Električna energija

Letnja škola Energetske zajednice u Češkoj prima prijave za ovu godinu

Letnja skola Energetske zajednice u Ceskoj prima prijave za ovu godinu

Foto: Energetska zajednica

Objavljeno

27.01.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Domaćin petog uzastopnog naučnoistraživačkog okupljanja pod okriljem Energetske zajednice biće ispostava Masarikovog univerziteta u Telču. Međunarodna institucija sa sedištem u Beču pozvala je postdiplomce, istraživače iz svih polja energetike i mlade ljude koji rade u državnim institucijama, kompanijama, trustovima mozgova (tink-tenk) i nevladinom sektoru da se prijave. Letnja škola uključuje predavanja i društvene i kulturne aktivnosti.

Događaj je zakazan da se održi od 22. do 29. avgusta. Letnja škola se organizuje u saradnji Sekretarijata Energetske zajednice sa Višegradskim fondom. Ovaj češki univerzitet je u obližnjem Brnu.

U najavi je napomenuto da je reč o multidisciplinarnom programu s praktičnim pristupom i da on pokriva energetska tržišta u tranziciji i njihove izazove te da će ga voditi najistaknutiji profesionalci i akademici.

Do pet učesnika i učesnica koji nisu iz regiona Energetske zajednice će drugi put zaredom moći da prisustvuju. Gradić je na Uneskovoj listi svetskog kulturnog nasleđa.

Polaznici će saznati više o nauci, politici i regulativi vezanim za uvođenje evropskog gledišta na zakone i pravila u energetici, naglasili su organizatori. Letnja škola uparuje discipline i pristupe vezane za projekte i reforme u tom sektoru.

Akreditovana je u skladu s Evropskim sistemom prenosa i akumulacije bodova i nosi tri ECTS poena. Letnja škola Energetske zajednice je besplatna i uključuje smeštaj, ali ne i troškove prevoza.

Podržava je mreža akademskih i istraživačkih institucija iz rečenog regiona i izvan njega. Prijave će biti prihvatane zaključno sa 31. martom.

Jagelonski univerzitet i AGH univerzitet za nauku i tehnologiju iz Krakova u Poljskoj su bili zaduženi za četvrto izdanje. Poslednja letnja škola je održana od 24. do 31. avgusta 2019. godine.

Glavne teme predavanja i kursa bili su naučni, pravni, ekonomski, kulturni, politički i tehnički aspekti lanca snabdevanja u energetici. Na letnjoj školi je obično četrdesetak učesnika.

Prva letnja škola je održana 2016. u Tirani, glavnom gradu Albanije. Druga je bila u Ohridu u Makedoniji, danas Severnoj Makedoniji, a naredna u Splitu u Hrvatskoj.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija Zakon o snabdevanju elektricnom energijomdve godine zakasnjenja

Slovenija usvojila Zakon o snabdevanju električnom energijom s dve godine zakašnjenja

22 октобра 2021 - Državni zbor Slovenije je izglasao Zakon o snabdevanju električnom energijom s amandmanima koji dovode sve krajnje potrošače u jednak položaj

Crnogorska berza električne energije počinje da radi u drugoj polovini 2022.

21 октобра 2021 - Crna Gora je ugovor o osnivanju berze potpisala sa evropskom berzom EPEX SPOT i slovenačkom berzom BSP SouthPool

Prva evropska fabrika LFP baterija Subotici ElevenEs

Prva evropska fabrika LFP baterija biće izgrađena u Subotici

21 октобра 2021 - ElevenEs će proizvoditi LFP baterije za vozila i skladištenje energije u Subotici, a fabriku gradi uz pomoć sredstava EU

kelag kelkos mhe kosovo vrhovni sud zatvaranje

Kelagu na Kosovu* naloženo da skine sa mreže tri MHE

20 октобра 2021 - Vrhovni sud Kosova doneo je odluku da tri elektrane u blizini sela Dečani moraju da prestanu da rade do konačne sudske odluke