Životna sredina

Konferencija ESG in Business and Finance biće održana 26. septembra u Beogradu

Konferencija o implemantaciji strategije ESG izveštavanja

Foto: Confindustria

Objavljeno

14.09.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.09.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Konferencija „ESG in Business and Finance: Challenges and Opportunities in Serbia“ održaće se 26. septembra 2023. godine u Beogradu. Organizator konferencije je Udruženje italijanskih industrijalaca – Konfindustrija Srbija, u partnerstvu  sa Privrednom komorom Srbije, uz podršku Deloitte Risk Advisory, EIT Manufacturing i Intesa banke. Fokus konferencije čine teme: ESG izveštavanje, kreiranje korporativne strategije dekarbonizacije, primena zelenih tehnologija i implementacija CBAM.

Zamišljena u formi interaktivnog i dinamičnog dijaloga, konferencija ima za cilj da predstavi prva iskustva EU kompanija (sa fokusom na Italiju i Nemačku), kao i iz Srbije, u implementaciji strategije i ESG izveštavanja, a doneće i niz važnih tema, uključujući implementaciju EU taksonomije za održivo finansiranje, uticaj Mehanizma za prekogranično prilagođavanje ugljenika (CBAM) i integraciju ESG kriterijuma u investicione odluke finansijskih institucija. Takođe, diskutovaće se o strategijama dekarbonizacije i primeni zelenih tehnologija u upravljanju emisijom gasova sa efektom staklene bašte (GHG), uz fokus na ceo lanac snabdevanja.

Konferencija se održava u Privrednoj komori Srbije, na adresi Resavska 13 – 15, Beograd, sa početkom u 9.30.

Održivost životne sredine i društveno odgovorno poslovanje sve više dobijaju na značaju

„Održivost životne sredine i društveno odgovorno poslovanje sve više dobijaju na značaju i postaju ključ bolje budućnosti svih nas, dok se implementacija ESG principa i uspostavljanje održivog poslovanja kompanija nameću kao imperativ. Ovom konferencijom želimo da pomognemo  korporacijama i MSP da istraže i u potpunosti prihvate  instrumente ESG izveštavanja“, rekla je Irena Brajović direktora Konfindustrija Srbija.

Učešće na konferenciji potvrdili su visoki predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, predstavnici finansijskih institucija poput EBRD-a, EIB-a, kao i vodećih banaka: Intesa, Unicredit, Erste i kompanija poput Microsoft, Hemofarm, Henkel, Risalta, Energetik, RINA.

Ovo je idealna prilika da steknete duboko razumevanje ESG tema i povežete se s liderima u oblasti održivosti i finansija. Kompletan program konferencije pogledajte OVDE. 

Ne propustite priliku da budete deo ovog važnog događaja, prijavite se putem linka.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

francuske-firme-ce-graditi-prvo-beogradsko-postrojenje-za-preciscavanje-otpadnih-voda

Francuske firme će graditi prvo beogradsko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

14. septembar 2023. - Veliko postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda trebalo bi da pomogne očuvanju kvaliteta vode i biodiverziteta Dunava i Save

Zoran Lajovic Metalfe Group

Zeleni čelik iz Sremske Mitrovice – odgovorna industrija za održivu budućnost

14. septembar 2023. - Proizvodnja čelika može biti održiva i odgovorna pokazuje primer srpske kompanije Metalfer Group u čijem proizvodnom portfoliu se nalazi  i tzv. Metalfer ® Zeleni Čelik

rio-tinto-protest-jadarit

Aktivisti neće dozvoliti Rio Tintu da radi litijuma okupira najplodnije zemljište

14. septembar 2023. - Univerzitetski profesori i ekološki aktivisti upozoravaju da neće dozvoliti "korporativno zauzimanje" najplodnijeg zemljišta radi proizvodnje litijuma

Olimpijskih igara 2024, Pariz

Olimpijske igre u Parizu biće najodrživije do sada

14. septembar 2023. - Organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje se održavaju u Parizu od 26. jula do 11. avgusta tvrde da će biti najodrživije do sada