Električna energija

Mario Gudelj novi predsednik uprave HOPS-a

Mario Gudelj novi predsednik uprave HOPS-a

Slika: HOPS

Objavljeno

19.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatski operator prenosnog sistema (HOPS) dobio je novu upravu koju predvodi Mario Gudelj, a za nove članove imenovani su Ivica Modrič i Zlatko Visković.

Prethodnom predsedniku Miroslavu Mesiću istekao je mandat, kao i dosadašnjim članovima Darku Beliću i Zdeslavu Čerini, navodi dnevnik Jutarnji list.

Gudelj je na mesto predsedavajućeg Uprave HOPS-a došao s pozicije pomoćnika direktora Sektora za razvoj, investiciju i izgradnju u kompaniji.

Modrić je prethodno bio rukovodilac jednog od odeljenja u osiječkom ogranku HOPS-a, a Zlatko Visković direktor splitskog ogranka.

Cilj nove uprave je dalje jačanje kompanije u Hrvatskoj, regionu i Evropskoj uniji, vođenje elektroenergetskog sistema države, prenos električne energije, kao i održavanje, razvoj i izgradnja prenosne mreže u cilju pouzdanog snabdevanja korisnika uz minimalne troškove i brigu o očuvanju životne sredine.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

danski-gigant-dekarbonizacija-vetroparkovi-na-vodi

Danski gigant u gradnji vetroparkova na vodi traži od dobavljača da najkasnije 2025. pređu na zelenu struju

17 августа 2022 - Ørsted je saopštio da je postao prva energetska kompanija u svetu koja je zatražila od svih dobavljača da koriste samo zelenu struju

Slovenacki Petrol vetroelektrane Dazlina 35 MW Hrvatskoj

Slovenački Petrol napreduje s projektom vetroelektrane od 35 MW u Hrvatskoj

17 августа 2022 - Petrol namerava da izgradi vetropark Dazlina u Tisnom u Dalmaciji, za koji je u toku javna rasprava o studiji uticaja na životnu sredinu

BIG Shopping Centers kupio projekat solarne elektrane od 70 megavata u Severnoj Makedoniji

BIG Shopping Centers kupio projekat solarne elektrane od 70 megavata u Severnoj Makedoniji

16 августа 2022 - Izraelska kompanija BIG Shopping Centers preuzima fotonaponski projekat u Severnoj Makedoniji procenjene vrednosti 53 miliona evra

javni-poziv-solarni-paneli-krov-ers

ERS raspisao javni poziv domaćinstvima za kreditiranje ugradnje solarnih panela

16 августа 2022 - Javni poziv je raspisan sa ciljem da 50.000 domaćinstava u Republici Srpskoj postavi fotonaponske sisteme na krovovima i tako postanu prozjumeri