Životna sredina

Konferencija ESG in Business and Finance biće održana 26. septembra u Beogradu

Konferencija o implemantaciji strategije ESG izveštavanja

Foto: Confindustria

Objavljeno

14.09.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.09.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Konferencija „ESG in Business and Finance: Challenges and Opportunities in Serbia“ održaće se 26. septembra 2023. godine u Beogradu. Organizator konferencije je Udruženje italijanskih industrijalaca – Konfindustrija Srbija, u partnerstvu  sa Privrednom komorom Srbije, uz podršku Deloitte Risk Advisory, EIT Manufacturing i Intesa banke. Fokus konferencije čine teme: ESG izveštavanje, kreiranje korporativne strategije dekarbonizacije, primena zelenih tehnologija i implementacija CBAM.

Zamišljena u formi interaktivnog i dinamičnog dijaloga, konferencija ima za cilj da predstavi prva iskustva EU kompanija (sa fokusom na Italiju i Nemačku), kao i iz Srbije, u implementaciji strategije i ESG izveštavanja, a doneće i niz važnih tema, uključujući implementaciju EU taksonomije za održivo finansiranje, uticaj Mehanizma za prekogranično prilagođavanje ugljenika (CBAM) i integraciju ESG kriterijuma u investicione odluke finansijskih institucija. Takođe, diskutovaće se o strategijama dekarbonizacije i primeni zelenih tehnologija u upravljanju emisijom gasova sa efektom staklene bašte (GHG), uz fokus na ceo lanac snabdevanja.

Konferencija se održava u Privrednoj komori Srbije, na adresi Resavska 13 – 15, Beograd, sa početkom u 9.30.

Održivost životne sredine i društveno odgovorno poslovanje sve više dobijaju na značaju

„Održivost životne sredine i društveno odgovorno poslovanje sve više dobijaju na značaju i postaju ključ bolje budućnosti svih nas, dok se implementacija ESG principa i uspostavljanje održivog poslovanja kompanija nameću kao imperativ. Ovom konferencijom želimo da pomognemo  korporacijama i MSP da istraže i u potpunosti prihvate  instrumente ESG izveštavanja“, rekla je Irena Brajović direktora Konfindustrija Srbija.

Učešće na konferenciji potvrdili su visoki predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, predstavnici finansijskih institucija poput EBRD-a, EIB-a, kao i vodećih banaka: Intesa, Unicredit, Erste i kompanija poput Microsoft, Hemofarm, Henkel, Risalta, Energetik, RINA.

Ovo je idealna prilika da steknete duboko razumevanje ESG tema i povežete se s liderima u oblasti održivosti i finansija. Kompletan program konferencije pogledajte OVDE. 

Ne propustite priliku da budete deo ovog važnog događaja, prijavite se putem linka.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Građani Evropske unije izloženi nivou bisfenola A iznad prihvatljivog za zdravlje

Opasni bisfenol A pronađen u organizmu skoro svih ispitanika u Evropi

14. septembar 2023. - Bisefol A ima štetan efekat na ljudsko zdravlje i izaziva endokrine poremećaje, a koristi se u najvećem broju pakovanja za hranu i piće.

wise serbia nagrada Liderka odrzive energetike

Dodeljene nagrade Liderka održive energetike

14. septembar 2023. - Nagrada Liderka održive energetike se dodeljuje za izuzetne rezultate i posvećenost u procesu energetske tranzicije, demokratizacije i decentralizacije energetike u Srbiji

Carbon tax, CO2 tax, environmental and social responsibility business concept. Taxation for nature pollution. Supporting to limit climate change and globle warming problem. Controlling carbon emission

Uvođenje cene emisije ugljenika i primena EU CBAM mehanizma u Energetskoj zajednici

14. septembar 2023. - Ljubo Maćić u autorskom tekstu za Balkan Green Energy News razmatra opcije uvođenja cene emisija CO2 u članice Energetska zajednice

Aktivisti zabrinuti nakon glasanja u Evropskom parlamentu o Zakonu o kritičnim sirovinama

14. septembar 2023. - Nakon što je Evropski parlament zauzeo stav o predlogu Zakona o kritičnim sirovinama, organizacije civilnog...