Električna energija

Hitachi ABB Power Grids i KOSTT potpisali ugovor vredan 4,7 miliona evra

Hitachi ABB Power Grids i KOSTT potpisali ugovor vredan 4,7 miliona evra

Slika: KOSTT

Objavljeno

01.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

ABB Power Grids Zagreb, ćerka firma kompanije Hitachi ABB Power Grids, i KOST, operator prenosnog sistema Kosova*, potpisali su ugovor vredan 4,7 miliona evra za realizaciji projekta izgradnje nove trafostanice 110/35/10 (20) kV Uroševac 3.

Ugovor između kompanije ABB Power Grids Zagreb i KOSTT-a potpisali su Mustafe Hasani, izvršni direktor kosovskog operatora prenosne mreže, i Nina Dusper Sušić, direktorka firme Balkan Cluster Hitachi ABB Power Grids.

Hitachi ABB Power Grids, zajednička firma kompanija Hitachi Ltd. i ABB Ltd, u regionu posluje objedinjeno u Balkan Cluster, koji obuhvata sedam zemalja – Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo*, Severnu Makedoniju i Srbiju.

Nina Dusper Sušić: Cilj nam je modernizovati energetske mreže i primeniti inovativna rešenja

“Veliko mi je zadovoljstvo nastaviti dugogodišnju suradnju koju imamo sa KOSTT-om. Drago nam je da možemo sudjelovati u stvaranju stabilnosti energetskih mreža i u razvoju općine Ferizaj.  Cilj nam je modernizirati energetske mreže i implementirati inovativna rješenja za energetsku transformaciju i digitalizaciju”, izjavila je Nina Dusper Sušić.

Kako je KOSTT saopštio, gradnja trafostanice Uroševac 3, trebalo bi da bude završena u roku od 24 meseca. Kapitalna investicija predviđa izgradnju nove trafostanice u opštini Uroševac i ugradnju energetskog transformatora snage 40 MVA.

Projekat će imati značajan uticaj na povećanje sigurnosti i kvaliteta snabdevanja električnom energijom

Izgradnja trafostanice značajno će povećati bezbednost i kvalitet snabdevanja električnom energijom na teritoriji opštine Uroševac i obezbediti uslove za dalji ekonomski razvoj ove opštine i okolnih područja, naveo je KOSTT.

Mustafe Hasani, generalni direktor KOSTT-a, izjavio je da je cilj ove firma da obezbedi kvalitetne usluge svim korisnicima prenosne mreže kroz dugoročno planiranje razvoja i odgovarajuće investicije. Na taj način, kako je dodao, KOSTT doprinosi razvoju energetskog sektora na Kosovu* kao ključnog stuba ekonomskog i socijalnog razvoja.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

elektrane-ugalj-kina-emisije

Klimatski cilj Kine zahteva zatvaranje skoro 600 elektrana na ugalj

17 April 2021 - Da bi dostigla nulte neto emisije gasova sa efektom staklene bašte do 2060. godine, Kina bi morala da zatvori skoro 600 elektrana na ugalj u narednih 10 godina.

Evropska komisija Srbija BiH 2020 proizvodnju struje iz uglja

Evropska komisija: Srbija i BiH 2020. povećale proizvodnju struje iz uglja

13 April 2021 - Učinak termoelektrana na ugalj pao je prošle godine 22 odsto u EU, dok je Srbija na tom polju povećala proizvodnju za četiri, a BiH za osam odsto

vladimir cadjenovic cedis direktor

Vladimir Čađenović novi direktor crnogorskog CEDIS-a

13 April 2021 - Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema razrešio je izvršnog direktora Zorana Đukanovića i imenovao Vladimira Čađenovića.

Gradjani Hrvatske će moci da kupuju elektricnu energiju iz svih zemalja EU

Građani Hrvatske će moći da kupuju električnu energiju iz svih zemalja EU

09 April 2021 - Izmene Zakona o tržištu električne energije povećavaju konkurenciju na tržištu gde Hrvatska elektroprivreda drži 90 odsto snabdevanja.