Električna energija

Mario Gudelj novi predsednik uprave HOPS-a

Mario Gudelj novi predsednik uprave HOPS-a

Slika: HOPS

Objavljeno

19.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatski operator prenosnog sistema (HOPS) dobio je novu upravu koju predvodi Mario Gudelj, a za nove članove imenovani su Ivica Modrič i Zlatko Visković.

Prethodnom predsedniku Miroslavu Mesiću istekao je mandat, kao i dosadašnjim članovima Darku Beliću i Zdeslavu Čerini, navodi dnevnik Jutarnji list.

Gudelj je na mesto predsedavajućeg Uprave HOPS-a došao s pozicije pomoćnika direktora Sektora za razvoj, investiciju i izgradnju u kompaniji.

Modrić je prethodno bio rukovodilac jednog od odeljenja u osiječkom ogranku HOPS-a, a Zlatko Visković direktor splitskog ogranka.

Cilj nove uprave je dalje jačanje kompanije u Hrvatskoj, regionu i Evropskoj uniji, vođenje elektroenergetskog sistema države, prenos električne energije, kao i održavanje, razvoj i izgradnja prenosne mreže u cilju pouzdanog snabdevanja korisnika uz minimalne troškove i brigu o očuvanju životne sredine.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

19. april 2018. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

19. april 2018. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

19. april 2018. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

19. april 2018. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji