x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Letnja škola Energetske zajednice u Češkoj prima prijave za ovu godinu

27.01.2020. | Komentari: 0Autor:

Foto: Energetska zajednica
Letnja škola Energetske zajednice u Češkoj prima prijave za ovu godinu

Domaćin petog uzastopnog naučnoistraživačkog okupljanja pod okriljem Energetske zajednice biće ispostava Masarikovog univerziteta u Telču. Međunarodna institucija sa sedištem u Beču pozvala je postdiplomce, istraživače iz svih polja energetike i mlade ljude koji rade u državnim institucijama, kompanijama, trustovima mozgova (tink-tenk) i nevladinom sektoru da se prijave. Letnja škola uključuje predavanja i društvene i kulturne aktivnosti.

Događaj je zakazan da se održi od 22. do 29. avgusta. Letnja škola se organizuje u saradnji Sekretarijata Energetske zajednice sa Višegradskim fondom. Ovaj češki univerzitet je u obližnjem Brnu.

U najavi je napomenuto da je reč o multidisciplinarnom programu s praktičnim pristupom i da on pokriva energetska tržišta u tranziciji i njihove izazove te da će ga voditi najistaknutiji profesionalci i akademici.

Do pet učesnika i učesnica koji nisu iz regiona Energetske zajednice će drugi put zaredom moći da prisustvuju. Gradić je na Uneskovoj listi svetskog kulturnog nasleđa.

Polaznici će saznati više o nauci, politici i regulativi vezanim za uvođenje evropskog gledišta na zakone i pravila u energetici, naglasili su organizatori. Letnja škola uparuje discipline i pristupe vezane za projekte i reforme u tom sektoru.

Akreditovana je u skladu s Evropskim sistemom prenosa i akumulacije bodova i nosi tri ECTS poena. Letnja škola Energetske zajednice je besplatna i uključuje smeštaj, ali ne i troškove prevoza.

Podržava je mreža akademskih i istraživačkih institucija iz rečenog regiona i izvan njega. Prijave će biti prihvatane zaključno sa 31. martom.

Jagelonski univerzitet i AGH univerzitet za nauku i tehnologiju iz Krakova u Poljskoj su bili zaduženi za četvrto izdanje. Poslednja letnja škola je održana od 24. do 31. avgusta 2019. godine.

Glavne teme predavanja i kursa bili su naučni, pravni, ekonomski, kulturni, politički i tehnički aspekti lanca snabdevanja u energetici. Na letnjoj školi je obično četrdesetak učesnika.

Prva letnja škola je održana 2016. u Tirani, glavnom gradu Albanije. Druga je bila u Ohridu u Makedoniji, danas Severnoj Makedoniji, a naredna u Splitu u Hrvatskoj.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.