OIE

Hrvatska se prvi put predstavlja na WindEurope konferenciji

Foto: WindEurope

Objavljeno

29.03.2019.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

29.03.2019.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Od 2. do 4. aprila u Bilbau će se održati WindEurope 2019 Conference & Exhibition, najveći i najznačajniji ovogodišnji evropski događaj na polju korišćenja energije vetra, koji će okupiti ključne evropske institucije i evropsku privredu ovog sektora. Prvi put će se na ovom vodećem međunarodnom skupu pozdravnim govorom obratiti i jedan ministar iz Hrvatske – ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, saopštilo je udruženje Obnovljivi izvori energije Hrvatske.

Dolazak na WindEurope 2019 Conference & Exhibition najavilo je više od 7.000 učesnika. Na konferenciji će učestvovati 300 govornika, uključujući ministre energetike.

Među ciljevima konferencije je umrežavanje i oblikovanje vizije budućnosti Evrope, gde je uz trenutne rasprave o klimatskim promenama koje dramatično podižu svest građana, potrebna i hitna akcija za dekarbonizaciju energetskog miksa, navodi se u saopštenju.

Udruženje Obnovljivi izvori energije Hrvatske (OIEH) organizuje učešće hrvatskih predstavnika na WindEurope 2019 Conference & Exhibition sa ciljem da prvi put predstavi znanje i iskustvo Hrvatske na području korišćenja energije vjetra.

OIEH na WindEurope konferenciji organizuje i dva panela pod nazivom South East Europe in Focus (Jugoistočna Evropa u fokusu), u kojima učestvuju najpriznatiji hrvatski stručnjaci i privrednici, zajedno sa predstavnicima evropskih institucija i svetskih korporacija.

Moderator prvog panela, sa temom System integration of wind energy in South East Europe, je Neven Duić, profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB) i predsednik Međunarodnog centra za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) iz Zagreba.

Na drugom panelu, sa temom Projects of common interest in South East Europe, učestvuje i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Udruženje OIEH ovom prilikom takođe prvi put okuplja i predstavlja hrvatske kompanije na zajedničkom izložbenom prostoru sa željom da pokaže ukupni značaj i vrednost kompanija koje poseduju znanje i iskustvo u radu na projektima OIE, posebno energije vetra, kao i njihove aktivnosti i planove na tom području. Uz njih će se predstaviti i kompanije koje u Hrvatskoj posluju kroz svoje podružnice.

Predstaviće se HEP, HOPS, HROTE, IGH, Zagrebtrans, Kamgrad, AMPnet, FRACTAL, HELB, ENCRO, Terra Purus, C.E.M.P., Acciona Energija, RP Global projekti, Megajoule Adria, Petrol i TECOI, Selan, Norinco i Energija projekt, Akuo energy MED, Enlight Renewable Energy i Eco Wind.

Uz predstavljanje na WindEurope 2019 Conference and Exhibition u Bilbau OIEH najavljuje i prvu regionalnu konferenciju Dani dobrog vjetra koja će se 13. i 14. juna ove godine održati u Vodicama, koju će realizovati u partnerstvu s WindEurope, a na kojoj će učesnici iz regiona podeliti svoje iskustvo i znanje koje imaju u razvoju i realizaciji projekata vetroenergije.

Važnost prvog ovakvog predstavljanja Hrvatske na WindEurope konferenciji i izložbenom sajmu, prepoznalo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pod čijim se pokroviteljstvom ono i odvija, saopštilo je udruženje OIEH, koje okuplja proizvođače električne energije iz obnovljivih izvora.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

29. mart 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

29. mart 2019. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

29. mart 2019. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

29. mart 2019. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije