Električna energija

Mario Gudelj novi predsednik uprave HOPS-a

Mario Gudelj novi predsednik uprave HOPS-a

Slika: HOPS

Objavljeno

19.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatski operator prenosnog sistema (HOPS) dobio je novu upravu koju predvodi Mario Gudelj, a za nove članove imenovani su Ivica Modrič i Zlatko Visković.

Prethodnom predsedniku Miroslavu Mesiću istekao je mandat, kao i dosadašnjim članovima Darku Beliću i Zdeslavu Čerini, navodi dnevnik Jutarnji list.

Gudelj je na mesto predsedavajućeg Uprave HOPS-a došao s pozicije pomoćnika direktora Sektora za razvoj, investiciju i izgradnju u kompaniji.

Modrić je prethodno bio rukovodilac jednog od odeljenja u osiječkom ogranku HOPS-a, a Zlatko Visković direktor splitskog ogranka.

Cilj nove uprave je dalje jačanje kompanije u Hrvatskoj, regionu i Evropskoj uniji, vođenje elektroenergetskog sistema države, prenos električne energije, kao i održavanje, razvoj i izgradnja prenosne mreže u cilju pouzdanog snabdevanja korisnika uz minimalne troškove i brigu o očuvanju životne sredine.

Tagovi:

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mervar Slovenija datum prestanka upotrebe uglja

Mervar: Slovenija da što pre odredi datum prestanka upotrebe uglja

19 April 2021 - TEŠ, jedina termoelektrana na ugalj u Sloveniji, imaće ove godine gubitak do 150 miliona evra, kaže generalni direktor ELES-a Aleksander Mervar

elektrane-ugalj-kina-emisije

Klimatski cilj Kine zahteva zatvaranje skoro 600 elektrana na ugalj

17 April 2021 - Da bi dostigla nulte neto emisije gasova sa efektom staklene bašte do 2060. godine, Kina bi morala da zatvori skoro 600 elektrana na ugalj u narednih 10 godina.

Evropska komisija Srbija BiH 2020 proizvodnju struje iz uglja

Evropska komisija: Srbija i BiH 2020. povećale proizvodnju struje iz uglja

13 April 2021 - Učinak termoelektrana na ugalj pao je prošle godine 22 odsto u EU, dok je Srbija na tom polju povećala proizvodnju za četiri, a BiH za osam odsto

vladimir cadjenovic cedis direktor

Vladimir Čađenović novi direktor crnogorskog CEDIS-a

13 April 2021 - Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema razrešio je izvršnog direktora Zorana Đukanovića i imenovao Vladimira Čađenovića.