Električna energija

Hitachi ABB Power Grids i KOSTT potpisali ugovor vredan 4,7 miliona evra

Hitachi ABB Power Grids i KOSTT potpisali ugovor vredan 4,7 miliona evra

Slika: KOSTT

Objavljeno

01.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

ABB Power Grids Zagreb, ćerka firma kompanije Hitachi ABB Power Grids, i KOST, operator prenosnog sistema Kosova*, potpisali su ugovor vredan 4,7 miliona evra za realizaciji projekta izgradnje nove trafostanice 110/35/10 (20) kV Uroševac 3.

Ugovor između kompanije ABB Power Grids Zagreb i KOSTT-a potpisali su Mustafe Hasani, izvršni direktor kosovskog operatora prenosne mreže, i Nina Dusper Sušić, direktorka firme Balkan Cluster Hitachi ABB Power Grids.

Hitachi ABB Power Grids, zajednička firma kompanija Hitachi Ltd. i ABB Ltd, u regionu posluje objedinjeno u Balkan Cluster, koji obuhvata sedam zemalja – Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo*, Severnu Makedoniju i Srbiju.

Nina Dusper Sušić: Cilj nam je modernizovati energetske mreže i primeniti inovativna rešenja

„Veliko mi je zadovoljstvo nastaviti dugogodišnju suradnju koju imamo sa KOSTT-om. Drago nam je da možemo sudjelovati u stvaranju stabilnosti energetskih mreža i u razvoju općine Ferizaj.  Cilj nam je modernizirati energetske mreže i implementirati inovativna rješenja za energetsku transformaciju i digitalizaciju“, izjavila je Nina Dusper Sušić.

Kako je KOSTT saopštio, gradnja trafostanice Uroševac 3, trebalo bi da bude završena u roku od 24 meseca. Kapitalna investicija predviđa izgradnju nove trafostanice u opštini Uroševac i ugradnju energetskog transformatora snage 40 MVA.

Projekat će imati značajan uticaj na povećanje sigurnosti i kvaliteta snabdevanja električnom energijom

Izgradnja trafostanice značajno će povećati bezbednost i kvalitet snabdevanja električnom energijom na teritoriji opštine Uroševac i obezbediti uslove za dalji ekonomski razvoj ove opštine i okolnih područja, naveo je KOSTT.

Mustafe Hasani, generalni direktor KOSTT-a, izjavio je da je cilj ove firma da obezbedi kvalitetne usluge svim korisnicima prenosne mreže kroz dugoročno planiranje razvoja i odgovarajuće investicije. Na taj način, kako je dodao, KOSTT doprinosi razvoju energetskog sektora na Kosovu* kao ključnog stuba ekonomskog i socijalnog razvoja.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

BIG Shopping Centers grupa vetroelektrane Rumuniji 109 miliona evra

BIG Shopping Centers grupa pokreće projekat vetroelektrane u Rumuniji od 109 miliona evra

08 децембра 2021 - BIG Shopping Centers preuzima projekat vetroelektrane kapaciteta 102 megavata u Rumuniji, u značajnom iskoraku ka obnovljivoj energiji

energetski ugrozeni kupci energetsko siromastvo Kosovo Srbija Crna Gora

Najviše energetski ugroženih kupaca u regionu ima Kosovo*, a najmanje Crna Gora

07 децембра 2021 - Najnovija studija Energetske zajednice otkriva koliko građana je energetski siromašno, kao i greške zbog kojih pomoć ne stiže do svih kojima je potrebna

Etmax dobio koncesiju za gradnju solarne elektrane u BiH

Etmax dobio koncesiju za gradnju solarne elektrane u BiH

06 децембра 2021 - Solarna elektrana Nevesinje bi trebalo da bude treća velika fotonaposnka elektrana u Hercegovini

GEK Terna prodaje zelene obveznice za 300 miliona evra uz obavezu da smanji emisije

Grčka GEK Terna prodaje zelene obveznice, kupcima garantuje smanjenje emisija

06 децембра 2021 - Grčki građevinski i energetski gigant GEK Terna se sprema da plasira obične obveznice s klauzulom vezanom za održivost