Električna energija

Fintel Energija namerava da kroz IPO prikupi 27,5 miliona evra

Fintel-Energija-namerava-da-kroz-IPO-poveca-kapital-za-275-miliona-evra

Photo: Pixabay

Objavljeno

23.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Akcionari Fintel Energije doneli su odluku o povećanju kapitala kompanije za 3,5 milijardi dinara (27,5 miliona evra) kroz inicijalnu javnu ponudu akcija (IPO) na Beogradskoj berzi.

Akcionari su odobrili povećanje kapitala kroz listing na premijum listingu Beogradske berze.

„Na sastanku akcionara Fintel Energije odlučeno je da se kapital poveća do najviše 3,25 milijardi dinara (27,5 miliona evra), što odgovara 6.500.000 novih akcija u vrednosti od 500 dinara po deonici“, navodi se u saopštenju kompanije Fintel Energia Group.

Prema italijanskim medijima, Fintel Energia Group, koja je vlasnik Fintel Energije, očekuje da zadrži kontrolni udeo u srpskoj kompaniji, čiji IPO bi trebalo da bude završen u prvoj polovini godine.

Tiziano Giovannetti, izvršni direktor kompanija Fintel Energia Group i MK-Fintel Wind, izjavio je u maju prošle godine da kompanija planira da ponudi 20 do 40 odsto akcija Fintel Energije za prikupljanje oko 60 miliona evra.

Pre nekoliko dana, Fintel Energija je podnela prijavu za IPO kod Komisije za hartije od vrednosti. Kompanija, takođe, priprema i prospekt za emitovanje akcija.

Gradi se osam vetroelektrana

Fintel Energija i srpski MK holding, u vlasništvu srpskog biznismena Miodraga Kostića, vlasnici su dve firme, MK-Fintel Wind i MK-Fintel Wind holding.

MK-Fintel Wind kontroliše prvu fazu vetroparka Košava, snage 69 MW, čija izgradnja je počela u junu prošle godine. Krajem februara, MK-Fintel Wind je saopštio da je obezbedio 81,5 miliona evra za završetak prve faze ovog vetroparka.

U vlasništvu kompanije MK-Fintel Wind holding su sve ostale vetroelektrane, koje grade ili su izgradili Fintel Energia i MK holding u Srbiji. Dosad su kompanije otvorile prvi vetropark u Srbiji, Kula, snage 9,9 MW, krajem 2015. godine, a u oktobru 2016. i vetropark La Piccolina. U toku je izgradnja još sedam vetroparkova.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

23. april 2018. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

23. april 2018. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

23. april 2018. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

23. april 2018. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu