Električna energija

Mario Gudelj novi predsednik uprave HOPS-a

Mario Gudelj novi predsednik uprave HOPS-a

Slika: HOPS

Objavljeno

19.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatski operator prenosnog sistema (HOPS) dobio je novu upravu koju predvodi Mario Gudelj, a za nove članove imenovani su Ivica Modrič i Zlatko Visković.

Prethodnom predsedniku Miroslavu Mesiću istekao je mandat, kao i dosadašnjim članovima Darku Beliću i Zdeslavu Čerini, navodi dnevnik Jutarnji list.

Gudelj je na mesto predsedavajućeg Uprave HOPS-a došao s pozicije pomoćnika direktora Sektora za razvoj, investiciju i izgradnju u kompaniji.

Modrić je prethodno bio rukovodilac jednog od odeljenja u osiječkom ogranku HOPS-a, a Zlatko Visković direktor splitskog ogranka.

Cilj nove uprave je dalje jačanje kompanije u Hrvatskoj, regionu i Evropskoj uniji, vođenje elektroenergetskog sistema države, prenos električne energije, kao i održavanje, razvoj i izgradnja prenosne mreže u cilju pouzdanog snabdevanja korisnika uz minimalne troškove i brigu o očuvanju životne sredine.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

he-dabar-dokapitalizacija-odluka-het

Odložena odluka o dokapitalizaciji HET-a za gradnju HE Dabar

24 јануара 2022 - Dorađeni predlog koncepta dokapitalizacije bi prema najavama iz HET-a trebalo da bude spreman najkasnije tokom sledećeg meseca.

Konferencija Privreda Srbije na trzistu elektricne energije, Beograd 22. februar 2022. godine

Konferencija Privreda Srbije na tržištu električne energije održava se 22. februara u Beogradu

20 јануара 2022 - 22. februara u Beogradu portal Balkan Green Energy News organizuje konferenciju o perspektivama tržišta električne energije u Srbiji u narednih nekoliko godina, kao i o novim ulogama učesnika na tržištu.

Axpo-Poljska-PPA-solar

Švajcarski Axpo potpisao ugovor o otkupu struje iz 300 MWp solara u Poljskoj

19 јануара 2022 - Axpo Polska preuzeće svu proizvodnju iz ovih solarnih elektrana od 2022. do 2026. godine, kao i balansnu odgovornost.

Medunarodne institucije Vlade Srbije odlaze primenu Zakona OIE

Međunarodne institucije tražile od Vlade Srbije da ne odlaže primenu Zakona o korišćenju OIE

19 јануара 2022 - Reagujući na zahteve EMS-a i EPS-a, tri međunarodne institucije navode da bi Srbija promenom Zakona o korišćenju OIE izneverila investitore