Električna energija

Nikola Rovčanin novi direktor Elektroprivrede Crne Gore

nikola rovcanin epcg direktor

Slika. Demokratska Crna Gora

Objavljeno

25.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nikola Rovčanin novi je direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) umesto Igora Noveljića, koji je tu funkciju obavljao od jula 2017. godine.

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore na 52. vanrednoj sednici, razrešio je izvršnog direktora Igora Noveljića i imenovao, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Statutom EPCG, izvršnog direktora Nikolu Rovčanina, saopštio je EPCG.

Igor Noveljić je na funkciju direktora došao posle odluke italijanske kompanije A2A da proda većinski udeo u EPCG, koji je kasnije otkupila Vlada Crne Gore, dok je Nikola Rovčanin izabran nekoliko meseci posle promene vlasti u Crnoj Gori i izbora nove Vlade.

Kako je saopštio EPCG, Rovčanin (rođen 1984.)  je po zanimanju diplomirani pravnik.

„Od 2014. godine odbornik je u Skupštini Opštine Pljevlja. Od 2009. godine zaposlen je u „Vodovodu“ Pljevlja, gde je obavljao poslove pravnog referenta, sekretara Upravnog odbora, rukovodioca Sektora za opšte, pravne i kadrovske poslove i savjetnika za pravne poslove. Više od deceniju zastupa preduzeće pred sudovima i državnim organima. Bio je aktivan u sindikalnim organizacijama na državnom i lokalnom nivou“, naveo je EPCG.

Rovčanin je član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore.

Odbor direktora izrazio je očekivanje da će novoizabrani izvršni direktor, zajedno sa svojim timom, mnogo uspešnije upravljati kompanijom u cilju ostvarivanja pozitivnih rezultata nacionalne elektroenergetske kompanije.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

25. mart 2021. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

25. mart 2021. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

25. mart 2021. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

25. mart 2021. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu