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Statutom EPCG, izvršnog direktora Nikolu Rovčanina, saopštio je EPCG.

Igor Noveljić je na funkciju direktora došao posle odluke italijanske kompanije A2A da proda većinski udeo u EPCG, koji je kasnije otkupila Vlada Crne Gore, dok je Nikola Rovčanin izabran nekoliko meseci posle promene vlasti u Crnoj Gori i izbora nove Vlade.

Kako je saopštio EPCG, Rovčanin (rođen 1984.)  je po zanimanju diplomirani pravnik.

„Od 2014. godine odbornik je u Skupštini Opštine Pljevlja. Od 2009. godine zaposlen je u „Vodovodu“ Pljevlja, gde je obavljao poslove pravnog referenta, sekretara Upravnog odbora, rukovodioca Sektora za opšte, pravne i kadrovske poslove i savjetnika za pravne poslove. Više od deceniju zastupa preduzeće pred sudovima i državnim organima. Bio je aktivan u sindikalnim organizacijama na državnom i lokalnom nivou“, naveo je EPCG.

Rovčanin je član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore.

Odbor direktora izrazio je očekivanje da će novoizabrani izvršni direktor, zajedno sa svojim timom, mnogo uspešnije upravljati kompanijom u cilju ostvarivanja pozitivnih rezultata nacionalne elektroenergetske kompanije.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

BIG Shopping Centers grupa vetroelektrane Rumuniji 109 miliona evra

BIG Shopping Centers grupa pokreće projekat vetroelektrane u Rumuniji od 109 miliona evra

08 децембра 2021 - BIG Shopping Centers preuzima projekat vetroelektrane kapaciteta 102 megavata u Rumuniji, u značajnom iskoraku ka obnovljivoj energiji

energetski ugrozeni kupci energetsko siromastvo Kosovo Srbija Crna Gora

Najviše energetski ugroženih kupaca u regionu ima Kosovo*, a najmanje Crna Gora

07 децембра 2021 - Najnovija studija Energetske zajednice otkriva koliko građana je energetski siromašno, kao i greške zbog kojih pomoć ne stiže do svih kojima je potrebna

Etmax dobio koncesiju za gradnju solarne elektrane u BiH

Etmax dobio koncesiju za gradnju solarne elektrane u BiH

06 децембра 2021 - Solarna elektrana Nevesinje bi trebalo da bude treća velika fotonaposnka elektrana u Hercegovini

GEK Terna prodaje zelene obveznice za 300 miliona evra uz obavezu da smanji emisije

Grčka GEK Terna prodaje zelene obveznice, kupcima garantuje smanjenje emisija

06 децембра 2021 - Grčki građevinski i energetski gigant GEK Terna se sprema da plasira obične obveznice s klauzulom vezanom za održivost