Električna energija

Hitachi ABB Power Grids i KOSTT potpisali ugovor vredan 4,7 miliona evra

Hitachi ABB Power Grids i KOSTT potpisali ugovor vredan 4,7 miliona evra

Slika: KOSTT

Objavljeno

01.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

ABB Power Grids Zagreb, ćerka firma kompanije Hitachi ABB Power Grids, i KOST, operator prenosnog sistema Kosova*, potpisali su ugovor vredan 4,7 miliona evra za realizaciji projekta izgradnje nove trafostanice 110/35/10 (20) kV Uroševac 3.

Ugovor između kompanije ABB Power Grids Zagreb i KOSTT-a potpisali su Mustafe Hasani, izvršni direktor kosovskog operatora prenosne mreže, i Nina Dusper Sušić, direktorka firme Balkan Cluster Hitachi ABB Power Grids.

Hitachi ABB Power Grids, zajednička firma kompanija Hitachi Ltd. i ABB Ltd, u regionu posluje objedinjeno u Balkan Cluster, koji obuhvata sedam zemalja – Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo*, Severnu Makedoniju i Srbiju.

Nina Dusper Sušić: Cilj nam je modernizovati energetske mreže i primeniti inovativna rešenja

“Veliko mi je zadovoljstvo nastaviti dugogodišnju suradnju koju imamo sa KOSTT-om. Drago nam je da možemo sudjelovati u stvaranju stabilnosti energetskih mreža i u razvoju općine Ferizaj.  Cilj nam je modernizirati energetske mreže i implementirati inovativna rješenja za energetsku transformaciju i digitalizaciju”, izjavila je Nina Dusper Sušić.

Kako je KOSTT saopštio, gradnja trafostanice Uroševac 3, trebalo bi da bude završena u roku od 24 meseca. Kapitalna investicija predviđa izgradnju nove trafostanice u opštini Uroševac i ugradnju energetskog transformatora snage 40 MVA.

Projekat će imati značajan uticaj na povećanje sigurnosti i kvaliteta snabdevanja električnom energijom

Izgradnja trafostanice značajno će povećati bezbednost i kvalitet snabdevanja električnom energijom na teritoriji opštine Uroševac i obezbediti uslove za dalji ekonomski razvoj ove opštine i okolnih područja, naveo je KOSTT.

Mustafe Hasani, generalni direktor KOSTT-a, izjavio je da je cilj ove firma da obezbedi kvalitetne usluge svim korisnicima prenosne mreže kroz dugoročno planiranje razvoja i odgovarajuće investicije. Na taj način, kako je dodao, KOSTT doprinosi razvoju energetskog sektora na Kosovu* kao ključnog stuba ekonomskog i socijalnog razvoja.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Solarni paneli i toplotne pumpe za dekarbonizaciju poslovanja: 5 primera firmi iz BiH

04 August 2021 - Instaliranjem solarnih panela i toplotnih pumpi firme će preći sa fosilnih goriva na zelenu energiju i smanjiti svoje troškove.

jelena matejic intervju balkan green energy news vetroparkovi banat

Elektromreža Srbije spremna da priključi vetroparkove snage 2,8 GW u Banatu

04 August 2021 - Jelena Matejić, direktorka Elektromreže Srbije, u intervjuu za Balkan Green Energy News govorila je o spremnosti kompanije za energetsku tranziciju.

Bugarska nagovestila mogucnost prestanka upotrebe uglja 2025 Maritsa iztok

Bugarska nagovestila mogućnost prestanka upotrebe uglja 2025. godine

03 August 2021 - Trenutna verzija Nacionalnog plana za oporavak i otpornost mogla bi dovesti do naglog ukidanja upotrebe uglja usled zatvaranja kompleksa Maritsa iztok

EMS konsultanta dalekovoda Obrenovac Bajina Basta

EMS traži konsultanta za izgradnju dalekovoda Obrenovac – Bajina Bašta

01 August 2021 - EMS će odabrati konsultantsku firmu za projekat dvosistemskog nadzemnog dalekovoda od 400 kilovolti između Obrenovca i Bajine Bašte