OIE

InnoEnergy pozvao firme iz oblasti čistih tehnologija i održive energetike da se prijave za novčana sredstva

Foto: Flickr/InnoEnergy

Objavljeno

19.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

InnoEnergy, evropski pokretač za održivu energiju koji je podržao Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT), pozvao je mala i srednja preduzeća (MSP) iz Srbije koja se bave čistim tehnologijama i održivom energijom da se pridruže kolegama iz ostatka Evrope i prijave se za novčana sredstva koja se dodeljuju u okviru investicione runde za 2018. godinu.

Rok za prijavljivanje za sredstva investicione runde za 2018. godinu je 4. oktobar, saopštio je InnoEnergy. Investicije se kreću od 100.000 evra do čak 5 miliona evra.

Investiciona runda je namenjena MSP sa dokazanim tehnološkim rešenjima koja će transformisati budućnost energetike u Evropi. Otkako je lansirao prvu investicionu rundu 2011. godine, InnoEnergy je investirao 190 miliona evra u projekte iz osam različitih oblasti, širom Evrope, što za rezultat ima predviđenu prodaju u vrednosti od 3 milijarde evra.

Osim investicija, InnoEnergy takmičarima nudi i dokazanu kolaborativnu inovacionu platformu kojoj se veruje, kao i pristup inovativnom energetskom ekosistemu koji se sastoji od više od 385 partnera koji nude različita inovativna energetska rešenja, navodi se u saopštenju InnoEnergy.

Među uspešnim pričama je EOLOS iz Španije, firma koja je razvila niskobudžetno rešenje za procenu energije vetra na otvorenom moru, što smanjuje finansijske rizike u vezi sa odabirom lokacije za vetropark na otvorenom moru. Rešenje španske firme pod nazivom LiDar je zapravo plutajuća bova za višekratnu upotrebu, koja se može upotrebiti na bilo kojoj lokaciji na otvorenom moru sa ciljem dobijanja tačnih i pouzdanih merenja energije vetra na do 200 metara nadmorske visine.

„Naša misija je da ubrzamo prelazak na čistu energiju u Evropi. U skladu sa tim, identifikujemo, investiramo i formiramo partnerstva sa najboljim i najpametnijim inovatorima u sektoru i pomažemo im da skaliraju svoj biznis, skrate vreme potrebno da dođu do tržišta i da na kraju krajeva komercijalizuju svoju tehnologiju“, kaže Diego Pavia, izvršni direktor InnoEnergy.

On dodaje da InnoEnergy nudi „istinsko partnerstvo“, koje se ne sastoji samo od ulaganja novčanih sredstava koja potpomažu rast partnera, već i od omogućavanja pristupa vodećoj evropskoj mreži stručnjaka za čiste tehnologije i održivu energiju i trajne marketinške podrške i drugih usluga koje stvaraju vrednost.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EMBER: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

Ember: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

19. septembar 2018. - Udeo struje iz vetroelektrana i solarnih parkova je prošle godine u EU prvi put prestigao gasne elektrane

mostar solarna elektrana kordic

Grad Mostar želi da instalira solarnu elektranu za sopstvenu potrošnju

19. septembar 2018. - Samo pre par nedelja Sarajevo je najavilo nešto slično -  javno preduzeće za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora

ZEZ Sunce: Solarne elektrane u vlasništvu građana

ZEZ Sunce: Solarne elektrane u vlasništvu građana

19. septembar 2018. - Zelena energetska zadruga osnovala je prošle nedelje Evropsku zadrugu ZEZ Sunce, sa ciljem da se...

hrvatska energetska odobrenja elektrane javni pozivi

Hrvatska objavila javne pozive za gradnju 250 MW iz obnovljivih izvora

19. septembar 2018. - Javni pozivi odnose se na dodelu energetskog odobrenja za gradnju 14 solarnih elektrana i jednog vetroparka