x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Hitachi ABB Power Grids posluje u sedam zemalja Balkana

11.08.2020. | Komentari: 0Autor:

Slika: Nina Dusper Sušić
Hitachi ABB Power Grids posluje u sedam zemalja Balkana

Novoosnovano zajedničko preduzeće Hitachi ABB Power Grids će u regionu poslovati objedinjeno u Balkan Cluster, koji obuhvata sedam zemalja – Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Kosovo*, Severnu Makedoniju i Srbiju. Čelnici kompanije rekli su da će rešenja za elektromreže svetske klase pomoći kompaniji da aktivno učestvuje u globalnoj dekarbonizaciji energetike.

Kompanije Hitachi i ABB objavile su okončanje svih planiranih radnji u postupku zajedničkog ulaganja, čime je formirana nova kompanija Hitachi ABB Power Grids, u kojoj će Hitachi imati udeo od 80,1 %. Novonastalo preduzeće, sa sedištem u Cirihu u Švajcarskoj, a čije je poslovanje vredno oko 10 milijardi američkih dolara godišnje, zapošljava 36.000 ljudi u 90 zemalja širom sveta, navodi se u saopštenju.

Poslovanje na Balkanu vodiće Nina Dusper Sušić

Za generalnu direktorku na Balkanu imenovana je Nina Dusper Sušić, dosadašnji rukovodilac zaštite i upravljanja i finansijske kontrole. Dusper Sušić je, završivši dve master studije na Sorboni, započela svoju profesionalnu karijeru u korporativnim finansijama u Francuskoj gde je, između ostalog, osnivala i investirala u fondove obnovljivih izvora energije, piše u saopštenju.

Claudio Facchin, izvršni direktor Hitachi ABB Power Grids, rekao je da kompanija ostaje posvećena uspostavljanju održive energetske budućnosti, kao pouzdan partner za “snažniju, pametniju i zeleniju elektroenergetsku mrežu.”

Inteligentna rešenja za mrežu “doprineće ostvarenju cilja UN po pitanju čiste energije”

Predsednik Uprave Hitachi ABB Toshikazu Nishino kazao je da će kombinacija vodećih digitalnih tehnologija i svetskih rešenja za energetske mreže olakšati aktivno učestvovanje kompanije u globalnoj transformaciji i dekarbonizaciji energetskih sistema u cilju uspostavljanja održive energetske budućnosti.

On je takođe rekao da inteligentnim rešenjima za dinamičniju mrežu kompanija doprinosi ostvarenju Globalnih ciljeva održivog razvoja UN-a, a posebno cilja broj 7, koji se odnosi na obezbeđivanje “pristupačne, pouzdane i čiste energije.”

( * Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.)

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.