OIE

InnoEnergy pozvao firme iz oblasti čistih tehnologija i održive energetike da se prijave za novčana sredstva

Foto: Flickr/InnoEnergy

Objavljeno

19.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

InnoEnergy, evropski pokretač za održivu energiju koji je podržao Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), pozvao je mala i srednja preduzeća (MSP) iz Srbije koja se bave čistim tehnologijama i održivom energijom da se pridruže kolegama iz ostatka Evrope i prijave se za novčana sredstva koja se dodeljuju u okviru investicione runde za 2018. godinu.

Rok za prijavljivanje za sredstva investicione runde za 2018. godinu je 4. oktobar, saopštio je InnoEnergy. Investicije se kreću od 100.000 evra do čak 5 miliona evra.

Investiciona runda je namenjena MSP sa dokazanim tehnološkim rešenjima koja će transformisati budućnost energetike u Evropi. Otkako je lansirao prvu investicionu rundu 2011. godine, InnoEnergy je investirao 190 miliona evra u projekte iz osam različitih oblasti, širom Evrope, što za rezultat ima predviđenu prodaju u vrednosti od 3 milijarde evra.

Osim investicija, InnoEnergy takmičarima nudi i dokazanu kolaborativnu inovacionu platformu kojoj se veruje, kao i pristup inovativnom energetskom ekosistemu koji se sastoji od više od 385 partnera koji nude različita inovativna energetska rešenja, navodi se u saopštenju InnoEnergy.

Među uspešnim pričama je EOLOS iz Španije, firma koja je razvila niskobudžetno rešenje za procenu energije vetra na otvorenom moru, što smanjuje finansijske rizike u vezi sa odabirom lokacije za vetropark na otvorenom moru. Rešenje španske firme pod nazivom LiDar je zapravo plutajuća bova za višekratnu upotrebu, koja se može upotrebiti na bilo kojoj lokaciji na otvorenom moru sa ciljem dobijanja tačnih i pouzdanih merenja energije vetra na do 200 metara nadmorske visine.

„Naša misija je da ubrzamo prelazak na čistu energiju u Evropi. U skladu sa tim, identifikujemo, investiramo i formiramo partnerstva sa najboljim i najpametnijim inovatorima u sektoru i pomažemo im da skaliraju svoj biznis, skrate vreme potrebno da dođu do tržišta i da na kraju krajeva komercijalizuju svoju tehnologiju“, kaže Diego Pavia, izvršni direktor InnoEnergy.

On dodaje da InnoEnergy nudi „istinsko partnerstvo“, koje se ne sastoji samo od ulaganja novčanih sredstava koja potpomažu rast partnera, već i od omogućavanja pristupa vodećoj evropskoj mreži stručnjaka za čiste tehnologije i održivu energiju i trajne marketinške podrške i drugih usluga koje stvaraju vrednost.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-subvencionise-sedam-projekata-zelenog-vodonika-720-miliona-evra

EU subvencioniše sedam projekata zelenog vodonika sa 720 miliona evra

19. septembar 2018. - Projekti zelenog vodonika odabrani su na prvoj aukciji u okviru inicijative Evropska banka za vodonik

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

19. septembar 2018. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

19. septembar 2018. - U okolini Kikinde predviđena je izgradnja dve agrosolarne elektrane: Solar Power Plant Delta i Brankov solar

Beogradski-energetski-forum-platforma-sklapanje-velikih-poslova-zelenoj-energetici-pridruzi-se

Beogradski energetski forum je platforma za sklapanje velikih poslova u zelenoj energetici – pridruži se!

19. septembar 2018. - Beogradski energetski forum je mesto za iniciranje velikih partnerstava u Jugoistočnoj Evropi i razgovore o finansiranju i prilika za domaće izvođače