Životna sredina

Još 18 dana ostalo za prijave na konkurs nemačkog Ministarstva zaštite životne sredine

Objavljeno

31.01.2020.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

31.01.2020.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Ostalo je još 18 dana za prijavljivanje na četvrti konkurs za projektne ideje, koji je pokrenulo nemačko Ministarstvo životne sredine (BMU) u okviru Evropske klimatske inicijative (EUKI) .

Po prvi put i u određenim slučajevima se za finansiranje mogu prijaviti i organizacije iz država kandidata za članstvo u EU, kao partneri u implementaciji.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 18. februar.

Svaki projekat ima mogućnost da dobije nepovratna sredstva u iznosu od 50.000 do milion evra

Pozivamo nevladine organizacije, javne institucije, akademske i obrazovne institucije, kao i druge neprofitne ustanove da dostave svoje ideje za projekte koji doprinose klimatskim akcijama u Evropi i jačaju evropsku saradnju, naveo je EUKI u saopštenju.

Trajanje projekta ne sme biti duže od 28 meseci

Svaki projekat može da dobije nepovratna sredstva između 50.000 i milion evra. Vreme u kojem se projekat mora sprovesti ne sme biti duže od 28 meseci, i mora biti završen najkasnije u martu 2023.

Evropska klimatska inicijativa organizuje konkurse za projektne ideje od 2017. godine. Dosad su finansirana 62 projekta u 25 zemalja EU.

Projekti se odnose na prekogranične obrazovne programe o klimatskim pitanjima, razvoj koncepata za urbanu biciklističku infrastrukturu, sastavljanje ideja za pravedno ukidanje korišćenja uglja, predloge za zeleni budžet EU.

U projektima učestvuje više od 160 organizacija iz EU.

Podsticanje mladih da postanu energetski skauti

 

Najbolji međunarodni i nemački energetski skauti u 2019 (slika: DIHK/Schicke)

Tako je EUKI u Bugarskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Nemačkoj i Češkoj podržao projekat Young Energy Europe. Učesnici projekta razvijaju strategije za podsticanje mladih da postanu energetski skauti i da se posvete industriji sa niskim emisijama.

Na taj način mladi profesionalci mogu da pomognu u praćenju i smanjenju potrošnje energije u svojim kompanijama.

Više članica EU mora da se suoči sa izazovom postupnog ukidanja korišćenja uglja

S druge strane, lokalne samouprave i organizacije u Bugarskoj, Grčkoj, Nemačkoj i Poljskoj rade zajedno na izazovu sa kojim mora da se suoči više članica EU – postupno ukidanje korišćenja uglja.

Cilj projekta Pravedna tranzicija za istočnu i južnu Evropu je da se razviju pojedinačne tranzicione strategije za ekonomsku transformaciju određenih regiona u Bugarskoj (jugozapadna Bugarska), Grčkoj (zapadna Makedonija) i Poljskoj (Šlezija), koje ne podrazumevaju ugalj, ali sadrže održive ekonomske aktivnosti.

Više informacija o EUKI, njenim projektima i načinu ponošenja prijava za projektno finansiranje može se pronaći na www.euki.de.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

alcazar energy daniel calderon zapadni balkan bef 2024

Alcazar planira nove akvizicije na Zapadnom Balkanu, želi da dostigne 1.000 MW

31. januar 2020. - Alcazar Energy trenutno razvija projekte vetroelektrana sa snagom od skoro 500 MW na Zapadnom Balkanu

Fortis Group siri prisustvo Balkanu preuzimanjem biogasnih elektrana Pancevu Velimir Gavrilovic Beogradski energetski forum

Fortis Group širi prisustvo na Balkanu preuzimanjem biogasnih elektrana u Pančevu

31. januar 2020. - Fortis Group kupuje dve biogasne elektrane u Pančevu, objavio je operativni direktor Velimir Gavrilović na Beogradskom energetskom forumu

Bernard NGEN Nema pametne mreze bez pametnih korisnika

Bernard (NGEN): Nema pametne mreže bez pametnih korisnika

31. januar 2020. - U energetici su potrebne pametne mreže, a ne postoji pametna mreža bez pametnih korisnika, izjavio je na Beogradskom energetskom forumu generalni direktor NGEN-a Roman Bernard

elixir matijas predojevic dekarbonizacija cirkularna ekonomija bef

Dekarbonizacija važan deo 300 miliona evra vrednog investicionog plana Elixir grupe

31. januar 2020. - Nove investicije doprineće nastavku dekarbonizacije u Elixir grupi koji je započet pre nekoliko godina, rekao je Matijas Predojević