Električna energija

Letnja škola Energetske zajednice u Češkoj prima prijave za ovu godinu

Letnja skola Energetske zajednice u Ceskoj prima prijave za ovu godinu

Foto: Energetska zajednica

Objavljeno

27.01.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Domaćin petog uzastopnog naučnoistraživačkog okupljanja pod okriljem Energetske zajednice biće ispostava Masarikovog univerziteta u Telču. Međunarodna institucija sa sedištem u Beču pozvala je postdiplomce, istraživače iz svih polja energetike i mlade ljude koji rade u državnim institucijama, kompanijama, trustovima mozgova (think tankovima) i nevladinom sektoru da se prijave. Letnja škola uključuje predavanja i društvene i kulturne aktivnosti.

Događaj je zakazan da se održi od 22. do 29. avgusta. Letnja škola se organizuje u saradnji Sekretarijata Energetske zajednice sa Višegradskim fondom. Ovaj češki univerzitet je u obližnjem Brnu.

U najavi je napomenuto da je reč o multidisciplinarnom programu s praktičnim pristupom i da on pokriva energetska tržišta u tranziciji i njihove izazove te da će ga voditi najistaknutiji profesionalci i akademici.

Do pet učesnika i učesnica koji nisu iz regiona Energetske zajednice će drugi put zaredom moći da prisustvuju. Gradić je na Uneskovoj listi svetskog kulturnog nasleđa.

Polaznici će saznati više o nauci, politici i regulativi vezanim za uvođenje evropskog gledišta na zakone i pravila u energetici, naglasili su organizatori. Letnja škola uparuje discipline i pristupe vezane za projekte i reforme u tom sektoru.

Akreditovana je u skladu s Evropskim sistemom prenosa i akumulacije bodova i nosi tri ECTS poena. Letnja škola Energetske zajednice je besplatna i uključuje smeštaj, ali ne i troškove prevoza.

Podržava je mreža akademskih i istraživačkih institucija iz rečenog regiona i izvan njega. Prijave će biti prihvatane zaključno sa 31. martom.

Jagelonski univerzitet i AGH univerzitet za nauku i tehnologiju iz Krakova u Poljskoj su bili zaduženi za četvrto izdanje. Poslednja letnja škola je održana od 24. do 31. avgusta 2019. godine.

Glavne teme predavanja i kursa bili su naučni, pravni, ekonomski, kulturni, politički i tehnički aspekti lanca snabdevanja u energetici. Na letnjoj školi je obično četrdesetak učesnika.

Prva letnja škola je održana 2016. u Tirani, glavnom gradu Albanije. Druga je bila u Ohridu u Makedoniji, danas Severnoj Makedoniji, a naredna u Splitu u Hrvatskoj.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

27. januar 2020. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

27. januar 2020. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

27. januar 2020. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije

hrvatska hrote aukcije natjecaj vetar solar

HROTE raspisao aukcije za dodelu premija za elektrane snage 607 MW

27. januar 2020. - Hrvatski operator tržišta energije raspisao je javni poziv za dostavu ponuda i dodelu premija za vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane